Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tien nieuwe 'Nederlandse' cultivars dingen mee naar de prijzen op Chelsea Flower Show

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 14 mei 2024
72 sec


Al meerdere keren won een Plantipp-inzending de titel Plant of the Year op de Chelsea Flower Show, zoals de Semponium Destiny in 2022 en Agapanthus BlackJack in 2023. Ook dit jaar heeft Plantipp weer tien inzendingen klaarstaan voor het evenement voor tuinontwerp en nieuwe planten. De inzendingen voor 2024 worden gepresenteerd door Hayloft, T&M, Hillier en Kernock Park Plants.

Clematis Guernsey Flute
Clematis Guernsey Flute

Clematis Guernsey Flute ('EviGsy153'PBR) van clematis-veredelaar Raymond J. Evison valt op met grote, stervormige, zuiver witte bloemen tot ca. 14 cm diameter en opvallende rode meeldraden. Agastache Beelicious Pink ('Agapk'PBR) wordt goed ontvangen. Met indrukwekkend grote, roze bloemaren, een compacte habitus, uitbundige bloei en lange bloeiperiode zorgt voor extra lang genot.

Agastache Beelicious Pink

Rijke bloei

Ook de bekende Trachelospermum asiaticum Star of Milano® ('TRSUZ01') valt op met donkergroen met crèmewit, glanzend blad. Star of Milano bloeit zeer rijk met roze, geurende bloemen van mei tot september. De nieuwe, compacte en stadsvriendelijke Philadelphus Petite Perfume-serie is met open armen ontvangen. Philadelphus Petite Perfume White ('W1'PBR) bloeit gedurende de zomer maar liefst zes weken lang met honderden, zoet geurende bloemen die bijen en vlinders van heinde en verre naar het landschap trekken.


Klimaatbestendig

Er zijn dit jaar veel nieuwigheden waarin bloeikracht en klimaatbestendigheid voorop staan. Na de introductie van de Delosperma Ocean Sunset-, Sun Diamonds-, Wheels of Wonder®- en Jewel of Desert-serie, staat Koichiro Nishikawa op het punt om de volgende serie op de markt te brengen. De nieuwe Delosperma Desert Dancers Red ('FSDD2112'PBR) en Purple ('FSDD2117'PBR) vallen ook zonder bloem op met hun donkerrode blad.


Papaver Red Rumble

Opvallend

De nieuwe Papaver orientale Red Rumble ('HG01'PBR) levert een betrouwbare tuinprestatie met elk jaar sterke bloemstelen, grote felrode bloemen en compacte groeiwijze. Van de bekende Sempervivum Chick Charms® Giants, is nu de opvallende Chick Charms® Giants Gold Mine ('GGM2022') in levende lijven te bewonderen.
Nieuw voor 2024 zijn ook Musa sikkimensis Ever Red ('Lou 1'PBR), een opvallende sierplant voor zowel binnen als buiten en Mahonia eurybracteata Meteor, een verschijning met dieprode bladeren die door de seizoenen heen transformeren. Ook de Mangave Mad about Mangave® serie kent weer een nieuwe toevoeging. Mangave Mad about Mangave® 'Praying Hands' PBR heeft een opvallend kleurrijk blad.


LEES OOK
Chelsea Flower Show
15-02-2024 | AGENDA
11 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER