Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Makita presenteert: compleet pakket tuinmachines en powertools op accu

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Moniek van de Coevering, zaterdag 6 januari 2024
95 sec


Makita is al een aantal jaren aanwezig op deze beurs voor groenprofessionals. Dit jaar presenteert Makita een compleet pakket tuinmachines en powertools voor het aanleggen en onderhouden van (openbaar) groen. Naast het slimme en dynamische XGT (2x) 40V-platform wordt ook het LXT 18 -platform getoond.


Het XGT-platform is ontwikkeld voor toepassingen die veel vermogen vragen. Er werken inmiddels al 200 machines op. De LXT 18V-accu past op meer dan 350 machines. Zo'n compleet pakket accumachines is natuurlijk online te vinden op www.makita.nl. Een selectie ervan is te zien in de Makita-beursstand. Kom gerust informeren; de Makita-medewerkers gaan graag het gesprek met je aan.

Continu uitbreiding

Onder het motto 'maximaal presteren op accu' wordt het XGT-platform van Makita continu uitgebreid. Er zijn machines voor de tuin- en parksector, de bouw en de industrie, maar ook voor de infra- en de schoonmaaksector. In de beursstand is onder meer de accudoorslijper te zien die wordt gebruikt in de wegenbouw. En natuurlijk is er ook het uitgebreide programma XGT-kettingzagen, -bosmaaiers, -bladblazers, -grasmaaiers, -grondboren en -heggenscharen.


Slim en dynamisch accuplatform

XGT is een slim accuplatform, doordat de accu digitaal communiceert met de machine. De machine herkent het model accu en reageert direct op de status hiervan. Daardoor werk je niet alleen langer met de accu; ook kan het vermogen desgewenst worden geoptimaliseerd, tot zo'n 130 procent. Deze communicatie zorgt er daarnaast voor dat de accu in de lader weer zo snel mogelijk gecontroleerd wordt opgeladen. De robuuste constructie, de bescherming tegen stof en het spatwaterbestendige ontwerp maken van XGT een zeer betrouwbaar en dynamisch platform.


Ergonomisch en toekomstbestendig

Daarnaast is het platform ook ergonomisch, duurzaam en toekomstbestendig. Er is veel aandacht voor ergonomie. De gebruiker wil immers met de verschillende moderne technieken, zoals automatic feedback sensing technologie (AFT) en Makita's antivibratie-technologie (AVT), veilig en verantwoord zijn dagelijks werk uitvoeren. Dankzij de digitale communicatie zijn de machines klaar om in de toekomst ook met nieuwe types accu te kunnen werken, zodat je moeiteloos kunt overstappen met bestaande machines.


Magnetron

Bezoek de beursstand van Makita in hal 7. Daar is een aantal oplossingen te zien om het opladen van accu's makkelijker te maken, zoals met een mobiel laadstation / mobiele omvormer. De PDC1200-rugaccu levert de stroom en de bekende standaard snellader laadt de accu's moeiteloos op in het veld. Tijdens de beurs kun je ook met eigen ogen de accu-aangedreven magnetron bewonderen. Deze maakt in een handomdraai een heerlijke maaltijd warm. Er zijn ook een waterkoker en vries-koelbox met verwarmfunctie in de stand aanwezig.


Uitbreiding LXT-platform

Naast het XGT-platform krijgt dus ook het LXT 18V-platform een plaat in de stand op de Groene
Sector Vakbeurs. Dit platform wordt steeds verder uitgebreid, zowel met nieuwe machines als met updates van bestaande machines. Inmiddels werken er al meer dan 350 machines op dit platform, het grootste accuplatform in de markt.


Bezoek Makita in hal 7, stand 765.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER