Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Speciale Rubi-gereedschappen onmisbaar voor loodzware betegeling

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, zondag 26 mei 2024
164 sec


Hovenier ontlast bij snijden, zagen en handling grootformaat-tuintegels

Een keramische tegel van 140 bij 140 cm en 2 cm dik op maat zagen en netjes op zijn plaats leggen - dat lijkt een hels karwei, maar de speciale hulpmiddelen van Rubi vergemakkelijken en verlichten die klus drastisch. Rubi reikt de hovenier en stratenmaker dan ook een selectie van gereedschappen aan die speciaal ontworpen zijn om de bijzondere eigenschappen van materialen als keramiek te tackelen. Een blik op een aantal slimme oplossingen.

De Slab Trans Heavy Duty N
De Slab Trans Heavy Duty N

Tuinarchitecten passen steeds vaker keramische tegels toe. Deze doen recht aan de trend van natuurlijke en duurzame materialen, die de ecologische voetafdruk verkleinen. Keramische tuintegels passen perfect in deze trend, omdat ze duurzaam, recyclebaar en milieuvriendelijk zijn. Ook de overgang van binnen naar buiten speelt een belangrijke rol. Het creƫren van een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes wordt steeds populairder. Tuintegels van keramiek kunnen binnen en buiten worden gebruikt, waardoor een uniforme uitstraling ontstaat.

Slab-systeem

De hovenier krijgt dus steeds vaker te maken met de keramische tuintegel, en dat in grote maten. Rubi heeft hiervoor een breed assortiment van gereedschappen en oplossingen. Aan de hand van het Slab Systeem krijgen we een inkijkje in wat Rubi te bieden heeft.
Om de vaak loodzware grootformaattegels te hanteren en verplaatsen, kan de hovenier het Slab Trans-draagsysteem gebruiken, dat maximaal een formaat van 150 bij 150 cm aankan. Dit bestaat uit zuignappen met een veiligheidsindicator die waarschuwt als de zuigkracht afneemt. De zuignap heeft een diameter van 20 cm en een hoog draagvermogen. De nappen hebben een bescherming, om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Een frame met vier zuignappen, waarmee de tegels van de bok af kunnen worden getild, kan worden ingezet voor een grootformaat-keramiektegel. Verder heeft Rubi de Slab Tafel voor verdere verwerking, zoals het inlijmen van de onderkant met een lijmkam. Met het Slab Trans-frame kan de hovenier de tegel omdraaien en op drainagemortel leggen.


De TC-125 G2-cirkelzaagkit
De TC-125 G2-cirkelzaagkit
De Slab Tafel is een werkbank voor het snijden, zagen en verwerken van grootformaat- keramiekplaten met gereedschap uit het Slab System-assortiment. De extra versterkte aluminium staven geven de Slab Tafel een hoge stijfheid en stabiliteit. Hierdoor heeft de werkbank een maximaal draagvermogen van 250 kg.

'Zonder de gereedschappen van Rubi zijn de grote, zware keramische tegels niet hanteerbaar en kun je ze niet leggen'

Levellingtang

Aanvullend kan de hovenier gebruikmaken van een Rubi-levellingtang, een speciale tang waarmee de tegel op hoogte kan worden gebracht. Met behulp van deze tang, een clip en een wig kunnen de tegels heel handig op gelijke hoogte worden gebracht. Betegeling is door het gewicht en de precisie van het werk een arbeidsintensief proces. Een Rubi-trilblok kan hierbij handig zijn; daarmee kun je de tegel een tikje in de lijm laten zakken, mocht het nodig zijn. Je trilt hem dan helemaal vast.
Rubi reikt de hovenier en stratenmaker dan ook een selectie van gereedschappen aan die speciaal ontworpen zijn met het oog op de bijzondere eigenschappen van deze bijzondere materialen. Zo omvat het Slab-systeem ook een tegelsnijder: de Slim Cutter, een speciale oplossing voor het handmatig snijden van grootformaat-keramiekplaten met een dikte tussen 3 en 6 mm. Voor een dikte gelijk aan of groter dan 6 mm is het noodzakelijk om de Slim Breker te gebruiken.
Het Slab-systeem omvat ook de TC-125-cirkelzaag, die perfect is voor zowel droog als nat zagen en voor het maken van verstekken. Het is essentieel om deze zaag te gebruiken op Slim System G2-geleiders. De tegels kunnen op maat worden gemaakt met een tegelsnijder of een diamantzaagblad, speciaal voor harde materialen. Daarnaast kan de Rubi Flap Disc-lamellenschijf goed van pas komen. Deze schijf polijst de scherpe kanten tot een facetje nadat de tegel op maat is gesneden of gezaagd.


Voordelen

De voordelen van het Slab-systeem zijn: het grote transportgemak dankzij het compacte ontwerp en de nylon tas, de veelzijdigheid als het gaat om aanpassing aan verschillende formaten, de eenvoud in het gebruik en de mogelijkheid om nauwkeurig te snijden of te zagen dankzij het exclusieve systeem van koppelbare geleiders.
Zonder de gereedschappen van Rubi zijn dergelijke keramische tegels niet hanteerbaar en kun je ze niet leggen. De zuignappen van Rubi Slab Trans zijn echt een uitkomst, vooral omdat ze op een stabiel frame zitten. Het systeem is heel praktisch en onmisbaar. Samen met de andere hulpmiddelen vormen ze een volledig productenpakket om de tegelzetter te faciliteren en te ontzorgen. Werken met Rubi-gereedschap is heel comfortabel en gebruiksvriendelijk en ook aan de ergonomische aspecten is gedacht. Zo zijn op het frame met de zuignappen goede handvatten aangebracht, die je kunt instellen op de manier die je het prettigst vindt.


Rubi

Rubi levert het meest complete assortiment gereedschappen en accessoires voor het snijden, zagen en bewerken van tegels en andere bouwmaterialen. Het bedrijf heeft een eigen R&D-afdeling. Er worden uitsluitend producten en gereedschappen geproduceerd die afgestemd zijn op de betreffende markt en bovendien voldoen aan de behoeftes van de vakman. Zo biedt Rubi de professional een ruim assortiment tegelsnijders en elektrische tegelzaagmachines en bijbehorende accessoires aan, evenals diamantgereedschappen voor mixen, boren, schuren en polijsten.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER