Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Moderne houtversnipperaar voor Yuverta

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 16 december 2021
99 sec


LMB van Ginkel levert een Först ST6P

Yuverta mbo Velp heeft sinds deze week de beschikking over een eigen houtversnipperaar. Al jaren was de school op zoek naar een betaalbare machine. Deze is nu gevonden dankzij samenwerking met LMB van Ginkel uit Maartensdijk.

Maarten Klein van LMB van Ginkel, Henk Scholten en Jos Eijt van Yuverta en enkele leerlingen van de opleiding Outdoor en Recreatie.
Maarten Klein van LMB van Ginkel, Henk Scholten en Jos Eijt van Yuverta en enkele leerlingen van de opleiding Outdoor en Recreatie.

Deze week is het apparaat, een ST6P van het merk Först, overhandigd door Maarten Klein, mede-eigenaar van LMB van Ginkel. Het bedrijf is importeur van Först geworden en bestrijkt samen met het Belgische bedrijf Espritt de hele Benelux, waarbij alles boven de A15 door Van Ginkel wordt verzorgd. Klein is momenteel druk met het uitrollen van een dealernetwerk.

Enthousiasme

Bij de overhandiging werd Klein getroffen door het enthousiasme van docenten en leerlingen. 'Mooi om te zien hoe enthousiast ze zijn. Onze toekomstige werknemers worden daar opgeleid en daarom vinden wij het belangrijk dat ze niet met verouderd lesmateriaal werken. Door de machine tegen een vriendenprijs aan te bieden, snijdt het mes aan twee kanten. De school is geholpen en er komen mensen van de opleiding die gewend zijn met moderne apparatuur te werken.' Klein onderstreepte zijn enthousiasme door toe te zeggen om in de toekomst ook een zwaardere houtversnipperaar op rupsbanden beschikbaar te stellen voor gastlessen.


'Een moderne houtversnipperaar stond altijd al op onze wensenlijst'

Voordat Yuverta de beschikking heeft gekregen over een eigen machine, werd er altijd een geleend of gehuurd. Jos Eijt, coördinator facilitaire zaken bij Yuverta, en zijn collega's zien met de aanschaf van deze machine dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. 'Een moderne houtversnipperaar stond altijd al op onze wensenlijst, maar de prijs was wel een probleem. Nu hebben wij hem mede dankzij sponsoring door de leverancier voordeliger kunnen aanschaffen.'

Simpel en eenvoudig

Instructeur Henk Scholten van Yuverta heeft een belangrijke stem gehad in de keuze van het type versnipperaar. Als man van de praktijk weet hij wat nodig is om zijn leerlingen goed te kunnen onderwijzen. 'Belangrijk is dat de machine simpel en eenvoudig te bedienen moet zijn voor mensen die er voor het eerst mee werken. Ook moet hij tegen een stootje kunnen en voldoen aan alle veiligheidseisen.' De eerste lessen zijn goed bevallen. 'Leerlingen pakken het makkelijk op en de machine reageert ook goed, ook als er bijvoorbeeld te veel tegelijkertijd in wordt gestopt', vertelt Scholten.


Oud-leerling

Het contact met Van Ginkel is ontstaan door een tip van een oud-leerling. 'Ik ben superblij met deze samenwerking. We hoeven niet langer met verouderd huurmateriaal te werken en beschikken nu over een moderne versnipperaar. Hij is uitgerust met een benzinemotor en dat is met het oog op het milieu ook al een stap vooruit in vergelijking met een dieselmotor', zegt Scholten.

De geleverde ST6P weegt niet meer dan 745 kilo en kan ook achter een auto gehangen worden die bestuurd wordt door iemand zonder een E-aantekening op zijn rijbewijs. De versnipperaar wordt op de opleiding alleen gebruikt om alles wat dunner is dan 12 centimeter te versnipperen. Hout dat dikker is, wordt door Yuverta anders verwerkt en bijvoorbeeld gebruikt als bouwhout of brandhout.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER