Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Accugedreven elektrische snoeischaar met cut prevent system

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, maandag 4 mei 2020
187 sec


In november 2019 nam Van der Linden Fruitteelt Machines het partnerbedrijf De Keijzer Tuintechniek over. Deze overname betekende naast een versterking van de technische expertise ook een flinke uitbreiding van het machinepark. De uitbreiding veroorzaakte een cross-overeffect; machines en apparaten die in eerste instantie ontworpen waren voor fruittelers, bleken ook interessant te zijn voor de hovenierswereld. Een voorbeeld daarvan is de Arvipo PS32, een accugedreven elektrische snoeischaar.


De Arvipo PS32 is sinds vorig jaar verkrijgbaar bij Van der Linden Fruitteelt Machines/Tuintechniek. Allereerst onderscheidt deze elektrische snoeischaar zich op het gebied van veiligheid dankzij het unieke cut prevent system (CPS). Dit systeem zorgt ervoor dat er geen ongelukken gebeuren. Als het ijzeren snijgedeelte van het mes in aanraking komt met de huid, wordt het systeem onmiddellijk uitgeschakeld. Het mes sluit niet meer en gaat in de 'open'-stand. Zelfs als ijzerdraad wordt aangeraakt (als dat wordt vastgehouden met de andere hand), komt het mes tot stilstand. Veiligheid gegarandeerd dus!

Als het ijzeren snijgedeelte van het mes in aanraking komt met de huid, wordt het systeem onmiddellijk uitgeschakeld

Licht en ijzersterk

De kracht van de Arvipo PS32 is indrukwekkend. Takken tot een diameter van 35 mm vormen geen probleem. Inclusief accu weegt de schaar nog geen kilo (938 gram). 'Er zijn de afgelopen jaren wel enkele accugedreven snoeischaren aan ons gepresenteerd, maar die waren in onze ogen te zwaar voor fruittelers, die soms acht uur op een dag continu staan te knippen. De PS32 is dus behalve veilig en sterk ook lichtgewicht en daardoor ideaal voor fruittelers en hoveniers', aldus mede-eigenaar Richard van der Linden.


'De PS32 is behalve veilig en sterk ook lichtgewicht en daardoor ideaal voor fruittelers en hoveniers'

Overige kenmerken

De Arvipo PS32 wordt geleverd met drie lithiumbatterijen met een gezamenlijke capaciteit van acht tot elf uur. De lithiumbatterij zorgt ervoor dat de schaar zijn maximale kracht behoudt, zelfs als de batterij bijna leeg is. Er zitten twee standen op de snoeischaar, waarmee gekozen kan worden voor een grote of een kleine bekopening. Een lcd-scherm laat de accustand en het aantal gemaakte knipbewegingen zien. Dit laatste is vooral voor fruittelers interessant. De PS32 werkt op een koolborstelvrije motor, waardoor er nauwelijks onderhoud hoeft plaats te vinden. Op jaarbasis kan dit een behoorlijke kostenbesparing opleveren. De prijs van de Arvipo PS32 is 585,00 euro exclusief btw.


De Arvipo PS32 wordt geleverd met drie lithiumbatterijen met een gezamenlijke capaciteit van acht tot elf uur

Eerdere Arvipo-modellen

'Zeven jaar zijn we nu officieel importeur en dealer van het Spaanse merk Arvipo in Nederland en Belgiƫ', vertelt Van der Linden. 'Eind 2017 brachten we al een elektrische snoeischaar met CPS van Arvipo op de markt: de PS110. Die schaar zit met een kabel verbonden aan het accupakket dat in een rugzak wordt meegedragen. De Arvipo PS110 is zwaarder dan de Arvipo PS32, maar daar staat tegenover dat je er wel twee volle dagen onafgebroken mee kunt snoeien.'


Service

Naast leverancier van Arvipo is Van der Linden Fruitteelt Machines/Tuintechniek ook het adres voor reparatie en onderhoud van Arvipo en alle andere merken in hun machinepark.
Het onderhoud en de reparaties voeren zij in eigen beheer uit in hun werkplaats. In het breed gesorteerde magazijn werkt louter speciaal opgeleid personeel dat snel inzetbaar is voor reparaties. Stel, je hebt een elektrische snoeischaar die niet snel is te repareren, dan kun je als klant intussen een vervangende schaar meekrijgen.


Van der Linden Fruitteelt Machines/Tuintechniek

Na het samengaan met De Keijzer Tuintechniek bedient het bedrijf fruittelers via Van der Linden Fruitteelt Machines en hoveniers via Van der Linden Tuintechniek. Dit zijn in feite twee verschillende bedrijven op dezelfde locatie, met elk hun eigen doelgroep en website. Voor de hovenier is er een breed assortiment apparatuur en machines, zoals zitmaaiers, robotmaaiers, bladblazers en kettingzagen. Het bedrijf wordt geleid door Dik van der Linden, samen met de in januari 2017 toegetreden mede-eigenaar Richard van der Linden. De locatie is in Dreumel in het Land van Maas en Waal, waar op dit moment hard gewerkt wordt aan uitbreiding van de showroom.


De Keijzer Tuintechniek

Toine de Keijzer begon in 1999 met De Keijzer Tuintechniek, dat zich richtte op de verkoop en verhuur van tuin- en parkmachines voor consumenten en professionals. In 2008 werd hij uitgeroepen tot de beste Briggs and Stratton-dealer van Europa en tot Ondernemer van het Jaar. De kennis van De Keijzer past perfect bij de vraag naar meer technische kennis bij Van der Linden Fruitteelt Machines. Met het binnenhalen van Toine de Keijzer is Van der Linden nog beter in staat service en kwaliteit voor de klanten te garanderen.


'De PS32 is mooi geprijsd. Voor andere elektrische scharen voor de professional betaal je algauw zo'n 1000 euro meer'

Prestaties boven verwachting

Leon Hoveniers is het hoveniersbedrijf van Leon Hevelingen, die voornamelijk werkt in de regio Gouda. Leon heeft in januari de Arvipo PS32 aangeschaft. Het snoeien zonder snoer en het ultralichte gewicht waren voor Hevelingen de bepalende redenen voor de aanschaf. 'Tot nu toe presteert de PS32 zelfs boven verwachting bij het vele snoeiwerk dat ik voor verschillende gemeenten gedaan heb', vertelt Hevelingen. 'Als je de drukknop loslaat, schiet het mes meteen in de 'open'-stand. Dat is prettig, omdat bij pneumatische snoeischaren de scharnieren nog weleens dicht blijven zitten. Daarnaast vind ik de extra beveiliging die erop zit een geruststellende gedachte, maar bedenk wel dat het cut prevent system niet werkt als je handschoenen draagt! De PS32 is ook mooi geprijsd. Als ik kijk naar andere elektrische scharen voor de professional, dan betaal je algauw zo'n 1000 euro meer, en dan heb je een snoeischaar met een snoertje en een accupakket dat je op je rug moet meedragen.'
Meer informatie vindt u op www.lindentuintechniek.nl.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER