Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Willem Mateman en Twan Geven Nederlands Kampioen Hovenier 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, maandag 16 januari 2023
56 sec


Aeres-studenten knokken zich naar winst op De Groene Sector Vakbeurs

Willem Mateman en Twan Geven van Aeres zijn tijdens De Groene Sector Vakbeurs uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Hovenier 2023. Het team van Vonk Hoorn werd tweede, Yuverta Nijmegen derde en Yuverta Houten vierde. De wedstrijd werd georganiseerd door Koninklijke VHG en WorldSkills Netherlands.

Twan Geven en Willem Mateman van Team Aeres Velp in hun showtuin, met coach Elbert Roordink en John Koomen, vice-voorzitter Koninklijke VHG. (foto's Charlotte Koloc)
Twan Geven en Willem Mateman van Team Aeres Velp in hun showtuin, met coach Elbert Roordink en John Koomen, vice-voorzitter Koninklijke VHG. (foto's Charlotte Koloc)

Willem en Twan hebben volgens hun coach Elbert Roordink 'uitstekend samengewerkt en bleven rustig ondanks de tijdsdruk en al het rumoer om hen heen'. Hun uitdaging was groot: 19,5 uur hadden de deelnemers om een tuin aan te leggen van 25 vierkante meter. Een tuin met een hoge natuurlijke uitstraling waarin alle facetten van het hoveniersvak van tegenwoordig aan bod komen: houtwerk, bestrating, verlichting, een vijver/beekloop en gevarieerde beplanting.

'Twan en Willem hebben laten zien wat ze in hun mars hebben'

Ontwerper Hans Bouwens bedacht een tuin met natuurlijke materialen, organische, gestileerde vormen, strakke zitelementen, treden en palissaden, met daarin verbindende natuurstenen en een bosachtige beplanting. De hoogteverschillen maakten de maatvoering extra belangrijk. Vooraf moesten de deelnemers een eigen insectenhotel ontwerpen en bouwen dat in de tuin een plaats kreeg.

Trots op resultaat

Willem en Twan zijn trots op hun prestatie. 'We voelden wat extra druk, omdat we vorig jaar tweede werden', aldus Willem. 'Dit keer kwamen we echt om te knokken voor de winst.' Twan: 'Het was leuk om te doen en we hebben een mooi resultaat neergezet, ondanks de lastige onderdelen zoals het hoekbankje van cortenstaal.' Volgens coach Roordink hebben de studenten laten zien wat ze in hun mars hebben. 'Ze hebben een vrij ingewikkelde tuin ontworpen waarin je allerlei uitdagingen tegenkomt, net als in de dagelijkse praktijk. Willem en Twan hebben heel goed elkaars kwaliteiten weten te benutten.'


Roy van der Meer en Thijs Abbekerk, studenten van mbo-opleiding Tuin, Park & Landschap bij Vonk, behaalden de tweede plek.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER