Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hovenier, tuinhuizen en fundering

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, woensdag 18 november 2020
95 sec


Driemaal Van Aken: van alle markten thuis

Dat De Schans garant staat voor innovatieve oplossingen in de gww, hoveniers- en bouwsector, is na ruim 25 jaar wel bekend. Zo werd een Knikmops 180 door De Schans speciaal aangepast voor het werken met een schroefpaleninstallatie.


In 1992 begon Dirk van Aken een hoveniersbedrijf vanuit de thuisbasis in het Gelderse Nederhemert-Noord. In het verlengde van het hoveniersbedrijf startten de zonen Nico en Arie van Aken ieder hun eigen bedrijf: De Tuyn-kamer en Van Aken Schroeffunderingen.

De Tuyn-kamer realiseert unieke houten bijgebouwen, tuinhuizen, veranda's, poolhouses en kapschuren, maar ook tuintafels, buitenkeukens en haarden. Toen de heren Van Aken voor de eigen bijgebouwen een stevige fundering zochten, kwamen de schroefpalen in beeld en werd Van Aken Schroeffunderingen een feit. Dit bedrijf is gespecialiseerd in schroeffundering voor kleine (bij)gebouwen.

Knikmops aangepast

Al sinds 2001 is Hoveniersbedrijf Van Aken klant bij De Schans en wordt er gewerkt met een Knikmops 130. Door uitbreiding van de werkzaamheden kwam deze machine echter hefgewicht tekort. Samen met Jan-Willem Slegh van De Schans werd gekeken welke machine een geschikte vervanger kon zijn. De eerste schroefpalen werden door Arie van Aken met een speciale handboor geplaatst, maar vanwege de toenemende vraag én om tot 20 meter diepte te kunnen draaien op veengronden, ging hij op zoek naar een alternatief. Hij had al een stellage op het oog; alleen een machine die de stellage kon aandrijven ontbrak nog.


Toen de heren het probleem van de boorstellage aan De Schans voorlegden, kwam al snel de Knikmops 180 in beeld. De Schans had in 2019 een special gebouwd om met behulp van afstandsbediening met een heistelling te kunnen werken. Het transportgewicht en de werkzaamheden kwamen redelijk overheen. Na een telefoontje met de Knikmops-fabriek werd besloten een speciale rij-en-arbeidspomp in de Knikmops te plaatsen. Hierdoor levert de machine in plaats van de standaard 45 liter maar liefst 90 liter hydrauliekopbrengst. Dit werd gecombineerd met een speciaal ventielenblok, bestaande uit secties, dat een grotere oliedoorstroom heeft en elke sectie onafhankelijk kan regelen. Om ervoor te zorgen dat de machine een maximale opbrengst zou leveren, werd hij uitgerust met extra dikke hydrauliekslangen, een handgas, een elektrisch inschakelbare dubbele arbeidspomp en een zware extra hydrauliekoliekoeler. De kleur van deze prachtige Knikmops is metallic tenorietgrijs.

Toen de heren het probleem van de boorstellage aan De Schans voorlegden, kwam al snel de Knikmops 180 in beeld

Werking

De schroefelementen zijn het hele jaar rond en onder alle weersomstandigheden leverbaar en kunnen ook in het hele land op locatie worden gemonteerd. De schroefelementen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, met verschillende diameters en met hulpstukken voor diverse toepassingen. Door de speciale schroefdraad wordt de grond rondom de schroef niet omhooggedrukt, maar samengeperst. Daardoor komt de schroef muurvast in de grond te zitten. De diepte van een paal wordt bepaald aan de hand van een sonderingsrapport. Het draagvermogen van een schroeffundering bedraagt maximaal 20.000 kg.


Boorinstallatie op de Knikmops 180 voor Van Aken Schroeffunderingen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER