Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Verticuteren met Etesia

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 14 augustus 2018
91 sec


De komende jaren zal het verticuteren van de grasmat steeds belangrijker worden. Doordat er minder gespoten mag worden tegen onkruid op gazons, zal dat steeds meer door verticuteermachines gereduceerd moeten worden. Etesia heeft hiervoor de juiste oplossingen. De Etesia MSC45 en de Etesia MSC124 zijn respectievelijk een 45 cm handbediende machine en een 125 cm hydraulische machine om voor op de Hydro 124 Diesel van Etesia te hangen.


De verticuteermachinelijn van Etesia kende je misschien nog niet. Logisch, want de fabrikant produceert voornamelijk maaimachines, maar sinds enkele jaren ook verticuteermachines. De MSC45 valt in eerste instantie op door zijn witte kleur. Hij beschikt over twee handgrepen. Hierdoor ligt deze Etesia-machine fijner in de hand en stuurt hij eenvoudiger. Tijdens transport kan de stuurboom over de machine geklapt worden. Aan de achterkant van de machine zit een uitwerpklep, die voorkomt dat stenen en losliggende materialen omhoog vliegen. De wielen hebben stalen velgen en zijn kogelgelagerd.

Twee soorten assen

Om aankoekend gras aan de wielen te voorkomen, zitten er ijzeren schrapers bij de wielen. Deze reinigen het profiel, waardoor de werkdiepte gelijk blijft. De machine beschikt over een Honda GX160-motor. Dit blok heeft een vermogen van 4,1 kW (5,6 pk). Het toerental wordt bepaald met de gashendel rechts op de stuurboom. Op de linkerhandgreep zit een dodemanshendel. Onder de kap kunnen twee soorten assen gemonteerd worden: een as met tandveren voor het ontmossen van fijn gras en een as met messen voor het ruigere werk. Bij de as met vaste messen kunnen de messen weggeklapt worden. Dit voorkomt schade aan de messen als er een steen geraakt wordt. De assen kunnen met een snelwisselsysteem gewisseld worden. Daarvoor moet eerst de beschermkap van de aandrijfriem gedemonteerd worden.


Onafhankelijke verticuteerunits

Ook de MSC125 valt op door zijn bijzondere groene Etesia-kleur. Deze dubbele frontverticuteerder met 125 cm werkbreedte wordt hydraulisch aangedreven door twee hydromotoren. De verticuteerunits zijn onafhankelijk van elkaar, zodat ze de glooiing van de grasmat goed kunnen volgen. Ook kunnen ze zijdelings weggeklapt worden, indien men iets zou raken. De diepte-instelling gebeurt door een loopwals. Hierdoor blijft de verticuteerunit netjes recht en worden de gemaakte sleuven meteen weer dicht gewalst, zodat er geen vuil of andere kiemen in de grasmat komen. Ook zorgen de rollen voor een mooi eindresultaat. De machine is ook op te klappen voor transport of onderhoud. Hierdoor kan men makkelijk bij de mes-as en kan het geheel ook goed schoongehouden worden. Deze machine is uniek, zeker in combinatie met onze Hydro 124 Diesel. Als de unit ervoor gehangen wordt, kan men in één werkgang verticuteren en oprapen. Door de hooglosinrichting op de Hydro 124 Diesel is het zelfs mogelijk om het af te voeren materiaal direct op een aanhanger of in een container te deponeren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER