Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De hovenier is om - steeds meer vraag naar veldbloemen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jan Krijnen, vrijdag 16 april 2021
89 sec


Het besef dat de inrichting van een tuin invloed heeft op alles wat in en rond die tuin leeft, is enorm toegenomen. Limagrain merkt dit door de toename van het aantal vragen over veldbloemen - zowel over de voorbereiding en mengselkeuze als over het beheer van bloemen- en kruidenmengsels.

Veldbloemen zijn ook goed toe te passen in combinatie met vaste planten. Zo breng je extra kleur in de tuin, van de zomer tot diep in het najaar.
Veldbloemen zijn ook goed toe te passen in combinatie met vaste planten. Zo breng je extra kleur in de tuin, van de zomer tot diep in het najaar.

Veldbloemen in de tuin

De ervaring van de afgelopen drie jaar is dat het niet uitmaakt hoe groot de tuin is; het integreren van veldbloemenmengsels kan op allerlei manieren. Je kunt ze in een klein hoekje in de tuin zetten, oppotten, tussen borders of in vijverranden zaaien of in fruittuinen en landschapstuinen gebruiken. Elk plekje kun je een eigen sfeer geven met de juiste veldbloemen, van uitbundig en kleurrijk tot ingetogen en natuurlijk.

Hoe kies je een bloemenmengsel?
In de catalogus van Advanta én online in de webshop vind je ruim 50 verschillende mengsels van bloemzaden, allemaal met hun specifieke eigenschappen en uitstraling. Daarom is er online een keuzefilter toegevoegd om te helpen bij het selecteren van een passend mengsel.


1. Eenjarig of meerjarig?

Wil je elk jaar opnieuw zaaien voor maximale afwisseling en variatie, of leg je een bloemenveld aan dat meerdere jaren moet meegaan? De eenjarige Advanta-mengsels worden in het voorjaar gezaaid (april t/m juni), voor volop bloei in de zomer en het najaar. In de winter sterven deze bloemen af, waarna er in het voorjaar opnieuw gezaaid kan worden.


2. Uitstraling van het mengsel.

Kleurrijke mengsels zijn speciaal samengesteld om langdurig te bloeien in steeds veranderende samenstellingen en hebben een uitbundige uitstraling. Landschappelijke mengsels zijn ingetogener: hier zitten veel minder kleurrijke bloeiers in, maar meer kruiden en soorten die bescheiden bloeien. Vind je het belangrijk om bijen, hommels en vlinders te stimuleren in je tuin? Vink dan de optie 'bijen en vlinders' aan en je ziet alle mengsels die veel nectarrijke en lang bloeiende bloemen en kruiden bevatten. De laatste optie die kan worden aangevinkt, is 'inheems'. Je zaait dan uitsluitend bloemen en kruiden die van origine ook in ons land voorkomen.


Veldbloemen zijn toe te passen in iedere tuin, zowel groot als klein. Links een grote landschappelijke tuin met een mengsel van Staygreen Grass en Veldbloemen 2, rechts een stadstuin met het mengsel Honey Bee.

3. Hoogte van de veldbloemen.

Voor sommige tuinen of projecten is het belangrijk dat een mengsel niet te hoog wordt of juist wel voldoende hoogte bereikt. De meeste mengsels bestaan uit soorten die tussen de 50 en 100 cm hoog worden. Zoek je een laagblijvend mengsel, vink dan < 50 cm aan. Met de optie > 100 cm vind je drie mengsels die nog wat hoger worden dan 1 m.


Voordelen van online bestellen

Speciaal voor de hovenier biedt Advanta zijn veldbloemenmengsels nu ook online aan. Ga naar limagrainshop.nl/b2b om het hele assortiment te bekijken. Bestellen? Maak dan een account aan om de prijzen exclusief btw te zien en meteen te bestellen. Goed om te weten: betalen kan ook via Afterpay.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER