Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

John Deere X-series grasmaaiers

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 30 april 2020
170 sec


De zitmaaiers van John Deere worden sinds 1963 in eigen beheer gebouwd in de VS. De Europese types bestaan uit vier series. Of ze nu groot zijn of klein, de John Deere-zitmaaiers combineren kracht en betrouwbaarheid met tuinvriendelijke eenvoud, comfort en controle. Alle John Deere-zitmaaiers, zowel voor de professional als de particulier, zijn uitgerust met gestanste maaidekken die eenvoudig te reinigen zijn en een goede doorstroom van gemaaid gras garanderen. De opvangmodellen worden aangeduid met de letter R in de typenaam.


De X100-serie

De X100-serie staat bekend als gebruiksvriendelijke machines die een uitstekende maaikwaliteit leveren. Men heeft de keuze tussen een- of tweecilindermodellen. Deze entreeserie heeft sinds kort ook side by side pedalen. Hiermee kan nog comfortabeler van rijrichting veranderd worden. De twee topmodellen uit de X100-serie zijn uitgerust met John Deere Easy Change.
Met het John Deere Easy Change-systeem voor olie verversen in 30 seconden kunt u eenvoudig, snel en schoon motorolie verversen. Het verversen van de olie is net zo eenvoudig als het opdraaien van een nieuw, met olie gevuld filter. De olie hoeft niet afgetapt te worden uit de motor.


Het John Deere Easy Change-filter is een extra motorolietank. Met het vervangen van het filter worden de opgevangen verontreinigde stoffen verwijderd en wordt ongeveer 0,76 liter van de motorolie vervangen.
Alle modellen van de X100-serie hebben maximaal drie jaar of 120 uur garantie (wat als eerste komt).


De X300-serie

De X300-serie is ontworpen voor grote gazons. Deze machines combineren capaciteit met luxe. Alle modellen zijn standaard uitgerust met cruisecontrol en hebben een automotive style dashboard, waarop u het brandstofniveau kunt aflezen. Ook zit er een indicator voor de stroomspanning op en een indicator voor de best cut zone. Deze laatste geeft aan wanneer het toerental van de messen te laag is, zodat u de maaisnelheid kunt minderen voor een optimaal maaibeeld. Ook de Twin Touch-pedalen verhogen het gebruiksgemak en de productiviteit, doordat u sneller van rijrichting wisselt dan bij een hakpedaal.


De X354 is een bijzondere machine in de X300-serie. Met de vierwielbesturing gaat manoeuvreren heel wat vlotter dan met de standaard tweewielbesturing. Deze machine is uitermate geschikt voor maaien langs bloemperken en obstakels. De vierwielbesturing is niet het enige dat de X354 zo bijzonder maakt in de X300-serie. De maaier is ook standaard uitgerust met het Edge 42 inch-mulchmaaidek. Dit mulchdek zorgt ervoor dat het gras fijn gemaaid wordt en als waardevolle voedingsstof wordt teruggegeven aan de bodem. Zouden de omstandigheden mulchen niet toelaten, dan kunt u aan de achterkant van het maaidek twee kunststof inzetstukken verwijderen. Een deel van het gras wordt dan achter uitgeworpen. Hiermee wordt de X354 een nog veelzijdigere machine.

De X500-serie

Dit zijn de Amerikaanse muscle cars onder de zitmaaiers. De X500-serie bestaat uit twee machines: de X590 met tweewielbesturing en de X584 met vierwielbesturing. Beide hebben een Kawasaki V-twin-benzinemotor van 22 pk. Ook zijn de machines van allerlei luxe extra's voorzien, zoals standaard elektrohydraulisch heffen van het maaidek. Voor nog meer comfort hebben deze machines ook elektrische stuurbekrachtiging. Voor lastige omstandigheden kunt u gebruikmaken van de traction assist. Hiermee wordt het differentieelslot ingeschakeld, wat zorgt voor meer grip in moeilijke omstandigheden. De X300- en X500-maaiers hebben maximaal vier jaar garantie.


X590
X590

De X900-serie

De dieselkrachtpatsers uit de X900-tuintrekkerserie zijn er voor de professional. Men kan kiezen tussen tweewielaangedreven, vierwielaangedreven en vierwielgestuurd en -aandreven. De optionele mulch-control verhoogt de flexibiliteit. Als de omstandigheden te slecht zijn om te mulchen, kan men in een handomdraai wisselen naar zijuitworp door een klep aan de rechterkant van het maaidek handmatig of hydraulisch open te zetten. Alle tractoren uit deze serie zijn uitgerust met Yanmar-driecilindermotoren, die hun betrouwbaarheid en hoog koppel al jaren bewezen hebben in vele John Deere-machines.


X950R
X950R
Wilt u een perfect afgewerkt gazon, sportveld of terrein, dan kunt u kiezen voor de X950R, de professionele middenopvangzitmaaier. Deze machine heeft vele kenmerken die uw productiviteit verhogen. De ultrasoon vulsensor zorgt voor maximale capaciteit, zodat u nooit meer met een halfvolle opvangbak gaat lossen en de grastunnel niet meer verstopt raakt. Alle handelingen die u uitvoert tijdens het maaien en lossen, doet u met de ergonomisch gevormde joystick. Dankzij de snelle lostijd van de opvangbak bent u snel weer aan het maaien. Naar wens is er zowel een lage als een hoge kiep leverbaar.

Alle modellen uit de X900-serie zijn uit te rusten met de John Deere Quick Hitch, een exclusieve fronthef waarmee een aangedreven borstel of schuif gebruikt kan worden. Hiermee is de X9 naast een maaier ook een machine voor het bredere terreinonderhoud. De zijuitworpmodellen in de X9-serie kunnen ook met achterhef en aftakas uitgerust worden. Zo kunt u de X9 ook gebruiken om werktuigen aan te koppelen, bijvoorbeeld voor grondbewerking. Als u hierbij het maaidek niet nodig hebt, kunt u het drive-over maaidek eenvoudig zonder gereedschap afkoppelen.


Kortom: er is altijd een John Deere-zitmaaier die bij u past, of u nu voor een instapmodel uit de X100-serie kiest, voor de professionele X9-serie of voor de X354, die geschikt is om zeer precies mee te werken. Wilt u meer informatie over de zitmaaiers of andere types maaiers van John Deere, kijk dan op www.deere.nl of neem contact op met uw officiƫle John Deere-dealer.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Frans
Tuesday 26 September 2023
Moet 10000m2 gazon maaien denk zelf diesel met maaiden min 130cm
Of wat is u advies
Of beter een van z serie diesel
En prijzen van deze
Groetjes

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER