Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe Husqvarna-accutrilplaat in het lichte segment: de LF 60i LAT

ADVERTORIAL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, dinsdag 4 juni 2024
130 sec


Tot 45 minuten werktijd

Alweer ruim een jaar geleden introduceerde Husqvarna Construction een nieuwe trilplaat. De nieuwe versie werkt op accu's en draagt als typenummer LFe 60 LAT. In januari 2024 voegde de Zweedse multinational de LF 60i LAT aan zijn gamma lichte trilplaten toe; ook deze werkt op accu's.

Accutrilpaat: ideaal voor hoveniers
Accutrilpaat: ideaal voor hoveniers

De in januari 2024 geïntroduceerde LF 60i LAT is een zogenoemde voorwaartse trilplaat. En hij haalt zijn energie uit het BLi-X 36V-accusysteem. Deze accuaangedreven verdichter is ontworpen om efficiënt grond en asfalt te verdichten. Voor dat laatste heeft de machine een gemakkelijk te vullen waterreservoir van 5 liter. Het water uit dat afneembare reservoir voorkomt via een watersproeisysteem het aankleven van asfalt aan de iets bol gevormde onderplaat. Dit systeem is ook waardevol om zeer droog bestratingszand bij de aanleg van een zandbed nog net iets nauwkeuriger aan te trillen.

'Een gemakkelijk te vullen waterreservoir van 5 liter'

En uiteraard kun je deze accumachine gebruiken om vervolgens het straatwerk licht aan te trillen. En dat met een fractie van het harde geluid waarmee dit werk normaliter gepaard gaat. Een ideale machine dus voor hoveniers. Het zal onze lezers niet verwonderen dat de producent stelt dat deze accumachine eenvoudig te hanteren is, geen directe CO₂-uitstoot heeft tijdens de werking en dat de bedrijfskosten beperkt zijn. Dat komt door de lage onderhoudskosten en doordat je niet te maken hebt met de relatief hoge kosten van fossiele brandstof.

Uitblinken

Deze lichte verdichter met een gewicht van 69 kilo heeft dezelfde kenmerken als de bekende standaard benzinemachines van Husqvarna in de range van 1100 kilogram slagkracht.
De accuvoeding zorgt ervoor dat deze trilplaat eenvoudig start én stopt met slechts één druk op de knop. Je treft dus geen aantrekkoord, geen choke en ook geen gashendel aan op de machine. De CO₂-emissie is nihil en dat geldt ook voor andere emissies. Tijdens het gebruik staat dit garant voor een aanzienlijk betere werkomgeving voor de hoveniers en stratenmakers. En ook de omgeving ervaart minder overlast. De accuaangedreven aandrijfeenheid heeft namelijk een positieve invloed op het geluidsniveau. Dat ligt volgens de prospectus op 100 dB(A) en bij het oor van de operator is dit 85 dB(A). Het trillingsniveau van de linker-/voorhandgreep bedraagt 6,1 m/s2. Bij de rechter-/achtergreep is dit 1,8 m/s2.


Compatibiliteit

Met twee BLi300-accu's heeft deze trilplaat bij continu werken een standtijd van maximaal 45 minuten. Zodra een accu leeg is, schakelt hij automatisch over naar de volgende. 'Ditzelfde accusysteem met bijbehorende opladers past Husqvarna ook toe in de K 540i-doorslijpmachine, de stofafzuiger DE 110i en in de BV 30i-afwerkspaan voor betonnen dekvloeren. Maar ook de Husqvarna-accumachines in de boomzorg en in de tuin- en parksector maken hier gebruik van. Zowel de aandrijfeenheid als de gegoten stalen excentriekunit zijn volledig onderhoudsvrij.


'Insteek was de downtime tot een minimum te beperken'

Dit in samenhang met de borstelloze motor betekent lagere bedrijfskosten en een betere total cost of ownership (TCO). Insteek van Husqvarna was de downtime tot een minimum te beperken: je hoeft geen brandstof te tanken. Maar ook niet met de choke te manoeuvreren om de machine onder ongunstige weersomstandigheden aan de praat te krijgen. Je kunt er direct mee aan de slag. Efficiëntie en minder onderhoud betekenen dat de gebruiker meer tijd krijgt om zich op het echte werk te focussen. Daarnaast mag de gebruiker rekenen op de dezelfde verdichtingsprestaties als die van de andere voorwaartse trilplaten van Husqvarna. De prestaties hebben bij de ontwikkeling van deze accuaangedreven variant zeker niet ingeboet.'

Plaatsen B220X-accu

Over de machine

De LF 60i LAT met eenvoudige drukknopbediening beschikt over een gepatenteerde trillingsarme handgreep. Hiermee kun je urenlang werken zonder overmatig vermoeid te raken. De eveneens opvouwbare handgreep en de grote transportwielen maken de machine gemakkelijk verplaatsbaar en vervoerbaar. De LF 60i LAT beschikt over twee afsluitbare accusleuven, wat het geheel spatwaterdicht maakt.


De volledig opvouwbare handgreep

Technische specificaties LF 60i LAT

Motor: Borstelloos
Vermogen: 1,2 kW
Bedrijfsgewicht: 69 kg
Centrifugaalkracht: 10.4 N
Snelheid: 20 m/min
Geluidsvermogen: 100 dB(A)
Plaatbreedte: 350 mm
Afmetingen (lxbxh): 974 x 350 x 968 mm

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER