Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Echt groene impact met een duurzame hovenier

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, vrijdag 19 juli 2024
78 sec


Ondernemers realiseren zich vaak niet hoe belangrijk natuur rondom hun bedrijfspand is. Onderzoek laat zien dat een groene werkomgeving stress vermindert, creativiteit bevordert en het werkgeluk verhoogt. Voor huidige en toekomstige werknemers is een bedrijf met diverse beplanting daarom aantrekkelijk. Het is tijd dat ondernemers samenwerken met hoveniers om zowel hun medewerkers als de lokale insectenpopulatie te helpen.

Een natuurlijke vijver in een bedrijfstuin
Een natuurlijke vijver in een bedrijfstuin

Uit een recent onderzoek van Pan Action Network (PAN) blijkt dat veel tuincentra planten verkopen die zijn behandeld met schadelijke bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn gevaarlijk voor mensen, insecten en vogels. Daarom is het belangrijk dat ondernemers kiezen voor een duurzame hovenier die biologische beplanting gebruikt, gecertificeerd door SKAL.

Keurmerken en de juiste hovenier kiezen

Keurmerken zoals NL Greenlabel, Wilde Weelde en Kleurkeur helpen ondernemers bij het maken van een verantwoorde keuze. NL Greenlabel speelt een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid in de hovenierssector. Het label garandeert dat hoveniers milieuvriendelijke en duurzame methoden gebruiken, wat bijdraagt aan een gezondere werkomgeving en biodiversiteit.


Wegwijzer met tips en handvatten

Ondernemers die met hun hovenier willen praten over duurzaamheid, kunnen gebruik maken van gesprekspunten uit de wegwijzer Biodiversiteit en Bedrijven van Stichting Stimular. Deze wegwijzer biedt praktische tips en handvatten om de biodiversiteit rondom bedrijfspanden te vergroten.


Voordelen voor bijen, werknemers en werkgevers

Een duurzame hovenier zorgt ervoor dat er het hele jaar door iets in bloei staat. Dit is niet alleen goed voor bijen en andere insecten, maar ook voor werknemers. Werkstress kost jaarlijks 3,3 miljard euro (TNO, 2021). Een uitzicht op divers groen vermindert stress al na vijf minuten. Mooie planten, struiken en bomen in de werkomgeving stimuleren werknemers om tijdens de lunch naar buiten te gaan en te bewegen, wat hun gezondheid ten goede komt. Gezonde, minder gestreste werknemers zijn minder vaak ziek, wat tijd en geld bespaart voor de werkgever.


Overzicht ecologische kwekerijen en online winkels

Voor ondernemers die zelf duurzamer willen werken, is er een overzicht van ecologische kwekerijen per provincie beschikbaar, inclusief online winkels voor biologische zaden, bollen en planten. Dit overzicht helpt bij het maken van duurzame keuzes voor de bedrijfsomgeving.
Door te kiezen voor een duurzame hovenier en gebruik te maken van de adviezen van Stichting Stimular en de keurmerken van NL Greenlabel, kunnen ondernemers een positieve impact maken op zowel hun medewerkers als de omgeving.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER