Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Kwaliteit moet de focus zijn van iedere hovenier'

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, maandag 28 september 2020
91 sec


Vol passie vertelt Frans Queisen over het hoveniersvak. Hij ziet de laatste jaren dat het werk soms ondergewaardeerd wordt, maar in zijn ogen blijft het hovenier-zijn een prachtig vak met een breed scala aan werkzaamheden. Dat betekent dat je een brede kennis nodig hebt, iets wat het werk nu juist zo leuk maakt.


Specialist in zijn vakgebied

'Eén van de grote voldoeningen in het vak is dat ik voor mensen iets kan maken, waar ze tevreden over zijn', vertelt Queisen. Van huis uit heeft hij agrarische roots. Omdat hij niet de mogelijkheid had om in deze sector verder te gaan, koos hij voor een opleiding in het groen. In 1988 besloot hij voor zichzelf te beginnen met Tuintechnisch Hoveniersbedrijf F. Queisen B.V. Na ruim dertig jaar heeft hij een gerenommeerd bedrijf opgebouwd in de regio (Zuid-)Limburg en telt zijn bedrijf ruim 20 medewerkers. Waar Queisen startte met het aanleggen van particuliere tuinen breidde zijn klantenkring snel uit. Dat maakt dat het bedrijf zeer uiteenlopende projecten in de portefeuille heeft; van bedrijfstuinen, daktuinen en rotondes tot boomverzorging, werk in woonwijken en de aanleg en het onderhoud van sportvelden.


'Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik hovenier ben geworden. Het heeft mijn horizon verbreed op verschillende gebieden. Specialist zijn in je vakgebied is erg belangrijk. Toon interesse voor je klant en geef advies op maat, dan bouw je vanzelf een goede reputatie op. Mond-tot-mondreclame doet de rest. Daarbij is het natuurlijk erg belangrijk dat je personeel dezelfde normen en waarden deelt, die je met het bedrijf wilt uitdragen. Zo behoud je de goede relatie tot je klanten'.

'Het hovenier zijn, heeft mijn horizon verbreed op verschillende gebieden'

Het komt op kwaliteit aan

'Kennis is één van de grootste problemen in het hoveniersvak', aldus Queisen. Dat is dan ook de reden dat hij binnen zijn bedrijf investeert in opleidingen voor het verbreden en verdiepen van kennis bij zijn personeel. Hij vindt het belangrijk dat iedereen betrokken is, zijn eigen kwaliteiten kan ontwikkelen en samenwerkt als een team. Frans Queisen heeft zich jarenlang ingezet voor de branchevereniging Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en op dit moment is hij lid van de werkgroep CAO & Personeelsbeleid.


'De afgelopen dertig jaar is er heel veel veranderd, vooral op het gebied van de techniek. Waar je in de jaren '80 met een kruiwagen en schop een perceel moest egaliseren, zijn daar nu de machines voor beschikbaar. Tegenwoordig gaat het bij de meeste projecten op snelheid en dat betekent dat je soms inlevert op kwaliteit. Maar niet wat de grasmat betreft, want daarvoor kies ik de mengsels van Advanta. Door te blijven focussen op kwaliteit, lever ik ieder project naar tevredenheid van de klant af', besluit Queisen.

In de portefeuille van Technisch Hoveniersbedrijf F. Queisen B.V. vind je uiteenlopende projecten - van grote particuliere tuinen tot projecten in het openbaar groen.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER