Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De stille kracht van Tielbürger

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, dinsdag 11 juni 2024
167 sec


Sterk merk in tuin- en parkmachines breidt elektrisch assortiment uit

De vraag naar elektrische tuin- en parkmachines groeit. Het Duitse A-merk Tielbürger beantwoordde deze vraag eerder met een range elektrische veegmachines in de Pro(fessionele) Class. Vorig jaar introduceerde deze Duitse fabrikant ook elektrische veegmachines in de Compact Class. Deze range is ontworpen voor het onderhoud van smallere terreinen zonder concessies te doen aan kracht en uithoudingsvermogen.


Tuincentrum Tullekensmolen in Beekbergen levert een uitgebreid assortiment aan tuinplanten, bladverliezende en groenblijvende heesters, vaste planten, bodembedekkers, fruitbomen, haagplanten, coniferen, laanbomen en seizoensgebonden planten. In Apeldoorn en omstreken is Tullekensmolen inmiddels een begrip waar bezoekers soms zelfs alleen voor de gezelligheid heengaan. Veel bezoekers nemen ook veel zand en rommel mee naar binnen. Om dit alles snel van de wandelpaden te vegen, heeft facilitair manager Bas Barink een elektrische veegmachine aangeschaft.

Rust bewaren

'We hebben een elektrische Tielbürger-veegmachine aangeschaft, omdat we voor onze klanten graag de rust willen bewaren. Vandaar dat het een elektrische machine is geworden. Ons tuincentrum telt algauw een oppervlakte van 2000 vierkante meter. Om zo'n ruimte te vegen, moest de accu van de nieuwe veegmachine een hele werkdag aankunnen. Hiervoor veegden we met een handveger; nu behandelen we de paden met een onkruidborstel, waarna we er met de veegmachine achteraan rijden. De tijdswinst is dus enorm. Waar ik ook heel blij mee ben, is de handige opvangbak, maar het geluidsarme aspect was doorslaggevend bij de aanschaf,' vertelt Bas Barink van Tuincentrum Tullekensmolen.


'Waar ik ook heel blij mee ben, is de handige opvangbak'

Reputatie als A-merk

Deze elektrische veegmachine werd geleverd door Machinehandel Bruntink uit Voorst (GLD). Mede-eigenaar en verkoopspecialist Johan Bruntink legt uit waarom deze dealer van tuin- en parkmachines kiest voor Tielbürger: 'In onze sector staan de machines van Tielbürger bekend om hun ongeëvenaarde kracht en robuustheid. Deze reputatie is inmiddels bekend binnen én buiten de professionele groensector, want onlangs nog heb ik een Tielbürger verkocht aan een particulier. Het is een merk in een weliswaar hogere prijsklasse, maar daarvoor krijg je wel een A-kwaliteit-machine die op de langere termijn zijn geld dubbel en dwars terugverdient. Klanttevredenheid staat bij ons op de eerste plaats, vandaar dat we de complete range aan machines leveren die Tielbürger-importeur D.B. van der Horst aanbiedt.'


Compacte terreinen

René Leenders, verkoopadviseur bij importeur/distributeur D.B. van der Horst, deelt details over de nieuwste elektrische veegmachine van Tielbürger: 'Voorheen bestond ons aanbod aan elektrische veegmachines uit de vier modellen in de Pro Class (TK36 Pro, TK38 Pro, TK48 Pro en TK58 Pro), alle voorzien van een EGO-accu. Daar hebben we nu de Compact Class Electro aan toegevoegd, eveneens voorzien van een EGO-accu. Het grote verschil tussen de Pro Class en de Compact Class is de geringere omvang en de kleinere borsteldiameter. We bieden instapmodellen voor particulieren tot aan grote hydraulische modellen voor professionals aan. De Compact Class Electro zit daar precies tussenin.' Met een werkbreedte van 80 centimeter richt de Compact Class TK36 zich op het onderhoud van compacte terreinen. Denk daarbij aan scholen, instellingen, begraafplaatsen en, niet te vergeten, tuincentra.


Nieuw: Tielbürger elektrische verticuteermachine

Nog dit verticuteerseizoen wordt de nieuwe elektrische verticuteermachine van Tielbürger op de markt gebracht. De TV410, TV510 en TV610 verschijnen als elektrische variant, voorzien van een krachtige EGO-accumotor. Volgens René Leenders zullen deze nieuwe modellen een horizontale aandrijfas krijgen.

Onderhoud nihil

De voordelen van elektrisch groenonderhoud zijn inmiddels bekend: de machines zijn geluidsarm en emissievrij. Dit levert niet alleen ergonomische winst op (geen dieseldampen, geen herrie), maar ook flexibiliteit bij het inroosteren van personeel. Vanwege het lawaai kunnen hoveniers met brandstofmotoren meestal niet vroeg in woonwijken beginnen, maar met elektrisch materieel is vroeger starten en dus ook vroeger ophouden geen probleem. Een ander groot voordeel betreft het onderhoud, legt Leenders uit: 'Bij een brandstofmachine moet je periodiek de bougies, luchtfilters en olie vervangen. In vergelijking daarmee is het onderhoud van een elektrische machine nihil. Je vervangt af en toe een stoffiltertje en daar blijft het voor lange tijd bij. Het prijsverschil zit hem in de kosten voor de accu en de acculader. Dat is in feite de brandstof die je als investering in de machine vooraf inkoopt. Als je ervan uitgaat dat een accu tussen de zeven en tien jaar meegaat, kun je dat doorberekenen in de aanschafprijs.'


'Met een werkbreedte van 80 centimeter richt de Compact Class TK36 zich op het onderhoud van compacte terreinen'

Sterk merk

'Hoveniers kiezen voor een Tielbürger vanwege de duurzame kwaliteit die het merk garandeert. Het zijn betrouwbare machines die tegen een stootje kunnen. Een andere reden voor de aanschaf is de service. De onderdelenvoorziening is prima en we geven minimaal twintig jaar onderdelengarantie,' vertelt Leenders. Tielbürger staat in de groensector bekend als een sterk merk. De machines verkopen zichzelf vanwege hun kracht, robuustheid, ergonomie en doeltreffendheid. Alle expertise over dit merk vind je bij de importeur van Tielbürger voor Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk: D.B. (Donat) van der Horst. De vestiging in Loo bestaat uit een kantoor en een opslag van waaruit ongeveer driehonderd machines en honderden losse onderdelen uit voorraad geleverd kunnen worden. De machines worden uitsluitend geleverd via geselecteerde dealers, waar ook reparaties en onderhoud worden uitgevoerd.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER