Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Alle goede zagen komen uit Japan en Korea

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, woensdag 16 maart 2022
139 sec


'Een waardige toevoeging aan het bestaande assortiment'

Sinds kort zijn de handzagen en snoeischaren van Bigstar op de Europese markt verkrijgbaar. Amevo heeft nu een exclusieve samenwerking voor Europa en levert de zagen onder andere via de eigen webshop. 'Het is een waardige toevoeging aan het bestaande assortiment.'


Al ruim twintig jaar kunnen groenprofessionals, van hoveniers tot kwekers, terecht bij Amevo in Dronten voor allerhande materiaal, zoals Mevoline-randbegrenzingen, gazen, folies en tuinmaterialen, maar ook voor gereedschappen, zoals zagen en snoeischaren. Amevo levert nu ook Bigstar-zagen, -snoeischaren en -onderdelen en daarnaast de bekende merken Felco en ARS.

Arjan Schuurman: 'De prijs-kwaliteitverhouding van deze zagen is uitstekend.'
Arjan Schuurman: 'De prijs-kwaliteitverhouding van deze zagen is uitstekend.'

Koreaanse topkwaliteit

Arjan Schuurman, commercieel medewerker bij Amevo, is ervan overtuigd: 'Alle goede zagen komen uit Japan en Korea. Ze blijven lang scherp, zijn sterk en gemaakt van gehard staal. Dat gaat ook op voor het merk Bigstar, dat uit Korea komt. De kunst om metaal te bewerken tot hoogstaande en vlijmscherpe producten wordt in deze landen al eeuwen tot in perfectie beheerst. Voordat we nieuwe producten in ons assortiment opnemen, testen we ze zelf. Alle medewerkers hier hebben een goede productkennis en veel van hen hebben ook een groene achtergrond. Na het testen was onze conclusie dat Bigstar een goede aanvulling op ons assortiment is. We moeten er wel echt in geloven voordat we producten toevoegen. In dit geval doen we dat zeker. De kwaliteit is heel goed en ook prijstechnisch zijn deze zagen enorm interessant.'


'Wij van Amevo geloven in deze zagen'

Recht en gebogen

Op dit moment zijn er al acht verschillende zagen leverbaar, waarvan drie klapzagen. Schuurman: 'Opvallend aan deze klapzagen is dat het zaagblad in twee standen verstelbaar is. Soms heb je een net wat andere hoek nodig om goed bij een tak te kunnen of om wat extra kracht te kunnen zetten. Dan komen deze mogelijkheden goed van pas.' De klapzagen zijn in drie maten leverbaar: 14 centimeter, 18 centimeter en 21 centimeter.
De snoeizagen zijn er in vijf uitvoeringen, waarvan drie recht en twee gebogen, en hebben dezelfde eigenschappen. Zowel de rechte als de gebogen zagen zijn er in verschillende lengtes. Alle zagen worden geleverd met een holster die voorzien is van een riembevestiging. Daarnaast hebben de holsters voor de gebogen zagen extra lussen, om de zaag ook op het onderbeen te kunnen dragen. Iets wat vooral treeworkers prettig vinden als ze hoog in een boom snoeiwerkzaamheden moeten uitvoeren. Naar verwachting wordt het Bigstar-assortiment de komende tijd nog uitgebreid.


Het zaagblad van deze zagen is kegelvormig geslepen. Hierdoor wordt het zaagsel afgevoerd en raken de tanden niet verstopt. Het blad is gemaakt van gehard verchroomd staal en daardoor sterk, bestand tegen roest en makkelijk te onderhouden. Ook hebben de zaagbladen een impulsgeharde tandzetting, waardoor ze extra lang meegaan. De zaagbladen zijn eenvoudig te vervangen. Alle zagen en ook de Bigstar-snoeischaren zijn uitgerust met een antisliphandgreep.
Zagen met een recht zaagblad worden vooral gebruikt als er gesnoeid moet worden op makkelijk bereikbare plekken en voor lichtere snoeiwerkzaamheden. Is het lastiger om bij de te verwijderen takken te komen of zijn het dikkere takken, dan is een gebogen zaag het geschiktst.


Als je goed omgaat met je gereedschap en het goed onderhoudt, draagt dat natuurlijk ook bij aan een lange levensduur. Zoals de meeste snoeizagen zijn ook de Bigstar-zagen trekzagen. Dat wil zeggen: zagen waarbij je een trekkende beweging maakt; dit is efficiƫnter en vergt minder energie. Bovendien is een trekzaag ergonomischer dan een duwzaag, zoals de welbekende timmermanszagen. Weersta dus ook de verleiding om op dit soort zagen te gaan duwen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk het zaagblad na gebruik regelmatig schoon te maken met een beetje olie of een reinigingsspray.

'Het is goed om als vakman ook eens buiten de gevestigde merken te kijken'

Kijk eens verder

Desgevraagd heeft Schuurman nog een advies voor de hovenier: 'Veel mensen raken gewend aan dingen: een manier van werken, een merk, een specifiek werktuig. Dat is logisch, maar ik wil toch adviseren om eens verder te kijken dan de gevestigde merken. Er zitten pareltjes tussen die nog wat minder bekend zijn of nieuw in de markt. Bedenk goed waar je het gereedschap voor nodig hebt en kijk eens wat breder naar wat er zoal leverbaar is. Wie weet, blijk jij straks een trendsetter te zijn!'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER