Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Deze rotondes waren nét niet de mooiste. Die van jou wel?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, maandag 24 juni 2019
103 sec


Meld je aan om jouw paradepaardje uit te lichten in dit vakblad

Op de Vakbeurs Openbare Ruimte in oktober 2019 wordt één rotonde in Nederland verkozen tot Mooiste Rotonde van Nederland. De hierna genoemde inzendingen zijn het vorig jaar helaas niet geworden, maar verdienen wel een plaats in dit vakblad. Per rotonde plaatsen we een foto en een korte beschrijving van het project door de inzender. Blijf intussen vooral rotondes aanmelden bij linde@nwst.nl!


Bartelds Hoveniersbedrijf
Bartelds Hoveniersbedrijf

Bartelds Hoveniersbedrijf

Bartelds Hoveniersbedrijf deed vorig jaar mee met een rotonde in het Groningse Haren. De rotonde is door Bartelds ontworpen, aangelegd en wordt door hen onderhouden. Een aantal keren per jaar krijgt de rotonde een thema, in de vorm van een spreuk van Loesje over de actualiteit of het seizoen. Het logo van de gemeente Haren bevat een molen en de stralen in het ontwerp verwijzen naar de wieken van de molen. De toegepaste beplanting bestaat uit Carpinus betulus 'Frans Fontaine', Fagus sylvatica, Hydrangea pan. 'Limelight', Rosa 'Ice Meidiland', Persicaria bistorta 'Superba', Rudbeckia f. 'Goldsturm' en Nepeta f. 'Six Hill's Giant'.


Anno 2000
Anno 2000

Anno2000

Hoveniersbedrijf Anno 2000 heeft een rotonde in Dronten aangemeld. Dit is de eerste rotonde die bewoners en bezoekers van Dronten tegenkomen aan de Wissel/Fazantendreef. De rotonde moet hen verrassen met haar fleurige weelde. Zo'n 1500 kleurrijke vaste planten vrolijken de entree van Dronten op. De beplanting bestaat uit vaste planten, siergrassen, heesters en bomen. Het prachtriet zorgt voor een perfecte aansluiting met de omgeving. Het is een hele belevenis om te zien hoe de kleuren van het openbaar groen afspatten.


De Overhaag
De Overhaag

Hoveniersbedrijf De Overhaag

In 2014 maakte hoveniersbedrijf De Overhaag voor drie rotondes in Wijchen een ontwerp met het thema 'kleine harde werkers'. Daarmee wilden zij een actueel thema belichten: de bijensterfte. De uitwerking en uitvoering zijn in samenwerking met studenten van het mbo


Kleijweg Hoveniers
Kleijweg Hoveniers

Kleijweg Hoveniers

Kleijweg Hoveniers heeft een rotonde aangelegd in Midden-Delfland. Door noodzakelijke aanpassingen aan het wegennetwerk kon een nieuwe rotonde in het plan opgenomen worden. Het ontwerp is ingediend in overleg met de gemeente. Vervolgens is het hoveniersbedrijf met een tuinarchitecte aan het brainstormen geslagen en zijn er meerdere plannen uitgewerkt. De rotonde is een toegangspoort tot de gemeente Midden-Delfland. Door het positieve groenbeleid van de gemeente zijn verschillende plantensoorten behouden gebleven die tot voor kort nog zelden te zien waren in het leefgebied. Eén daarvan is de dotterbloem, die weer helemaal terug is in Midden-Delfland. De dotterbloem staat symbool voor het succes van het natuurbeheer in Midden-Delfland. Het hoveniersbedrijf ontwierp en testte de dotterbloemen en liet ze uiteindelijk construeren van cortenstaal.


Doe mee!

Om kans te maken op de titel en om jouw paradepaardje uit te lichten in dit vakblad moet je jouw rotonde aanmelden. Dat kan door foto's van jouw rotonde te sturen naar linde@nwst.nl. Vermeld in de e-mail om welke rotonde het gaat en waarom deze zo speciaal is: welke materialen en planten zijn ervoor gebruikt? Aanmelden is mogelijk tot 1 augustus 2019. Alle rotondes die bij ons aangemeld zijn, passeren in ieder geval de revue op de website van De Hovenier en in het vakblad. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Dag van de Openbare Ruimte in oktober.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER