Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Introductie EGO: nieuwe generatie EGO Power+ Multitool met draadtrimmerhulpstuk

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, dinsdag 28 februari 2023
148 sec


De PH1420E als sterkere opvolger

EGO breidt het assortiment van accumachines en bijbehorende werktuigen in 2023 behoorlijk uit. De brochure waarin importeur Stierman de Leeuw dit wereldkundig maakt, telt meer dan tien nieuwe machines. Hieronder valt ook de multitool-basismachine die diverse multitool-hulpstukken aandrijft.

De PH1420E
De PH1420E

De PH1420E wordt de opvolger van de PH1400E. Het is dé krachtpatser waarop een hovenier alle bestaande EGO Power+ Multitool-hulpstukken kan aansluiten. En dat zijn er inmiddels twaalf. Hiermee kun je gras trimmen, gazonranden netjes afwerken, heggen en plantvakken snoeien, takken afzagen, grond omzetten of een terras reinigen. In de praktijk ervaren professionals de borstelloze multitool-basismachine als een goede partner om dit soort klussen mee uit te voeren. De nieuwe, lichte en efficiënte motor, die achterop is gemonteerd, biedt het vermogen dat daarvoor nodig is. De variabele snelheidsregeling, met twee voorkeursstanden, zorgt ervoor dat de gebruiker zijn machine goed onder controle heeft. De basismachine heeft een verstelbare D-handgreep, zodat je er in uiteenlopende situaties comfortabel mee kunt werken. Dankzij de steel van carbon fibre is de machine sterk en buigt hij niet door. Voor extra comfort levert EGO bij aankoop van de Power+ Multitool een schouderriem, die je gemakkelijk kunt bevestigen en die compatibel is met veel andere EGO-producten. Bij elk hulpstuk kan de gebruiker het werktuig instellen in de positie die voor hem ergonomisch gezien het gunstigst is. De stelen van de aanbouwwerktuigen zijn robuust en sterk en kunnen de zwaarste klussen aan. Deze Power+ Multitool is onderdeel van het professionele assortiment; professionele gebruikers krijgen er twee jaar garantie op bij registratie van hun machine. Deze garantieperiode geldt bij professioneel gebruik ook voor de accu's.

Compatibel

De nieuwe PH1420E-basismachine is volledig compatibel met de bestaande werktuigen waarmee je uiteenlopende taken kunt uitvoeren. Denk hierbij aan opzetstukken voor stokheggenzagen, snoeizagen, kantensnijders, grastrimmers en bosmaaiers, maar ook aan een korte heggenschaar, een grondfrees, een rolbezem, verschillende (telescopische) verlengstukken en de Rotocut, waarmee je gras en onkruid verwijdert rond obstakels en langs trottoirbanden en straatstenen. Om deze hulpstukken te verbinden met de basismachine zijn geen sleutels nodig; snelkoppelingen maken het mogelijk om ze snel en gemakkelijk te verwisselen.


Stierman de Leeuw biedt twee EGO-sets met multitools aan

Om de keuze van hulpstukken te vergemakkelijken, heeft EGO twee multitoolsets in het assortiment. Naast de basismachine bestaan die uit twee of vier hulpstukken die hoveniers vaak toepassen. Dit is compleet met de bijbehorende accu's die, afhankelijk van de gekozen set, een capaciteit hebben van 2,5 Ah of 5 Ah. De toegepaste 56V-Arc-lithiumtechnologie van EGO biedt de optimale balans tussen vereiste prestaties en bruikbaar vermogen, waardoor elk accessoire de beste prestaties levert. Bovendien duurt het slechts 40 minuten om een 5Ah-accu volledig op te laden.

Nieuw maaidraad kan worden ingevoerd en wordt daarna automatisch opgewonden met het <i>rapid reload</i>-systeem.
Nieuw maaidraad kan worden ingevoerd en wordt daarna automatisch opgewonden met het rapid reload-systeem.

Nieuwe draadtrimmer

Het EGO-multitoolsysteem kende al een grastrimmeropzetstuk met een snellaadkop om trimdraad aan te vullen. Daarbij steek je eenvoudig het trimdraad in de kop. De draad wordt vervolgens niet handmatig opgewonden, maar met het rapid reload-systeem met één druk op de knop automatisch opgewonden. De maaibreedte van het hulpstuk in kwestie is 38 cm, waarmee de gebruiker plekjes kan onderhouden die net te klein zijn voor de maaimachine. De komst van de nieuwe PH1420E-basismachine houdt ook in dat er een serie nieuwe hulpstukken en handige technieken komt.


De werkbreedte van de nieuwe EGO-grastrimmer is vergroot van 38 naar 40 cm

Het eerste nieuwe hulpstuk in dit verband is de STA1600 Powerload-draadtrimmer met een werkbreedte van 40 cm. EGO past bij deze multitool-lijntrimmer de Powerload-techniek toe, en ook dat is nieuw. Hierbij wordt de draadtoevoer in de trim-maaikop geactiveerd met één druk op de knop van de bediening. Zowel de schacht, die bevestigd is aan de basismachine, als de verlengdelen zijn gemaakt van lichte en sterke koolstofvezels. In die koolstofvezelschacht tref je een massieve 7 mm dikke aandrijfstang aan. De basismachine meet 97 cm en weegt slechts 2,8 kg. Met als hulpstuk de draadtrimmer weegt de combinatie iets meer dan 4,2 kg bij een totale lengte van 185 cm.

De nieuwe EGO STA1600-draadtrimmer, uitsluitend toepasbaar in combinatie met de PH1420E
De nieuwe EGO STA1600-draadtrimmer, uitsluitend toepasbaar in combinatie met de PH1420E
Dit nieuwe lichte hulpstuk van carbon fibre is uitsluitend toepasbaar in combinatie met de nieuwe PH1420E-basismachine. Het EGO-multitoolsysteem is vooral interessant voor hoveniers die regelmatig totaalonderhoud uitvoeren. De andere, reeds bestaande hulpstukken laten zich zoals gezegd naadloos combineren met de nieuwe, efficiëntere EGO-basismachine. Het wisselen van hulpstukken tijdens een onderhoudsopdracht gaat snel en gemakkelijk. Als een hovenier intensief en langdurig gebruikmaakt van een specifiek hulpstuk, kan hij overwegen ook een andere keuze te maken uit het professionele of professional-X-segment van EGO. De dealers in het wijdverspreide dealernetwerk voor de accumachines van EGO kunnen daarbij uitstekend adviseren.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER