Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Met natuurlijke, sfeervolle buitenverlichting veilig de donkere dagen door

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, dinsdag 7 november 2023
168 sec


in-lite biedt breed scala slimme, gebruiksvriendelijke verlichtingsapparatuur

De donkere dagen komen er weer aan. Naast een mooie sfeer in de tuin komt een goede buitenverlichting ten goede aan de veiligheid rondom het huis in die periode. Verlichtingsspecialist in-lite kan de hovenier op dit gebied helemaal ontzorgen. Geen elektricien in huis? Geen probleem, de hovenier kan het gebruiksvriendelijke lichtsysteem op laagspanning zelf aanleggen. De armaturen met een natuurlijke uitstraling passen naadloos in de buitenomgeving. De tuinbezitter komt hiermee al genietend in een veilige omgeving de donkere avonden door.

De gebruiksvriendelijke buitenverlichting van in-lite
De gebruiksvriendelijke buitenverlichting van in-lite

De verlichting van in-lite rust op drie pijlers: sfeer, gebruiksgemak en veiligheid. Hierbij onderscheidt in-lite zich met een plug-and-play ledverlichtingsassortiment op laagspanning van 12 volt. Een hovenier kan de verlichting dus zelf aanleggen en hoeft geen elektricien in te schakelen. Hij kan de kabel boven de grond in de aarde aanleggen en de armaturen met het Easy-Lock-systeem heel eenvoudig op de kabel plaatsen. 'Het systeem is zo ingericht en zo flexibel, dat je later een armatuur erbij kunt plaatsen of kunt verplaatsen. Daardoor kan een hovenier in het begin een basiskit met transformator, kabel en een paar armaturen aanleggen, wat later altijd nog uitgebreid kan worden', vertelt Veronique Vorthoren-Kort, senior brandmanager bij in-lite.

Het perfecte licht

Het uitgangspunt van in-lite is het perfecte licht. 'Dat betekent dat ons ledlicht zo is ontwikkeld dat wij het meest natuurgetrouwe licht leveren. Dat heeft een CRI-waarde (kleurweergave) van 100; in-lite zit boven de 92. Zo blijft het groen ook écht groen als je de beplanting belicht. Hiermee maken we echt het verschil.'
Het verlichtingssysteem is bovendien heel smart. Vorthoren-Kort: 'Je kunt het aan een app koppelen, waarmee je eenvoudig het licht kunt aansturen. Je kunt het licht niet alleen aan- en uitzetten, dimmen of bepaalde zones selecteren, maar ook met Hey Google je Smart Home-systeem beheren. Het materiaal van de armaturen is hoogwaardig en bestaat uit gerecycled aluminium. Ze hebben een lange levensduur doordat we met ledlampen van hoge kwaliteit werken. Doordat we gebruikmaken van een 12 volt-systeem en ledlampen, is onze verlichting energiezuinig. Andere aspecten van duurzaamheid zijn de bescherming van flora en fauna door het slimme, flexibele lichtsysteem en de sensoren die reageren op beweging.'


Buitenverlichting is behalve sfeervol ook praktisch.
Buitenverlichting is behalve sfeervol ook praktisch, waarbij de veiligheid vooropstaat. Door de juiste verlichting te installeren op je oprit en tuinpad, creëer je een veilige omgeving, vooral als de zon is ondergegaan. Dankzij de slimme ledtechnologie en doordachte ontwerpen kun je met vertrouwen de buitenruimte betreden, in de wetenschap dat deze goed verlicht en veilig is. 'Als het donker wordt, kun je bijvoorbeeld je oprit verlichten. Als je thuiskomt en over het tuinpad loopt, springt de verlichting aan, zodat je gemakkelijk de weg naar de voordeur kunt vinden. Je kunt ook een trapje in de tuin laten aanlichten. Onze focus voor de donkere dagen ligt op voordeur-, oprit- en tuinpadverlichting, en op gevelverlichting met wandarmaturen', legt Vorthoren-Kort uit.

'Dankzij de slimme ledtechnologie en doordachte ontwerpen kun je met vertrouwen de buitenruimte betreden'

Sterrenpad

Het assortiment tuinpadverlichting kent meerdere opties. 'Zo kun je, als je komt aanlopen, de zijkant van het pad verlichten met staande armaturen, maar er kunnen ook spots in de tegels worden geplaatst zodat je een soort sterrenpad creëert. Ook gericht licht is mogelijk, waarmee je het hele pad goed verlicht.' Overdag doet de verlichting trouwens geen afbreuk aan het natuurlijke karakter van de tuin. Een andere optie is flexibele ledstrips aan de borderrand naast het pad. Een groot voordeel van in-lite-verlichting is dat deze gemakkelijk te verwerken is in verschillende types ondergronden, zoals hout, grind, stenen of tegels.


Naast tuinpadverlichting is ook opritverlichting belangrijk voor een goed zicht. in-lite biedt ook overrijdbare grondspots aan.

Concepten

in-lite maakt ook gebruik van concepten met een bepaalde uitstraling. 'We hebben verschillende typen verlichting, zoals een wandarmatuur, staande armatuur en een pendant voor boven een terrastafel. Al die verschillende productcategorieën hebben lampen met hetzelfde design. Zo bieden we het Sway Concept aan. Bij het ontwerp staan vorm en lichtuittrede centraal. Het is een concept met rondingen en zachte vormen, waarin duidelijk elementen uit de natuur zijn verwerkt. Met een concept creëer je één stijl voor een tuin. Wil je een modernere uitstraling, dan kun je met het Ace of Evo Concept goed uit de voeten. Bij een tuin met organische vormen past Disc of Sway beter.'
Voor in-lite is het handig om eerst te weten waarom de klant tuinverlichting wil aanleggen, voordat het bedrijf het juiste lichtsysteem kan adviseren. 'Misschien omdat je weinig licht hebt bij het inparkeren, omdat je struikelt over gereedschap of omdat je graag een mooi element wilt verlichten? Als dat duidelijk is, vergemakkelijkt het de zoektocht naar optimale tuinverlichting', zo besluit Vorthoren-Kort.


Gratis lichtplan

in-lite biedt een breed scala aan mogelijkheden voor buitenverlichting en wil hierbij graag adviseren. Geïnteresseerden kunnen dan ook een lichtplan aanvragen. Je kunt je tuinontwerp insturen; dan maken de professionals van in-lite kosteloos een 2D lichtplan, dat het effect van het licht laat zien en de juiste lichtoplossingen biedt voor de buitenruimte van het betreffende project. Bij het maken van een lichtplan wordt gekeken naar het type huis en tuin en welk plan daar het beste bij past. De hovenier kan vervolgens de benodigde lichtproducten aanschaffen via een dealer van in-lite.

LEES OOK
Gratis 3D lichtplanservice van in-lite
30-09-2023 | NIEUWS
47 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER