Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Waarom doorzaaien?

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 28 april 2020
104 sec


Verticuteren, bemesten en doorzaaien

Het is belangrijk om in het voorjaar het gras goed te verticuteren, te bemesten en door te zaaien. Jonge grassen houden beter kleur en zijn krachtig genoeg om onkruid en mos te helpen verdringen, zodat u een groen visitekaartje bij de klant kunt achterlaten. Bij het gebruik van een Vredo-doorzaaimachine is de grasmat direct weer betreedbaar. De klant kan het gazon blijven gebruiken en daarmee direct genieten van de door u opgeleverde tuin. Zonder dat de originele grasmat losgemaakt wordt, blijft de graswortelstructuur behouden en wordt de mat verrijkt met nieuw gras.


Hoe kan ik op een effectieve manier gegarandeerd groen doorzaaien?

Met het dubbele-schijvenprincipe van Vredo wordt het zaad, nadat er een snede in de grasmat is gemaakt, in de bodem gebracht. De scherpe snede zorgt voor het terugveren van de mat, waardoor het zaad optimaal ingeklemd en opgesloten ligt. Het zaad verdort niet in de zon, waait niet weg en wordt niet opgegeten door vogels. Het zaad wordt achtergelaten op de ideale diepte voor kieming. Het krijgt de lucht, het licht en de warmte die het nodig heeft om optimaal tot kieming te komen en haalt daardoor een ontkiemingspercentage tot 96 procent. Zo hebt u een maximale opbrengst van uw dure graszaad en gegarandeerd een groen resultaat.


De scherpe snede zorgt voor het terugveren van de mat

Hoe werkt de Vredo Turf-Fix?

De Turf-Fix maakt om de 3,5 cm een kleine incisie in de grasmat. Hierin worden de graszaadjes afgelegd. De mat veert dan terug. De banden egaliseren de snede en drukken hem dicht, zodat het graszaad goed contact maakt met de bodem, vocht en voedingsstoffen. Zo blijft de grasmat intact en kiemt en wortelt het ingebrachte graszaad optimaal. Met de Vredo Turf-Fix kunt u in alle tuinen komen; het is dus dé doorzaaimachine voor de professionele hovenier. De nieuwste uitvoering heeft ook twee gewichtenbakken aan de voorzijde, om extra druk te kunnen uitoefenen op de snijschijven.


De Turf-Fix bestaat uit een basisunit die 81 cm breed is. Hij kan geleverd worden als getrokken model (zitmaaier) en als driepuntsmachine (trekker). Ook kan hij aangebouwd worden aan een eenassig voertuig (tuinfrezen als Agria, BCS, Ferrari etc.) Op het rode basisframe zit standaard een Turf-Seed, maar desgewenst kan er in een mum van tijd ook een Turf-Air- of Turf-Sand-unit op gemonteerd worden.

Doordat de machine zo smal is als een tuindeur, komt deze op plaatsen waar een trekker niet kan komen. De Vredo wordt vaak gebruikt voor bestaande grasmatten die een opknapbeurt nodig hebben ten gevolge van droogte, straatgrassen, onkruid, betreding etc.

Hij kan geleverd worden als getrokken model en als driepuntsmachine

De machine is altijd bedrijfsklaar, vereist weinig onderhoud en werkt altijd. Daarmee is het een belangrijke factor bij de oplevering van uw totale tuinconcept, want een groene mat is uw visitekaartje voor de klant. Het is, kortom, een investering die zich terugbetaalt door besparing op graszaad, weinig onderhoud en de waardevastheid van de machine. Occasions zijn dan ook bijna nooit voorhanden.

De Vredo Turf-Fix zorgt gegarandeerd voor een groen resultaat en de grasmat is direct weer betreedbaar. De klant kan het gazon blijven gebruiken en dus direct genieten van de door u opgeleverde tuin.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER