Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tekenprogramma Helixcad ondergaat update

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 6 april 2021
64 sec


Het groene tekenprogramma voor de hovenierssector, Helixcad heeft een complete metamorfose ondergaan. Met de vernieuwde gebruikers interface heeft 'Helixcad 3.0' een modernere uitstraling gekregen. Andere vernieuwingen zijn: het vereenvoudigde tekenmenu, directe mutatiemogelijkheden en de weergave van maatvoering informatie tijdens het tekenen.


Helixcad is een vakmatig "groen" tekenprogramma en is zowel in 2D als 3D beschikbaar. Doel van het tekenprogramma is naast een verkoopbare tekening te maken ook gelijk de werkvoorbereiding te hebben voorzien met de benodigde materialen, matenplan, etc. Helixcad is geïntegreerd met softwareprogramma's Easy-Vision en Groen Vision. Daarnaast is het programma online gekoppeld met de kadastergegevens om snel van start te zijn bij het opzetten van de tekening. Ook bestaat er de mogelijkheid om het programma te koppelen met digitale landmeet apparatuur zoals Marxact of Surveyour.

Andere vijf voordelen van de nieuwste Helixcad versie:

Slimme kruisdraden

Dertien visueel herkenbare knoppen met daarachter zestig verschillende functies. Het submenu open je eenvoudig met je muis en het laatst gebruikte commando blijft vooraan staan.


Dynamische menustructuur

Dertien visueel herkenbare knoppen met daarachter zestig verschillende functies. Het tekenmenu is dus drastisch vereenvoudigd. De knoppen zijn ook moderner vormgegeven om prettiger te kunnen werken. Het submenu open je eenvoudig met je muis en het laatst gebruikte commando blijft vooraan staan.


Penstijlen en lagen

Zet je eigen handtekening onder ieder ontwerp. Met penstijlen leg je je eigen persoonlijke tekenstijl vast. Als je penstijlen gebruikt, teken je bovendien automatisch in lagen. Met HelixCAD 3.0 wordt het nog makkelijker om met lagen en penstijlen te werken zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen.


Met HelixCAD 3.0 wordt het nog makkelijker om met lagen en penstijlen te werken zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen

Selecteren

Een geselecteerd object krijgt in HelixCAD 3.0 een semitransparante kleur. Zo zie je in één oogopslag wat je geselecteerd hebt.


Direct muteren

Selecteer een object en muteer het direct. Met automatische mutatiepunten verplaats, roteer en schaal je ze in een handomdraai.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER