Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Steengoed Hoveniers pakt 60% van de tuinen aan in villaresort

ARTIKEL
BODEM & BODEMBIOLOGIE
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Rosanne de Boer, maandag 4 maart 2024
93 sec


Cortenstalen plantenbakken op maat sluit aan bij wensen hogere segment

Steengoed! Hoveniers is gespecialiseerd in de aanleg van luxe tuinen. Zo wist maar liefst Zo'n 60% van de huiseigenaren van het nieuwe Villa Resort Harderwold nam uiteindelijk Steengoed! Hoveniers in de arm. Hun specialisme in de aanleg van luxe tuinen werd hier erkend. In een van de nieuwe tuinen werd dankbaar gebruik gemaakt van de op maat plantenbakken van Adezz.

Cortenstalen plantenbakken op maat toegepast bij Villa Resort Harderwold
Cortenstalen plantenbakken op maat toegepast bij Villa Resort Harderwold

'De uitstraling en de mooie manier waarop je de cortenstalen plantenbakken van Adezz kunt belichten, maakt dat we ze steeds weer inzetten in de tuinen die we aanleggen,' vertelt werkvoorbereider Peter Moelee. Moelee is bij het Harderwijkse bedrijf Steengoed! Hoveniers verantwoordelijk voor de inkoop en werkvoorbereiding. 'Na aanleg van één tuin wilden diverse huiseigenaren op Harderwold Villa Resort graag met ons in zee voor aanleg en onderhoud. Het gaat om zo'n 60 procent van alle villa's in het park. Gelukkig hebben we wat extra handjes via jongeren die één dag studeren en vier dagen bij ons willen werken. Maar onze agenda's zijn tot de zomervakantie helemaal volgeboekt.' Moelee vermoedt dat Steengoed! Hoveniers hiervoor zo vaak benaderd wordt, omdat zijn bedrijf door de verkoper van de villa's naar voren is geschoven. Steengoed! Hoveniers bestaat 25 jaar en is opgericht door eigenaar Nico Visser. 'Omdat we vooral luxe tuinen aanleggen, merken we met name groei in economisch goede tijden,' legt Moelee uit. 'Ook nu maken we een groei door. Er is belangstelling voor villa's die verhuurd kunnen worden met tuinen die een mooie uitstraling hebben.'

Bij de aanleg van de tuinen van Harderwold Villa Resort zijn Adezz' plantenbakken al een blikvanger

Zonder bodem

Ook op de Golf Residentie Harderwold heeft Steengoed! Hoveniers vier à vijf plantenbakken van Adezz geplaatst. 'We kiezen meestal voor de bakken zonder bodem. Daar kunnen bomen in en kan grote beplanting in staan. De bakken kunnen op maat geleverd worden. Met dit maatwerk zijn we blij. We gebruiken veel plantenbakken van 5 à 6 meter en maken soms twee bakken aan elkaar vast.' Adezz adviseert in het algemeen om de plantenbakken met bodem op een harde ondergrond te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan steen. De plantenbakken zonder bodem zijn geschikt voor bijvoorbeeld een plek op het gras. Het ontbreken van een bodem zorgt ervoor dat het overtollige water afgevoerd kan worden. Dat draagt bij aan de gezondheid van de plant.


'We zijn blij met het maatwerk van Adezz,' vertelt Peter Moelee van Steengoed! Hoveniers

Waterelementen

'We leerden Adezz kennen via internet, al zoekend naar cortenstalen plantenbakken. Via internet bestellen we ook. Dit zakelijke contact hebben we al jaren. Steengoed! Hoveniers gebruikt niet alleen de plantenbakken van Adezz, maar ook waterelementen, muurtjes en kantopsluitingen van cortenstaal. Onlangs zette Steengoed! Hoveniers zelfs het cortenstaal van Adezz in voor het aanleggen van een trap. Dit kan relatief eenvoudig omdat Adezz maatwerk levert. Op de website kunnen de gewenste maten ingevoerd worden.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER