Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Moderne lijnen, landelijke sfeer

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, maandag 8 juli 2024
69 sec


De visie voor deze tuin is om moderne lijnen te combineren met een landelijke sfeer. De tuin is ruim opgezet, waardoor de landelijke en moderne sfeer nog meer tot uiting komen.


Ook het hoogteverschil (een verloop van vijftig centimeter) versterkt dit gevoel. De tuin, gerealiseerd door Ruinard Hoveniers, is niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar ook praktisch. Er kan op verschillende manieren genoten worden van de tuin. Samen ontspannen en dineren of een frisse duik op warme dagen.

Keramische randtegel bij het zwembad
De strak vormgegeven trap is een krachtig element om een deel van het hoogteverschil op te vangen. De treden zijn bekleed met keramiek wat overeenkomt met de zwembadrand en de terrastegels. Het zwembad is afgewerkt met een randtegel met een neus, hierdoor krijgt het zwembad strakke en moderne uitstraling. Aan het zwembad is een luxe buitenverblijf neergezet waar men kan ontsnappen aan de drukte van alledag en genieten van de rust en comfort.

Plantenpotten van Atelier Vierkant
De exclusieve, unieke plantenpotten van ‘Atelier Vierkant’ zijn echte blikvangers in de tuin. De groene beplanting komt hierin goed tot zijn recht. Door de robuuste afwerking passen ze goed binnen het ontwerp. De plantpotten komen op verschillende plekken terug in de tuin.

Qua beplanting is er gekozen voor een combinatie van siergrassen en bloeiende vaste planten. Denk aan Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’, Carex morrowii, Salvia nemorosa ‘Caradonna’, Hydrangea paniculata et cetera. Deze passen naadloos in de modern-landelijke sfeer van de tuin en er is een juiste samenstelling van structuurplanten en bloeiende planten.

Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ met verlichtingsspot van In-Lite
Om meer hoogte te creëren worden er meerstammige bomen gebruikt. De Heptacodium miconioides bloeit in de nazome, terwijl de Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ zijn roze bloemen in het voorjaar krijgt. Hierdoor ontstaat er een afwisseling in de bloeitijden van de bomen.

Onder de meerstammen zijn spots geplaatst van In-Lite. Deze lichten de bomen van onder uit waardoor de stammen in de late avonduren extra benadrukt worden. Ook bij de oprit is gebruik gemaakt van de verlichting van In-Lite. Hierbij is gekozen voor de staande lamp. De spot in deze staande lamp is handmatig af te stellen en hierdoor kan de verlichtingshoek aangepast worden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER