Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Cor & Don-tuin

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 13 september 2021
69 sec


Vroeger was tuinieren makkelijk. Je kocht een schop, een hark en een kruiwagen en begon her en der om een centraal gelegen grasveldje heen wat planten in de grond te proppen. Alleen als je heel rijk of gehandicapt was, huurde je een hovenier in om je daarbij te helpen. Dat is compleet veranderd.


De moderne consument, de kapitaalkrachtige tweeverdiener, heeft geen spa of schop, laat staan een kruiwagen. En een tuin moet tegenwoordig geen tuin meer zijn, maar een buitenkamer. Soms vind ik het bijzonder en met mijn ouderwetse blik ook weleens lachwekkend: mensen bouwen een grote veranda aan hun woonkamer, met als gevolg dat de woonkamer pikdonker wordt en de buitenkamer als vanzelf extra bestaansrecht krijgt. Maar who cares; dat is nu eenmaal de nieuwe, of eigenlijk alweer bijna oude trend. De nieuwste trend is wat ik de Cor & Don-tuin noem. Je boekt een ticket naar de zon en als je terugkomt, kun je meteen uitrusten in je nieuwe tuin. De moderne consument wil best betalen voor een mooie tuin, maar wil vooral zo weinig mogelijk gedoe.

Alleen als je heel rijk of gehandicapt was, huurde je een hovenier in om je te helpen

'Met betalen ben je eraf', zei mijn moeder altijd. De bovengenoemde trend lijkt overzichtelijk, maar biedt enorme kansen voor de slimme hovenier. Want terwijl meneer en mevrouw door Cor & Don in de watten worden gelegd, moet niet alleen de tuin kant-en-klaar gemaakt worden, maar verwacht diezelfde consument ook dat de tuin wordt geperfectioneerd met tuinmeubels, haarden en bbq's.

Terwijl meneer en mevrouw door Cor & Don in de watten worden gelegd, moet de tuin niet alleen kant-en-klaar gemaakt worden, maar ook gefaciliteerd met tuinmeubels, haarden en bbq's

Als vakblad zien wij nu al dat er een groeiend aantal leveranciers opstaat die hoveniers een bepaalde vorm van exclusiviteit willen bieden, om op die manier oneerlijke concurrentie van webshops buiten de deur te houden. Deze leveranciers hebben gemeen dat ze turnkey een bepaald onderdeel van een tuin kunnen leveren: tuinmeubelen, tuinhuisjes, buitenvertrekken, poorten, plantenbakken. Voor overwerkte hoveniers is dat een uitgelezen kans.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER