Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bijzondere tuinen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 1 mei 2019
189 sec


De mooiste groenprojecten op een rij

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande tuinen. Uw project ook op deze pagina's in De Hovenier? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Tuin aan de Keizersgracht in Amterdam

Bij een woning aan de Keizersgracht in Amsterdam heeft Ernst Baas Tuininrichting een tuin ontworpen waarbij de materialisatie tot aan de tuinmeubels, pottery en accessoires geheel met de woning zijn afgestemd. De tuin kenmerkt zicht door de splitlevel en is tevens in drie verschillende zones uitgewerkt. Elke zone heeft zijn eigen sfeer en materiaal gebruik. Bij het souterrain is een terras aangelegd waarbij een vlonder is gecombineerd met keramische tegels. Achter in de tuin is een loungeterras gecreëerd met een buitenkeuken. Als laatste is een organisch gevormde spiegelvijver aangelegd met veel bladplanten. Deze tuin is in samenwerking met Ernst Baas Hoveniers gerealiseerd. Alle materialen zijn door middel van een loopkatkraan over de woning heen gebracht. In samenwerking met Luxcom zijn er speciale kussenboxen ontwikkeld.



Landelijke tuin met buitenkamer in Wanroij

In Wanroij heeft De Groot Hoveniers een tuin met buitenkamer aangelegd. Tijdens de eerste gesprekken heeft contactpersoon Martijn samen met de klant alle wensen in kaart gebracht. Vervolgens heeft de klant zelf een moodboard gemaakt waarop hij alle elementen van zijn droomtuin heeft gevisualiseerd. De besproken wensen in combinatie met het moodboard zijn door Tijs, tuinspecialist van De Groot Hoveniers, verwerkt in een tuinontwerp. Het ontwerp is omgezet in een landelijke tuin waarin de klant zijn liefde voor tuinieren goed kan uiten. Er is een vijver aangelegd met verschillende waterelementen en een variatie aan beplanting waarin altijd wel iets in bloei of kleur staat.

Een jaar na de aanleg van de tuin klopte de klant opnieuw aan bij De Groot Hoveniers omdat hij meer tijd in zijn tuin wilde doorbrengen. Daarop is de buitenkamer bedacht. Na het doorlopen van een nieuw ontwerptraject kan de klant nu vanuit zijn buitenkamer met glazen schuifwand, gashaard, verlichting en televisie het hele jaar door genieten van zijn tuin. Het resultaat is een tuin in landelijke tuinstijl die overloopt in het boerenlandschap rondom de tuin waar de klant alle seizoenen van het jaar gebruik van kan maken.


Moderne achtertuin te Bosschenhoofd

A.S. Garden Care kreeg het verzoek om een tuinontwerp te maken voor de achtertuin. Na goedkeuring van de klant is het moderne tuinontwerp in eigen beheer gerealiseerd in 2018. Er zijn mooie bouwkundige elementen gerealiseerd, waaronder een hoge en lage vijver, cortenstaal elementen en Douglas tuinoverkappingen. Veel hoogteverschillen maken deze tuin bijzonder in zijn lijnenspel. Het vele groen dat is aangeplant maakt het plaatje compleet.

Verwerkte materialen: Gebakken DF klinkers, keramische 60x60 tegels, natuurstenen traptreden, vijverranden en breuksteen, strakke borderblokken van15x15x60, rotsmotief betonschutting met douglashout, douglashouten overkappingen, cortenstaal.


Grootschalige test met voegsel Stoneflex

Op dinsdag 19 maart 2019 is een volle pallet Stoneflex Basalt van Normeco verwerkt in Rhoon. Het is de eerste grootschalige test die is uitgevoerd op een elftal parkeervakken in samenwerking met Via Completa Onkruidvrij. Omdat de stenen nog licht bewegen is Stoneflex het aangewezen product om mee te werken. Stoneflex is licht elastisch en vangt kleine bewegingen van de steen op. Het verwerken van Stoneflex ging snel en door zijn samenstelling en structuur worden voegen vanaf één tot 40 mm breed eenvoudig gevuld. Dhr. Rodenburg van Via Completa Onkruidvrij was tevreden en hij heeft meteen materiaal besteld voor het volgende project.


Cortenstalen plantenbakken op Europaplein Rijssen

De gemeente Rijssen-Holten heeft het Europaplein in Rijssen afgelopen jaar opnieuw ingericht. Het plein heeft een transitie ondergaan van een kaal marktplein naar een plek om elkaar te ontmoeten. Er was behoefte aan een plein met veel groen en zitgelegenheid. Voorheen had het plein de functie als markt- en manifestatieplein en was het noodzakelijk het plein zo leeg mogelijk te laten. Mede door het krimpen van de markt kwam er mogelijkheid tot een andere inrichting.

Deze nieuwe inrichting is nu gecreëerd met ronde cortenstalen plantenbakken en hardhouten zitelementen gevuld met verschillende soorten bomen en vaste planten. Deze combinatie zorgt voor een speels en kleurrijk karakter. Grijsen heeft de cortenstalen plantenbakken met hardhouten zitelementen geproduceerd en geplaatst. Er is gekozen voor cortenstaal om een natuurlijke en warme uitstraling te creëren. Dit past bij de stenen van het aangrenzende gemeentehuis. De houten zitelementen zorgen ervoor dat mensen aangenaam kunnen verblijven op het vernieuwde plein.


Ondergrondse kluitverankering in gemeente Den Helder

In de kop van Noord-Holland, bij de gemeente Den Helder wordt de Greenmax ondergrondse kluitverankering met succes toegepast. De gemeente Den Helder past regelmatig de kluitverankering toe. De bomen worden op deze manier stevig ondergronds verankerd waardoor de boom geen boompalen meer nodig heeft. In Den Helder hebben de bomen het regelmatig zwaar te voorduren met een harde wind en zijn daardoor goed bestand tegen omwaaien. Er wordt gekeken naar de stamomtrek van de boom, hierop wordt de set aangepast. Hoe groter de stamomtrek, des te groter de ankers, de banden en de kokoskluitbeschermingmat zijn.


Stinzen- en verwilderingsmengsel voor gemeente Teylingen/Sassenheim

Lubbe Lisse is gespecialiseerd in het aanplanten van langbloeiende bloembollenmengsels (machinaal) en vaste planten bij overheidsinstellingen, scholen, universiteiten, themaparken en vele andere locaties.

Sinds kort is Lubbe Lisse aangesloten als Charta partner bij de Groene Stad. De doelstelling van de Groene Stad is het vergroten van de leefbaarheid van steden en het benadrukken van de belangrijke rol die 'groen' daarbij kan spelen. Om de daad bij het woord te voegen, heeft Lubbe Lisse een mengsel samengesteld welke aansluit op hun 'groene' boodschap. Dit Charta mengsel is een stinzen- en verwilderingsmengsel met de nodige variatie, zodat het veel insecten zal aantrekken, en dit weer ten goede komt van de biodiversiteit.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER