Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Metabo helemaal terug in het tuinsegment

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, vrijdag 18 maart 2022
203 sec


Fabrikant van elektrisch gereedschap introduceert vijf nieuwe accumachines

Metabo, voorheen vooral bekend van de gesnoerde heggenscharen, zet vaste voet aan de grond in het tuinsegment. De fabrikant van elektrisch gereedschap breidt het tuinprogramma verder uit met vijf nieuwe accumachines: een grasmaaier, drie heggenscharen en een grastrimmer. De nieuwe tuinmachines zijn compact en licht en altijd geschikt, of het nu gaat om het onderhoud van gras, bomen of struiken. Ze draaien allemaal op het cordless alliance system (CAS), een overkoepelend accusysteem van toonaangevende merken.

Het Metabo-assortiment
Het Metabo-assortiment

Een tijdlang besteedde Metabo minder aandacht aan het tuinprogramma, maar in 2021 kwam de ommekeer met de introductie van een heel nieuwe lijn accutuinmachines. Het was de herintroductie van verschillende elektrische apparaten voor toepassing in het groen. Begin dit jaar breidde Metabo dit accu-assortiment verder uit en er staan nog meer noviteiten op stapel voor 2022.

Comeback in tuinsegment

Enno Riemersma, brandmanager bij Metabo, vertelt over de achtergrond van deze comeback van Metabo in het tuinsegment. 'Van oudsher richten wij ons op twee marktsegmenten: de bouw en de industrie. Nu is er met de tuin een derde doelgroep bij gekomen, met de focus op de (semi)professionele gebruiker, de hovenier. De heggenschaar is voor ons dus niet meer een vreemde eend in de bijt. De serie die we vorig jaar introduceerden, is bedoeld voor groenvoorzieningsbedrijven, tuin- en landbouw en de hovenier. Met de nieuwste acculijn richten we ons op de semiprofessionele gebruiker. Er zijn veel zzp'ers die door de week met onze machines de kost verdienen, maar in het weekend ook aan de slag gaan in de eigen tuin. Ze hebben de accu's toch al; als ze die onder een Metabo-accuheggenschaar plaatsen, kunnen ze gewoon verder werken.'
Metabo ondersteunt de comeback in het tuinsegment met flink wat tromgeroffel. 'We maken intensief gebruik van social media om informatie over onze producten te verspreiden onder de doelgroep. We houden ook regelmatig productpresentaties bij onze dealers. We verkopen niet rechtstreeks aan de eindgebruiker; alles verloopt via de dealer. Ook werken we samen met een aantal vakmedia.'


Metabo-accugrasmaaier

Cordless alliance system

Het streven van Metabo is om een volledig aanbod voor de hovenier te leveren. 'We zijn hiermee al een heel eind op weg. Een accukettingzaag ontbreekt nog, maar die komt er aan het eind van dit jaar.' Naar eigen zeggen heeft Metabo de beste accutechnologie in huis. 'Alle machines zijn uitgevoerd met deze krachtige accutechnologie en versterken het 18V-systeem van Metabo. We hebben CAS, het cordless alliance system, een overkoepelend accusysteem van toonaangevende merken. Steeds meer merken gebruiken onze accu, al meer dan dertig. Onze accu past niet alleen op Metabo-gereedschap, maar ook op 29 andere machine- en gereedschapmerken in diverse marktsegmenten.'


'Metabo-accusystemen onderscheiden zich door de betrouwbaarheid van de accu én de lader'

Riemersma vervolgt: 'Onze accusystemen onderscheiden zich door de betrouwbaarheid, niet alleen van de accu, maar ook van de lader. Ook het aantal uren dat je ermee kunt werken, ligt hoog. Het hangt natuurlijk van de machine af, maar de kracht die je uit onze accu kunt halen is fenomenaal. Verder is het laadproces geavanceerd. De lader meet voortdurend de temperatuur van de accu, want een koude accu is moeilijker te laden dan een warme. Een te warme accu is echter ook niet goed laadbaar. Of hij koelt, of hij verwarmt, vergelijkbaar met het laden van elektrische auto's. Alle cellen in de accu worden in de gaten gehouden. Al met al is het laadproces zeer betrouwbaar en probleemloos. We geven dan ook drie jaar garantie op onze accu's. Mochten er problemen zijn, dan sturen we de machine naar de fabriek in Duitsland en krijgt de klant hem zo snel mogelijk gerepareerd terug.'

Metabo-accuheggenschaar

Lichte, krachtige machines

De nieuwe accumachines zijn beduidend stiller dan machines die op benzine werken en zijn dus optimaal geschikt voor gebruik in lawaaigevoelige gebieden. 'Bij de ontwikkeling was het voor ons belangrijk dat de machines licht, maar toch krachtig zouden worden. Daarom beschikken alle machines vanzelfsprekend over onze accutechnologie.'
Een van de nieuwe aanwinsten is de accugrasmaaier RM 36-18 LTX BL 36, de juiste keuze voor het onderhoud van de grasmat rondom het huis. Deze compacte lichtgewicht is bijzonder wendbaar en kan ook gemakkelijk om obstakels heen werken. De grasmaaier combineert twee functies: hij maait en mulcht grasmatten met een oppervlak tot 350 m2.
Een ander nieuw product voor het onderhoud van gras is de 18V-accugrastrimmer RTD 18 LTX BL 30. Met een maaicirkel van 30 cm is hij ideaal voor maaien, trimmen en afwerken. Daarnaast is de trimmer licht en compact.
Voor het moeiteloos vormen en snoeien van heggen, bosschages en struiken heeft Metabo nu lichte en perfect uitgebalanceerde 18V-accuheggenscharen in het programma: de HS 18 LTX 45, de HS 18 LTX 55 en de HS 18 LTX 65. Ze zijn verkrijgbaar met een meslengte van 45, 55 of 65 cm.
Al eerder, in februari 2021, bracht de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen met zeven nieuwe machines een heel nieuwe range op de markt. Die bestaat uit een grasmaaier, twee bosmaaiers, een bladblazer en twee struik- en grasscharen, evenals een rugspuit. Ze zijn vanzelfsprekend allemaal uitgevoerd met de krachtige accutechnologie van Metabo.


Metabo-accugrastrimmer RTD 18 LTX BL30

Metabo

Metabowerke GmbH in het Duitse Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers in de metaal, de industrie, de bouw- en renovatiesector, en sinds ruim een jaar ook voor het tuinsegment. Metabo staat voor krachtig accugereedschap en is met zijn LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accusegment. Zo heeft Metabo zijn visie op de snoerloze bouwplaats en werkplek inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis voor het accusysteem CAS (cordless alliance system), dat bestaat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende branchespecifieke fabrikanten. Onder de merknaam Metabo wordt een volledig assortiment machines en toebehoren geleverd voor alle gangbare toepassingen, maar ook specifieke producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen.

Cordless alliance system

Het CAS of cordless alliance system is een door Metabo geïnitieerd merk-overkoepelend accusysteem. CAS ging van start in de zomer van 2018, met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten. Op dit moment maken rond de dertig fabrikanten en leveranciers deel uit van CAS. In dit unieke accusysteem zijn alle machines van CAS-merken 100 procent uitwisselbaar en kunnen ze willekeurig met elkaar gecombineerd worden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER