Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Flower Trials 2024 toont veel klimaatbestendige nieuwigheden

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 28 mei 2024
112 sec


De Flower Trials 2024 komen er weer aan in juni: een mooie kans om inspiratie op te doen in direct contact met producenten. Plantipp toon een flink aantal nieuwigheden: 'De focus ligt bij deze nieuwe rassen op duurzaamheid en innovatie met bijzondere aandacht voor rassen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook beter bestand tegen ziektes en veranderende klimaatomstandigheden.'

Brunnera 'Jack of Diamonds'
Brunnera 'Jack of Diamonds'

Nieuw dit jaar is de Brunnera 'Jack of Diamonds' PBR. Deze wordt omschreven als "de XXL-versie van de populaire 'Jack Frost' met een unieke twist". 'Jack of Diamonds' heeft reusachtige bladeren met een diameter van wel 25 cm, die overlappen aan de basis. Clematis Guernsey Flute ('EviGsy153'PBR) van gerenommeerde clematis-veredelaar Raymond J. Evison valt op met grote, stervormige, zuiver witte bloemen tot circa 14 cm diameter en opvallende rode meeldraden.

Flower Trials 2024

Van 11 tot en met 14 juni 2024 worden de Flower Trials gehouden in drie regio's in Nederland en Duitsland. 59 deelnemende bedrijven presenteren hun noviteiten en toekomstige ontwikkelingen in pot- en perkplanten. De nieuwigheden van Plantipp zijn te ontdekken op de locatie van F.N. Kempen: Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. Registreren kan via de website van Flower Trials.

Delosperma Desert Dancers Purple

Kleuren en klimaatbestendigheid

Plantipp introduceert dit jaar volop nieuwigheden met bloeikracht en klimaatbestendigheid als speerpunt. Na het wereldwijde succes van de Delosperma Ocean Sunset-, Sun Diamonds-, Wheels of Wonder®- en Jewel of Desert-serie, is Koichiro klaar om de volgende rassen op de markt te brengen. De nieuwe Delosperma Desert Dancers Red ('FSDD2112'PBR) en Purple ('FSDD2117'PBR) contrasteren met het huidige assortiment door hun intens donkerrode blad dat ook zonder bloem een sterke visuele aantrekkingskracht heeft.


Papaver Red Rumble
De nieuwe Papaver orientale Red Rumble ('HG01'PBR) pronkt met sterke bloemstelen, extra grote felrode bloemen en compacte groeiwijze. Red Rumble is minder gevoelig voor ziekten, meer compact en heeft langer groen en gezond blad. Een andere potentiële tuintopper is de Perovskia atriplicifolia 'Prime Time' PBR: een vroeg bloeiende Russische salie met grote, dichte lavendel-paarse bloemaren en grijsgroen, geurend blad. En ook Phlox JS® Queen Paola ('Koningin Paola'PBR) staat klaar om te verrassen met resistentie tegen hitte en hoge luchtvochtigheid en een overvloed aan roze-paarse bloemen die van de vroege zomer tot de late herfst uitbundig bloeien.

Agastache Beelicious Pink
Agastache Beelicious Pink ('Agapk'PBR) wordt vol lof ontvangen als mogelijk de meest indrukwekkende Agastache op de markt. Met grote, roze bloemen, een compacte habitus, uitbundige bloei en lange bloeiperiode zorgt voor extra lang genot. Ook de Phlox paniculata Bambini® serie zal bij Plantipp te bewonderen zijn. De Bambini®-serie staat bekend om de nette, compacte groeiwijze, sterke vertakking, vroege bloei, felgekleurde bloemen en verbeterde meeldauw resistentie.

Teucrium Indyho

Bestendig, tolerant en waterbesparend

Teucrium fruticans Indyho ('Ventecu'PBR) is niet alleen mooi met opvallend grote, blauwpaarse bloemen, maar ook zeer eenvoudig te kweken, hittebestendig en ongevoelig voor ziekten. Als kers op de taart heeft Indyho een zeer lage waterbehoefte, waardoor hij inspeelt op de groeiende behoefte aan waterbesparende soorten. En ook de Mangave Mad about Mangave® serie mag weer een nieuwe toevoeging verwelkomen. Mangave Mad about Mangave® 'Praying Hands' PBR verrast met een totaal nieuwe look en opvallend kleurrijk blad.


Molinia Banshee
Molinia caerula 'Banshee' PBR is nieuw voor 2024, en zeewind- en vervuilingstolerant. Alsof dat nog niet genoeg is, is deze Molinia ook tolerant tegen droogte, hitte en vochtigheid en niet vatbaar voor ziekten. Dit meerjarige siergras steelt de show met sierlijke, luchtige bloemaren die in kleuren variëren van donkerpaars tot rood en rozig-wit.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER