Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Twijfelen of de aanhanger het houdt is onnodig!

ARTIKEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, vrijdag 28 juni 2024
95 sec


HAPERT-kippers voor hoveniers

De modellen van HAPERT Aanhangwagens dragen allemaal kleurrijke namen, zoals Azure, Cobalt, Indigo en Sapphire. Anders dan die van menig ander merk hebben ze een volledig gelast en zelfdragend frame. HAPERT bouwde bij alle modellen een flinke veiligheidsmarge in met betrekking tot het laadvermogen.

HAPERT heeft vijf interessante types (Cobalt-)kipwagens voor hoveniers.
HAPERT heeft vijf interessante types (Cobalt-)kipwagens voor hoveniers.

Robert de Lange, van de afdeling marketing en communicatie, vertelt: 'Wij bouwen al 50 jaar de sterkste aanhangwagens in de gewichtsklasse tot 3.500 kilo. Dankzij het laswerk en de veiligheidsmarge voor overbelading zijn onze robuuste aanhangwagens geschikt om iedere dag opnieuw maximaal te presteren tegen uiterst lage kosten per kilometer. Zo zijn onze gebruikers verzekerd van een lange gebruiksduur, vaak zelfs langer dan men verwacht.'
Zoals bekend gebruiken hoveniers vaak kipwagens om bijvoorbeeld compost, zand, groenafval of houtsnippers te vervoeren. Voor de laatste twee toepassingen heeft HAPERT 75 cm hoge loofrekken beschikbaar, zodat er grotere volumes ineens kunnen worden vervoerd. Die loofrekken laten zich, net als de aluminium borden, gemakkelijk (de)monteren. In de kipstand kun je een lading vrij gemakkelijk lossen. Praktisch alle kippers in de Cobalt HB- en HM-serie worden met een elektrisch aangedreven hydrauliekpomp geleverd. Die voorziet de drietrapshefcilinder van olie. Een ingebouwde accu levert hiervoor de stroom. Aan de voorzijde bevindt zich de aansluiting voor een acculader. Uiteraard zijn er uitvoeringen met een degelijke (nood)handpompfunctie leverbaar!


Materieelvervoer

De Lange vervolgt: 'Hoveniers en stratenmakers gebruiken dit soort kippers ook voor het vervoeren van hun machines naar opdrachtgevers. Denk daarbij aan minigravers, minishovels, trilplaten, grasmaaiers en verticuteermachines. Wij hebben een "oprijpakket" beschikbaar om dat op een veilige manier te doen. Het bestaat uit twee aluminium oprijbalken van 2.500 mm die opbergbaar zijn onder de laadvloer, en twee zware, verstelbare uitzetsteunen. In de praktijk zien we dat hoveniers bij het gebruik van een kipper voor het vervoer van machines kiezen voor de bandenmaat 195 50 R13. Hiermee houd je de aanhangwagen zo laag mogelijk en blijft de oprijhoek zo klein mogelijk. Voor het vastzetten van de lading beschikken de aanhangers overeen robuust TÜV-gecertificeerd vastzetsysteem.'


Tien jaar garantie

De afnemers van HAPERT-kippers hoeven er niet aan te twijfelen of hun aanhanger het wel houdt! De Cobalt-modellen zijn uitgerust met een volledig gelast stalen volbad verzinkt boven- en onderchassis. Daarop zit in totaal tien jaar garantie, zelfs als de aanhanger van eigenaar wisselt. Uiteraard is het aanbod van HAPERT-aanhangwagens nog veel groter.


De zeer complete Cobalt+
Het topmodel van HAPERT is de Cobalt HM2+ kipper (lengte x breedte: 335 x 180 cm.) Aan deze heavy duty kipper, een tandemasser, is alles nog net een stukje steviger en completer. Naast bijvoorbeeld uitneembare hoekrongen heeft hij stevige, wegklapbare steunpoten en een extra zwaar uitgevoerd steunwiel.

HAPERT-kippers voor hoveniers

Cobalt HB Cobalt HM
Aantal versies twee drie
Achterwaarts kippen ja ook
Driezijdig kippen nee ja
Aantal assen 1 of 2 2 of 3
Max. bruto laadvermogen 1350 / 2700 kg 2700 tot 3500 kg
Laadbakmaten l x b in cm 260/280 x 150 tot 305 x 160 305 x 180 tot 405 x 200

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER