Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bobcat: compleet programma machines voor de groenvoorziening

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Theo Snijders, zaterdag 16 december 2023
114 sec


Bobcat heeft de laatste jaren diverse nieuwe machines geïntroduceerd, waarvan een aantal als onderdeel van het Ground Maintenance Equipment (GME)-programma, dat speciaal ontwikkeld is voor groenvoorziening en tuinonderhoud. Nu er ook maaiers en apparatuur voor gazononderhoud aan het programma zijn toegevoegd, kunnen groenvoorzieners voor bijna alle compacte machines bij Bobcat terecht.

De MT100
De MT100

Naast het bekende Bobcat-programma van minigravers, rups- en wielladers en een assortiment van meer dan honderd aanbouwdelen, zijn met name de MT100-minirupslader, de compacte tractoren, de kleine knikladers en de compacte verreikers interessante machines voor groenvoorzieners, hoveniers en tuincentra. Ze hebben allemaal de bekende Bobcat-eigenschappen: compact, onderhoudsvriendelijk, krachtig en robuust. De machines zijn dankzij aanbouwdelen als bakken, grijpers, boomfrezen, maaiers, grondboren, graders, harken en bezems geschikt voor vrijwel alle werkzaamheden in de groene sector.

Minirupslader

De MT100-minirupslader is een bijzonder praktische oplossing voor werkzaamheden die normaal met handgereedschap en kruiwagens gedaan worden. De machine weegt 1.500 kg, is slechts 90 cm breed en is dankzij rupskettingen geschikt voor alle soorten terrein. De 25 pk-stage V-motor levert een vermogen van 460 kg; de hefhoogte is iets meer dan 2 m en de kiplast 1.300 kg. Dankzij de ergonomische joysticks is de machine eenvoudig te besturen, ook op kleine oppervlakken. De bestuurder staat achter op de machine en heeft een prima zicht op de aanbouwdelen en het werkterrein.


Kleine knikladers

Ook de kleine knikladers van Bobcat zijn ideaal voor aanleg en onderhoud van tuinen, groenvoorzieningen en sportparken. De L23 en de L28 hebben een vermogen van 25 pk en een kiplast van 1,4 ton. De L28 heeft een telescopische hefarm en biedt dus meer hefhoogte en een grotere reikwijdte. De laders zijn licht en smal en hebben een kleine draaicirkel. De dubbele pedalen (vooruit en achteruit) maken de bediening gemakkelijk. Afhankelijk van de werkomstandigheden schakelen de laders automatisch de tractiemodus in. De knikladers van Bobcat zijn leverbaar met een canopy of een cabine.


De Bobcat L28 met grondboor

Compacte tractoren

De serie compacte tractoren bestaat uit negen modellen met een vermogen variërend van 25 tot 58 pk. Elk model heeft standaard vierwielaandrijving, maar daarnaast is er keuze uit opties zoals een cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende types banden en voorspatborden. Verder kunnen de tractoren geleverd worden met een uitgebreid scala aan montage-opties voor aanbouwdelen. De tractoren hebben grote cabines met veel beenruimte, airconditioning, een geveerde stoel, verstelbaar stuur en een intuïtieve, ergonomische bediening.


Zeer compacte verreiker

De nieuwe, kleine verreiker, de TL25.60, is een sterke en zeer stabiele machine, die wordt aangedreven door een Bobcat Stage V-motor met 75 pk. De machine heeft een nominaal hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 m en een maximaal bereik van 3,3 m. De cabine is ruim en zeer comfortabel en biedt dankzij het ontwerp met lage motorkap en dunne raamstijlen optimaal zicht.
De TL25.60 heeft een extra robuust ontwerp met een stalen bodemplaat, een sterk frame, een sterke giek en bescherming voor de hydraulische en elektrische componenten, waardoor de machine ook in veeleisende omstandigheden ingezet kan worden.


Maaiers en gazononderhoud

Met ingang van volgend jaar worden de voormalige Bobcat-maaiers en Ryan Turf-machines onder de merknaam Bobcat en in de kenmerkende wit-oranje Bobcat-kleuren geleverd. Deze machines zijn voor hoveniers en groenvoorzieners een interessante aanvulling op het bestaande Bobcat-programma. De serie maaiers bestaat uit vier modellen: twee zero-turnzitmaaiers (ZT3000 en ZT3500), een stand-onmaaier (ZS4000) en een achterloopmaaier (WB700). Er zijn diverse configuraties met verschillende maaidekken en versnipper- en opvangsystemen leverbaar. Het programma voor gazononderhoud bestaat uit tien modellen beluchters, verticuteermachines, zodensnijders en zaaimachines.


De Bobcat ZT6000-maaier
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER