Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Klimaatadaptieve beplanting van Lageschaar Vaste Planten

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 31 december 2018
67 sec


Hoe kun je met beplanting in de tuin inspelen op het veranderende klimaat? De duurzame beplantingsmethodes van Lageschaar Vaste Planten helpen mee om de effecten van klimaatverandering in de buitenruimte op te vangen. De gecertificeerde en langlevende planten zijn zeer geschikt voor gebruik in een klimaatbestendige tuin en versterken de flora en fauna. De beplantingsconcepten bieden een goede waterhuishouding voor de planten en het waterbergende vermogen maakt de beplanting bestand tegen extreme hoosbuien en overvloedig water.


Lageschaar Vaste Planten biedt de groenprofessional een totaaloplossing met de flexibele, langlevende en eenvoudig te beheren beplantingsconcepten Prairie Garden, Fleur Dansante en Fleur Robuste. Deze beplantingen zijn jaarrond aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijk en passen binnen elke omgeving. Ze worden op beeld per vierkante meter geleverd en bieden praktische ontwerphandvatten met volop ruimte voor eigen creativiteit. Bovendien is er keuze uit ruim 30 voorgemengde mixen waarin kleur, hoogte en planteigenschappen al op elkaar afgestemd zijn.

Prairie Garden

Prairie Garden is een onderhoudsvriendelijke beplanting met een enorme belevingswaarde door de natuurlijke schoonheid en de afwisseling in kleur en structuur door de jaargetijden heen. De bloemrijke planten komen in een wisselende samenstelling over het gehele plantvak terug. Deze evenwichtige combinatie van langbloeiende vaste planten en siergrassen zorgt voor een kleurrijke border die weinig onderhoud nodig heeft.


Fleur Robuste

Fleur Robuste is een verantwoorde oplossing voor fleurig openbaar groen. De grotere groepen vaste planten verfraaien de omgeving. Het is een kleurrijk en onderhoudsarm alternatief voor gazon en traditionele heesterbeplanting. Dit fleurige beplantingsconcept omvat een selectief sortiment sterke vaste planten, waarbij de wijze van toepassing ook belangrijk is.


Prairie Garden Snowborder

Fleur Dansante

Fleur Dansante is een levendige beplanting die verandert met de seizoenen. Het is een uitgekiende combinatie van stevige bodembedekkende vaste planten en solitaire planten. De solitaire planten zorgen voor een extra accent in het zomer- en najaarsbeeld. Door de bloeiende planten met een repeterend patroon over het gehele plantvak terug te laten komen, ontstaat een natuurlijk ogende beplanting met toch enige structuur.


Enkele voordelen van de concepten:

• zeer onderhoudsvriendelijk
• duurzame beplanting
• goede waterhuishouding
• versterkt de biodiversiteit
• snel gesloten vegetatie
• lage beheerkosten
• jaarrond grote belevingswaarde

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER