Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Goed, goedkoop en snel

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 29 januari 2021
75 sec


Een leuke vraag aan hoveniers in het artikel over ons Groenversneller-project. Wat wil je als bedrijf zijn? Goed en snel, snel en goedkoop of goed en goedkoop? Een goede vraag en een vraag die natuurlijk voor iedere ondernemer geldt.


Of je nu perken schoffelt en tuinen aanharkt of, zoals ondergetekende, vakbladen maakt. Het juiste antwoord is natuurlijk niet eenduidig. Als je goed en geconcentreerd werkt ben je meestal sneller, is het eindresultaat beter en zijn de kosten vaak lager. Snel, goed en goedkoop zitten wat dat betreft vaak op een lijn. Als een blad dikker is of een tuin groter is gaan de kosten natuurlijk omhoog, omdat de netto-hoeveelheid werk omhoog gaat, maar ik durf de stelling wel aan dat sneller werken samenhangt met lagere kosten en een hogere kwaliteit. En dan natuurlijk niet 'snel' in de zin van afraffelen, maar 'snel' in de zin van even goed nadenken, as soon as possible aan de slag en dan zoveel mogelijk in een keer afwerken.

Het resultaat is dat je meer bezig bent met ballen in de lucht houden dan die ballen goed gefocust in het net knallen

Hoveniers, maar dat geldt ook voor journalisten en waarschijnlijk voor 99,9 procent van alle beroepsgroepen, worden vaak geleefd door hun opdrachtgevers. Het resultaat is dat je meer bezig bent met ballen in de lucht houden dan die ballen goed gefocust in het net knallen. De bedoeling is goed, want je probeert jouw klant gelukkig te maken, maar in de tussentijd word je zelf geleefd en heb je geen echte focus op de projecten. Nogmaals, de bedoeling is goed, maar in de tussentijd zijn zowel jouw klant als jijzelf niet gelukkig. En tegelijk wordt het lijstje van nieuwe projecten die in de steigers staan langer en langer, totdat dit als molensteen om jouw nek hangt. Ik heb in mijn eigen werk gemerkt dat projecten waar je alle tijd voor hebt enorm de neiging hebben om gruwelijk uit de planning te lopen, terwijl projecten waar je eigenlijk te weinig tijd voor hebt probleem- en foutloos over de drempel springen.

Projecten waar je alle tijd voor hebt kunnen gruwelijk uit de planning lopen, terwijl projecten waar je eigenlijk te weinig tijd voor hebt probleem- en foutloos over de drempel springen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER