Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Als hovenier draag je vele petten, het ondernemerschap is er een van

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 21 juli 2021
97 sec


Groenversneller is een ambitieus groeitraject voor leergierige hoveniers die willen doorpakken en groeien. Tijdens zes intensieve bijeenkomsten gaan hoveniers samen met een bedrijfscoach hard aan de slag met het behalen van hun bedrijfsdoelen. Want je plantenkennis op orde hebben is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat je aanlegklanten ook onderhoudsklanten worden?


Hoe breng je je tuinontwerp en beplantingsplan overzichtelijk en kostendekkend in rekening? En hoe kun je voor nagenoeg dezelfde werkzaamheden 20 euro per uur meer vragen? Hoe maak je die doorgroei naar jouw gewenste klantenbestand? Kortom: hoe word je een goede en slimme ondernemer?

'Ik ben er heel duidelijk in: als hovenier ben je vakspecialist én ondernemer'

Vakspecialist en ondernemer

Volgens bedrijfscoach Pieter Peelen zijn hoveniers uitstekende vakspecialisten: 'Ze laten zich voorlichtingen, lezen vakinhoudelijke boeken, gaan naar de teler en de tegelfabriek. Ze kijken naar nieuwe ontwikkelingen en trends. Al die dingen samen maken iemand tot een goede vakspecialist.' Maar Peelen ziet het vaak gebeuren: juist goede vakspecialisten missen kansen als ondernemer. Zo zijn de faalkosten vaak hoger dan nodig. En als vakspecialist stoppen hoveniers vaak veel tijd in het bedrijf waar ze te weinig winst voor terugkrijgen. Bij Groenversneller ontdek je waar ben jij goed in bent als hovenier en hoe je dit overbrengt aan de (potentiële) klant.


Na iedere inhoudelijke sessie is het tijd voor een lekkere maaltijd

Groenversneller

Onder begeleiding van bedrijfscoach Pieter Peelen ga je bij Groenversneller in zes sessies gezamenlijk werken aan een vijftal thema's: mens, klant, financiën, proces en strategie. Iedere bijeenkomst begint met een college rondom een actueel onderwerp met interessante sprekers. Bijvoorbeeld het thema digitalisering, waarbij een succesvolle ondernemer uiteenzet met welke digitaliseringsprocessen hij zijn bedrijf naar een hoger niveau heeft getild. Dit wordt gevolgd door de inhoudelijke masterclass onder leiding van coach Peelen. Alle sessies eindigen met een diner. De masterclasses zullen plaatsvinden op locatie bij interessante bedrijven, zoals Infogroen en Makita. Ook hier krijg je de kans om je netwerk te vergroten en je kennis van de groene sector te verbreden.


Reportage in De Hovenier

Gedurende de looptijd van het programma kunnen alle deelnemende bedrijven gebruikmaken van de kennis van de bedrijfscoach en online vragen stellen over alle onderdelen van de bedrijfsvoering. Het programma start in september 2021. Vakblad De Hovenier volgt de vorderingen van alle bedrijven; zij krijgen een reportage in het blad.


Aanmelden Groenversneller
Wil jij ook jezelf ontwikkelen als ondernemer? Wil je kijken hoe je van je betalende klanten ambassadeurs kunt maken?Twijfel jij ook over mogelijkheden om klanten binnen te halen? Vraag jij je ook af hoe je aan goed personeel komt en dat behoudt? Zoek je handvatten om je uurtarief te verhogen?
Kortom, wil jij doorgroeien met je hoveniersbedrijf?

Neem vrijblijvend contact op om te kijken of Groenversneller jouw onderneming kan laten groeien. Dat kan via rik@nwst.nl of tel. 024-2034095. Voor dit najaar zijn er nog een aantal van de vijftien plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER