Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zelf eikenprocessierups bestrijden met speciale stofzuiger

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 20 mei 2021
100 sec


Koster Werkplaatstechniek: 'Zuigkracht en fijne filters zijn essentieel bij het wegzuigen van eikenprocessierups'

Eén van de methoden om eikenprocessierupsen (EPR) te verwijderen, is wegzuigen. TNO raadt het gebruik van stofzakken aan; deze dienen namelijk als tweede filter. Bovendien kan het EPR-afval met stofzakken gesloten worden afgevoerd. 'Voor de beheersing van eikenprocessierupsoverlast kun je niet zomaar een industriële stofzuiger gebruiken', aldus de specialisten van Werkplaatstechniek, dat twee eikenprocessierupsstofzuigers in de verkoop heeft. 'Na het opzuigen moet je er zeker van zijn dat de brandharen niet kunnen ontsnappen en niet in de ruimte worden geblazen door de motor.'


Door de Airbo EPR-stofzuigers aan te bieden, zet Werkplaatstechniek vol in op het minimaliseren van het risico op contact met brandharen van de eikenprocessierups. De Airbo-stofzuiger is lichtgewicht, rijdt op wieltjes en neemt weinig ruimte in, ook in de hoogwerker. De EPR-stofzuiger is beschikbaar met een ketelinhoud van 23 liter (de AIRBO AED 1223) of van 40 liter (de AIRBO AED 1240). Deze handige stofzuigers en toebehoren worden aangeboden op www.werkplaatstechniek.nl.

'Iedereen die eikenprocessierupsen wil bestrijden, moet zeker zijn van optimale bescherming. Niet alleen door PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen), maar ook door het te gebruiken materiaal. Die veiligheid wordt door de Airbo gegarandeerd', aldus Jan Rene Koster van Werkplaatstechniek.

Airbo EPR-stofzuigers bieden veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie

'De eikenprocessierupsstofzuiger heeft een ketel van structofoam, een ijzersterk materiaal dat druk- en schokbestendig is, maar de stofzuiger niet zwaarder maakt. De Airbo-stofzuiger kan dus tegen een stootje, maar is tegelijkertijd ergonomisch. Het afzuigsysteem is volledig afgesloten. De gebruiker hoeft zich dus geen zorgen te maken over de opgezogen, irritatie veroorzakende brandharen van de eikenprocessierups', zegt Emile Boer van Werkplaatstechniek.
#T Plug-and-play-oplossing tegen processierups
Met de complete sets van Werkplaatstechniek kun je direct aan de slag. De 1,80 meter lange buis die met de stofzuiger verbonden is, is gemaakt van carbon. De Airbo 1240A heeft een 3 meter lange Nuflex-slang, waarmee bestrijders hoge plekken kunnen bereiken, ook zonder gebruik van een hoogwerker. De Nuflex-slang kan optioneel verlengd worden tot een maximale lengte van 10 meter.


Plug-and-play-oplossing tegen processierups

Met de complete sets van Werkplaatstechniek kun je direct aan de slag. De 1,80 meter lange buis die met de stofzuiger verbonden is, is gemaakt van carbon. De Airbo 1240A heeft een 3 meter lange Nuflex-slang, waarmee bestrijders hoge plekken kunnen bereiken, ook zonder gebruik van een hoogwerker. De Nuflex-slang kan optioneel verlengd worden tot een maximale lengte van 10 meter.


Daarnaast wordt er een rvs gebogen schraapbuis bij de stofzuiger geleverd, waarmee de bestrijder makkelijk in smalle openingen kan komen. De zuigbuis kan verlengd worden met verlengstukken die 1,8 meter lang zijn. Bij deze aanbieding worden standaard tien filterzakken meegeleverd.

Met de speciale zuigbuis kan tot wel 7 meter boven de grond gewerkt worden.
Dankzij de krachtige dubbele motoren (totaal 1240 watt) beschikt de stofzuiger over een extra sterke zuigkracht. 'De zuigkracht is essentieel bij de bestrijding van eikenprocessierups. Bij het aanraken van een nest is het niet de bedoeling dat er rupsen naast de zuigbuis vallen, maar dat alle rupsen en haren in de stofzuiger verdwijnen. Daarnaast is het met deze stofzuiger mogelijk om zonder hoogwerker rupsen uit de boom te zuigen, en dat is wel zo makkelijk.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER