Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Duik in de wereld van verkoeling

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, zondag 23 juni 2024
142 sec


Breid je diensten uit met exclusieve zwembaden en plungepools

Een klant wil een zwembad in zijn tuin, maar jij hebt geen ervaring met de aanleg ervan. Je kunt die wens toch waarmaken door een samenwerking aan te gaan met zwembadspecialist Wellness Tuinier. Gebruik dit artikel om je klant en jezelf te inspireren met enkele fraaie projecten die Wellness Tuinier met collega-hoveniers heeft gerealiseerd.

<Headerfoto>

Een plungepool brengt het luxe gevoel van een zwembad naar de compacte stadstuin. Wellness Tuinier biedt twee lijnen van plungepools: de Urban Plunge Pool-lijn (vanaf 18.000 euro) en de WT+-lijn (vanaf 30.000 euro). De Urban Plunge Pool-lijn biedt een single speed-zwembadpomp met een desinfectiesysteem die via een app uit te lezen is, terwijl de WT+-lijn uitgerust is met een volledig geautomatiseerd desinfectiesysteem en een luxe warmtepomp. De maximale afmeting van elke plungepool bedraagt 5 x 3 meter. Alles daarboven noemen we zwembad.

'Sensoren die de waterkwaliteit meten en het chloorgehalte automatisch aanpassen'

Urban Plunge Pool creëert exotische look in Zevenhuizen

Tussen Rotterdam, Gouda en Den Haag ligt Zevenhuizen. Een bewoner van dit rustieke dorp wilde in zijn tuin een plungepool van Wellness Tuinier om te relaxen en af te koelen op warme dagen. De afmetingen van zijn tuin zijn beperkt, dus hij koos voor een pool van 3 x 2 meter. Hoewel de meeste plungepools met een diepte van 1,5 meter worden geleverd, is deze pool 1,2 meter diep. Een geautomatiseerd chloorsysteem desinfecteert het water. Dit systeem werkt met sensoren die de waterkwaliteit meten en het chloorgehalte automatisch aanpassen aan het gewenste niveau. Plungepools van Wellness Tuinier zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze bewoner koos voor lichtgrijs, waartegen het azuurblauwe water prachtig afsteekt en er een exotische look ontstaat. Een lamellenafdekking beschermt het water tegen afkoeling en vuil. De lamellen zijn hol, waardoor de constructie op het water blijft drijven.


Zwembad met buitendouche in Zuidland
Zwembad met buitendouche in Zuidland

Zwembad met buitendouche in Zuidland

Zuidland maakt onderdeel uit van de gemeente Nissewaard en ligt op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. De eigenaar van een nieuwbouwhuis in deze natuurrijke gemeente wenste een luxe zwembad. Alle zwembaden van Wellness Tuinier worden op maat gemaakt en dit bad van kunststof kreeg een afmeting van 8 bij 3,5 meter met een diepte van 1,5 meter. Voor de randafwerking is gekozen voor aluminium, waardoor het geheel net even een andere look heeft dan een bad met een stenen rand of een vlonder. Grijze pvc-lamellen zorgen voor de afdekking. Een fraaie houtkleurige buitendouche maakt de wellnessbeleving compleet.


Plungepool met jetstream/zwemmachine in Dordrecht

We blijven in Zuid-Holland en brengen een bezoek aan een huis in Dordrecht. De eigenaar wilde een zwemervaring creëren in zijn compacte stadstuin. Wellness Tuinier installeerde daarom een plungepool (5 x 2,5 x 1,5 meter) met een jetstream/zwemmachine. Een krachtige pomp stuwt het water door de pool, waardoor je als het ware tegen de stroom in zwemt. Met een jetstream/zwemmachine heb je dus geen groot zwembad nodig om afstanden af te leggen. Je kunt de kracht van de pomp, en dus de lichamelijke inspanning, instellen naar eigen wens. Het meest populair zijn jetstreams die in het zwembad zelf worden gebouwd. Deze jetstreams zijn voorzien van een aparte aan/uitschakelaar maar kunnen ook met afstandsbediening worden geleverd. Als afdekking heeft deze klant gekozen voor een lamellenafdekking van polycarbonaat.


'Jetstream, waardoor je als het ware tegen de stroom in zwemt'

Ecologische zwemvijver in Ossendrecht
Ecologische zwemvijver in Ossendrecht

Ecologische zwemvijver in Ossendrecht

Ten slotte gaan we op bezoek bij een eindgebruiker in Ossendrecht die een chloorvrije en ecologisch verantwoorde zwemvijver (5 x 5 x 1,5 meter) in zijn tuin wilde. In een zwemvijver filteren planten verontreiniging uit het water, waardoor het water kristalhelder blijft. Een warmtepomp ontbreekt, zodat de watertemperatuur wordt bepaald door de zon, de lichaamstemperatuur van de zwemmers en de (on)diepte van het bad. Het onderhoud is minimaal, want het water wordt biologisch gereinigd en in de winter hoeft de vijver niet leeggepompt te worden. Zwemvijvers vormen een aantrekkelijk alternatief voor liefhebbers van natuurlijke omgevingen en een duurzame lifestyle.


Partnership met Wellness Tuinier
Ben je geïnspireerd geraakt en wil je de mogelijkheden van een partnership met Wellness Tuinier bespreken? Het beste kun je dan even een belletje plegen (0180-554666) of op https://wellnesstuinier.nl/persoonlijk-advies/ een afspraak inplannen. Die afspraak kan plaatsvinden in hun showroom in Krimpen aan den IJssel of bijvoorbeeld op jouw projectlocatie. Jij bent een meester in het hoveniersvak, maar het aanleggen van een zwembad of plungepool is een vak apart.

Plunge pool met jetstream in Dordrecht
Plunge pool met jetstream in Dordrecht
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER