Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Fluweelzacht beton

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, vrijdag 10 maart 2023
189 sec


Nieuwe trends in het gamma van Ebema_Stone&Style

Het uitgebreide gamma aan betonoplossingen van Ebema_Stone&Style, de tuin-, terras- en inritdivisie van betonproducent Ebema, stelt iedere ontwerper en hovenier in staat een elegante ambiance te creëren. Het aanbod voor de hovenierswereld is indrukwekkend. Niet eerder zagen we robuust sierbeton met zo'n opvallend zachte look als in het Smooth-gamma van de Vlaamse betonspecialist. De focus van Ebema_Stone&Style voor 2023 ligt op XL-formaten, groenintegratie en klimaatadaptatie.


In 2020 nam Ebema een aandeel in Eurodal. Eurodal is een producent van XL-formaat betonnen vloerplaten voor zowel de openbare markt, de projectmarkt als voor particulieren. Deze participatie leidde ertoe dat de befaamde Eurodal Residential-vloerplaten tot het gamma van de Ebema_Stone & Style zijn gaan horen.

Smooth-gamma

Ruim vijftien jaar geleden begon Ebema met het produceren van de Megategel van 1x1 meter. In de tussentijd groeide de vraag naar nog grotere tegels. Inmiddels zijn er tegels van 2x2 meter en zelfs 3x2 meter met een doorsnee van 10 centimeter verkrijgbaar. Deze productrange bestaat uit gepolijst beton met een fluweelzachte en elegante uitstraling. Deze siertegels zijn zacht gepolijst en gecoat, zowel aan het oppervlak als aan de zijkanten. Stijlvol als terrastegel, perfect als zwembadtegel. Met het Smooth-gamma haal je binnen naar buiten.


'Met het Smooth-gamma haal je binnen naar buiten'

LEES OOK

Eurodal Residential

De participatie in Eurodal vergrootte het aanbod van Ebema in grootformaat vloerplaten. Ebema heeft de kenmerkende naam Eurodal meegenomen in de naamvoering van de producten, want Eurodal staat garant voor de hoogst mogelijke graad van afwerking van vloerplaten. De Eurodal Residential-vloerplaten zijn strak, mooi afgewerkt en kunnen tegen een stootje. De industriële strakke stijl stelt ontwerpers in staat een fraai lijnenspel te creëren en niveauverschillen in de tuin esthetisch te overbruggen. De Eurodal Residential is een niet-gecoat robuust alternatief voor het Smooth XL-gamma. Strak naast elkaar gelegd vormen ze de ideale oplossing voor een oprit of parkeerplaats.


Eurodal Residential

Eco Solutions

Ebema heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in waterregulatie. Met de productlijn Eco Solutions richt de fabrikant zich specifiek op het waterproof maken van de buitenruimte, waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. De traditionele grasbetontegel richt zich meestal op een industriële omgeving. Ebema_Stone&Style is zich gaan specialiseren in de esthetische oplossingen van de grasbetontegel voor de particuliere tuinen. De Eco Solutions stellen hoveniers in staat de perfecte symbiose te creëren tussen gebruiksgemak, esthetiek en duurzaamheid. De ontwerpers van Ebema houden contact met partijen die gespecialiseerd zijn in de opbouw van de fundering en het samenstellen van grasmengsels die het best resistent zijn tegen klimaatveranderingen. Een interessante innovatie op dit gebied is de integratie van microklaver in het grasmengsel. In België wordt sinds 2013 geëxperimenteerd met klaver in de grasbetontegel en we verwachten dat deze trend in 2023 ook Nederland zal bereiken.


Bowler
Bowler

Waterdoorlatende en waterpasserende tegels en klinkers

De waterdoorlatende tegels en klinkers in het Eco Solutions-gamma behoeven geen brede voegen, maar bevatten een poreuze structuur die het water door de tegels afvoert. De waterpasserende tegels en klinkers met hun strakke lijnen of vrolijke hoekige vormen leiden het water naar de ondergrond via de brede voegen. Een interessant voorbeeld vormt de Bowler. Dit is een klein formaat waterpasserende klinker met tien procent open voegen en een lichte ronding aan de hoeken waarmee een golvend effect of andere speelse legpatronen mogelijk zijn. De Bowler is in vijf kleuren (Terre Cuite, Nuance, Carbon, Grijs en Turf) beschikbaar. Dankzij de nokken stroomt het regenwater meteen via de voegen de grond in. In combinatie met een waterdoorlatende fundering en straatlaag bieden deze Eco Solutions moeiteloos het hoofd aan hevige stortbuien.


‘Ze bevatten een poreuze waterdoorlatende structuur die het water door de tegels afvoert’

LEES OOK
Puzzelen met nieuwe steen Quilt
25-06-2021 | NIEUWS
49 sec

Quilt

De Quilt (Engels voor 'bedsprei') is een vijf- of zeshoekige tegel die de look heeft van een puzzelstuk. Met deze puzzelstukken kan een asymmetrisch patroon worden gelegd. De tegel is tien centimeter dik en daarmee geschikt als oprittegel. Ook is de Quilt in diverse formaten beschikbaar. Om in de tuin een perfecte wisselwerking tussen grijs en groen te creëren is het mogelijk openingen in de Quilt-puzzel te maken om kruipplantjes of ander groen ruimte te geven. De tegel is standaard verkrijgbaar in Marbre-Gris, een steenkleur met drie grijstinten in een zachte nuance die in elkaar overgaan. Op projectbasis is de Quilt ook verkrijgbaar in andere kleuren.


Quilt

Tuinmeubilair

Tuinmeubilair, zoals banken, planters, zitelementen, waterpartijen en andere elementen, is eveneens van fluweelzacht gepolijst beton vervaardigd. Alle Smooth-elementen bevatten fijn granulaat dat door het polijsten in het beton is verzonken. Kies het tuinmeubilair in dezelfde kleuren als de tegels, boordstenen en trappen en er ontstaat een indrukwekkende luxe terraslook. Een bijkomend voordeel van betonnen meubilair is het gebrek aan onderhoud, want het kan tegen regen en vorst.


Cosy Circle

De Cosy Circle is een nieuw product dat toegevoegd is aan het bestaande Ebema_Stone&Style assortiment. Dit is een zitkuil bestaande uit drie losse delen die tegen elkaar worden geplaatst en als zodanig een cirkel vormen. De tegels variëren in diverse maten en kleuren. Optioneel kan de Cosy Circle worden geleverd met vlonderplanken. Ebema werkt samen met houtleveranciers die op maat voor elk ontwerp de gewenste maat en houtsoort leveren.


Kom langs!

In de Expo en het Objects Park in Zutendaal (net over de Nederlandse grens in Belgisch Limburg) zijn hoveniers, tuinontwerpers, groenspecialisten en alle andere lezers van vakblad De Hovenier van harte welkom om van dichtbij kennis te nemen van de toepassingen en combinatiemogelijkheden in het uitgebreide Ebema_Stone&Style-gamma. De Expo van 1700 vierkante meter is alle dagen doorlopend geopend en gratis te bezoeken. Er zijn 220 producten om te vergelijken en 33 kleuren om uit te kiezen. Persoonlijke begeleiding is mogelijk tussen de kantooruren (9u-17u) van maandag tot en met vrijdag en in de periode maart-oktober ook in het weekend (10u-17u). Geïnteresseerden kunnen het beste direct contact opnemen.

Meer informatie op www.stone-style.ebema.be
E-mail: internalsales@ebema.be

Smooth Cream Velvet
Smooth Cream Velvet
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER