Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'De AVANT 860i verlegt de grenzen van deze compacte knikladers'

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 29 juli 2021
92 sec


De grote broer van de AVANT 700-Serie is nog krachtiger, maar blijft even multifunctioneel inzetbaar

AVANT 860i, sinds twee jaar op de markt, is het grootste en krachtigste model uit het AVANT-gamma. Toch blijft het een compacte machine, handig in gebruik en, omwille van zijn groot hefvermogen, telescopische laadarm, hoog hydraulisch debiet en uitgebreid assortiment aan aanbouwwerktuigen, een ideale kniklader voor het uitvoeren van 1001 werken.


Alle AVANT-knikladers bestaan uit twee afzonderlijke chassisdelen, met elkaar verbonden door middel van een star scharnierpunt, dat zorgt voor zeer groot hefvermogen, gekoppeld aan een ongekende stabiliteit. De AVANT-bestuurder zit op het voorste gedeelte van het chassis, wat zorgt voor een perfect zicht op het werk. Het gamma varieert van types met een bedrijfsgewicht tussen 700 en 2.500kg.

Maximalisatie van vermogens

Hoewel de AVANT 860i 'de grote broer' van de AVANT-familie is, bleef de Finse constructeur bij de ontwikkeling van de machine trouw aan zijn principes van het werken met een star knikpunt en het plaatsten van de bestuurderspositie op het voorste gedeelte van het chassis. Hierdoor blijft ook de grootste telg uit de familie even stabiel als alle andere AVANT-types.
Bram Van Hoof van AVANT: 'De AVANT 860i is uitgerust met een 57pk Kohler-motor, die voldoet aan de Stage V-normen. Het totale gewicht van de machine zit op 2,54 ton. Het hefvermogen bedraagt 1,9 ton. De hefhoogte zit, dankzij de telescopische laadarm, op 3,5 meter. Daarnaast haalt de machine een maximale rijsnelheid van 30 km/u. De combinatie van al deze eigenschappen zorgt er voor dat hoveniers, groenaannemers en stratenmakers nu nog efficiënter kunnen werken.


Zanger Frans Duijts, eveneens eigenaar van een sloopbedrijf, is zeer tevreden met zijn AVANT 860i. Bron: FB-pagina Frans Duijts
Zanger Frans Duijts, eveneens eigenaar van een sloopbedrijf, is zeer tevreden met zijn AVANT 860i. Bron: FB-pagina Frans Duijts
De combinatie van al deze eigenschappen zorgt er voor dat hoveniers, groenaannemers en stratenmakers nu nog efficiënter kunnen werken

Multifunctionaliteit

Een AVANT-kniklader is uniek omdat hij compacte afmetingen en licht eigengewicht perfect combineert met een hoog hefvermogen (tot 1.900kg) en hydraulisch debiet (tot 80l/min). Standaard zijn alle machines voorzien van een telescopische laadarm, die uitgerust kan worden met meer dan 200 verschillende aanbouwwerktuigen, gaande van grondbak of palletvork over diverse maaiers en borstels tot heggenscharen, breekhamers, zoutstrooiers en tal van andere accessoires. Het hydraulische snelwisselsysteem laat toe om eenvoudig en snel te switchen tussen de verschillende aanbouwdelen.


Praktijk

Wilbert van Norel van Machineverhuur Oosterwolde: 'Een AVANT 860i is een iets bredere en langere uitvoering dan een AVANT 700-Serie, maar kan wel meer tillen. De keuze tussen een 700-Serie en een 860i wordt bepaald door het soort werk dat onze klanten er mee willen uitvoeren. Stratenmakers gebruiken hem vooral om zware pallets met stenen te vervoeren. Hoveniers op hun beurt zijn vooral gecharmeerd door de combinatie van een hoog hefvermogen en de multifunctionele inzetbaarheid dankzij het grote gamma aan aanbouwwerktuigen op de machine.


Hoveniers op hun beurt zijn vooral gecharmeerd door de combinatie van een hoog hefvermogen en de multifunctionele inzetbaarheid dankzij het grote gamma aan aanbouwwerktuigen op de machine

AVANT 860i met stenengrijper en hydraulische rotator.
AVANT 860i met stenengrijper en hydraulische rotator.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER