Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Moed nodig om af te stappen van bloembakken, bolcatalpa's en 'Annabelles'

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Dolf Houtman, maandag 10 december 2018
89 sec


De OntwerpAcademie: met plantenkennis naar een groenere wereld

De OntwerpAcademie wil laten zien dat er enorme kansen liggen voor de sector. Dat juist (tuin)ontwerpers, maar vooral ook hoveniers het keuzeproces van de opdrachtgever in positieve zin kunnen beïnvloeden in de richting van een groenere en duurzamere tuin. Er is kennis en tegelijkertijd moed voor nodig om af te stappen van de clichés als bloembakken, bolcatalpa's en 'Annabelles'. Hoveniers komen vaak met het tegenargument: Ja, maar de klant wil het zo. Dus blijft de tuin betegeld en blijven kansen onbenut.

Les tuinarchitectuur in Utrecht
Les tuinarchitectuur in Utrecht

De Groene Sector Vakbeurs biedt de zeldzame mogelijkheid om alle partijen uit de sector samen te brengen onder één dak. Hoe meer we samenwerken, hoe meer we bereiken voor onze leefomgeving. Vindbaarheid is hierbij belangrijk, voor klant en collega. De vakbeurs is een goede gelegenheid om in contact te komen met hoveniers, ontwerpers en andere groenprofessionals die beroepsmatig betrokken zijn bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en andere buitenruimtes. Daarnaast is de betekenis van de groene sector voor het milieu en onze leefomgeving nog nooit zo groot geweest.

Duurzaamheid

Opdrachtgevers willen verrast worden met andere oplossingen en beelden; anders kunnen ze het net zo goed zelf doen. Tijdens de beurs gaat de OntwerpAcademie graag met hoveniers in gesprek over hun toekomstige rol als ambassadeur voor duurzame tuinen. De OntwerpAcademie wil een bijdrage leveren aan een groenere wereld door vakmensen te inspireren, kennis over te dragen en de discussie aan te gaan over de betekenis van het tuinontwerp. Duurzaamheid begint immers bij een doordacht plan dat authentiek is en verankerd in de plek.

Tekst loopt verder onder de afbeelding


Les plantenkennis in Boskoop

Plantenkennis

Meer kennis van planten geeft een opwaartse spiraal: een gevarieerder sortiment bij hoveniers en gemeenten en een grotere bekendheid bij de particulier. Dit zorgt voor een groeiende vraag bij kwekers en een rijker aanbod bij verkooppunten. Bewustwording van het belang van goede plantenkennis staat voor de OntwerpAcademie centraal. Kennis maakt het kwaliteitsverschil, juist bij beplanting. Bij het oplossen van de klimaatproblematiek spelen planten - mits deskundig toegepast -een essentiële rol. Plantenkennis is meer dan ooit nodig om onze omgeving leefbaar te houden.
De plantenkenniscursussen van de OntwerpAcademie bieden bijzonder veel inzicht in planten. Er wordt uitleg gegeven over wetenschappelijke namen, plantenfamilies, land van herkomst, groei-eigenschappen, groeivormen enzovoort. Hierdoor leer je niet alleen individuele soorten kennen, maar ook de samenhang begrijpen. En dat biedt uiteindelijk kansen voor de hele sector en voor een gezonde toekomst.


Opleider voor (aankomende) groenprofessionals
De OntwerpAcademie hoopt je binnenkort te mogen begroeten in standnummer 141 op de Groene Sector Vakbeurs, die gehouden wordt op 15, 16 en 17 januari 2019. Daarnaast organiseert de OntwerpAcademie elke eerste maandagavond van de maand een studievoorlichtingsavond.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER