Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het is weer tijd om de hedera te bemesten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, woensdag 29 april 2020
122 sec


Hedge to Go is gespecialiseerd in hedera-afscheidingen. Een goede bemesting is essentieel voor de duurzaamheid van de klimop. Tips en tricks voor het aanplanten van hedera van de kwekerij uit Dongen.


Om klimop zo gezond mogelijk te houden, is het raadzaam deze twee keer per jaar te bemesten. De beste periodes voor bemesting zijn april (na de vorst) en augustus. Hiervoor is speciale hedera-meststof verkrijgbaar.

Bemesting

Bij bemesting is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Teveel mest zorgt voor overbelasting van de wortels. Deze kunnen de hoeveelheid voedsel dan niet verwerken, waardoor ze beschadigd raken. Dit verzwakt de klimop, zodat deze (afhankelijk van de schade) niet meer groeit of zelfs doodgaat. Te weinig mest zal de weerstand van de klimop ook verzwakken. Hedera is een sterke plant, maar heeft dan meer kans om ziektes en beestjes op te lopen.


De kant-en-klare hedera-mest van Hedge to Go is per zak goed voor tien strekkende meter hedera en zorgt naar eigen zeggen voor een perfect resultaat. 'Strooi de mest gelijkmatig uit rond de plant en verdeel de mest door de bovenste laag van de grond. Geef aanvullend water om de werking van de voeding direct op gang te brengen', aldus Hedge to Go.

Bij bemesting is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken

Aanplanten hedera

Bij het aanplanten van hedera van Hedge to Go moet met verschillende omstandigheden rekening worden gehouden. Zo mag de plant niet alleen in de zon staan, maar ook in de schaduw. Hedera kan veel aan op dat gebied. Natuurlijk vraagt de plant bij veel zon of schaduw wel wat extra aandacht.
In de volle zon verliest hedera veel vocht via het blad. Waternevel op het blad in de ochtend of in de avond voorkomt uitdroging. Dit is een tip die de hovenier aan zijn klant kan meegeven. Men hoeft niet bang te zijn dat het blad verbrandt. Het is juist gunstig voor de plant, omdat de zon nu het water van het blad kan verdampen in plaats van het water uit het blad. Wanneer het blad slap hangt, weet je zeker dat hij water nodig heeft.
Het risico in de schaduw is vooral dat de plant te nat komt te staan. Men moet ervoor zorgen dat de hedera sterk blijft door hem goed te bemesten. Zo blijft de weerstand van de plant hoog en is er minder kans op bijvoorbeeld slakkenvraat. Staat de hedera te nat, dan zal het blad rood kleuren.


www.hedgetogo.nl

Hedge to Go, dat nu een aantal jaren bestaat, groeit snel door de stijgende vraag naar kant-en-klare groene erfafscheidingen. Het bedrijf wil een (betaalbaar) systeem van goede kwaliteit bieden. 'Dat was ook precies de aanleiding om Hedge to Go te starten. We zagen een potentiƫle markt, die zich nog sterk kon ontwikkelen. Dat is een goede keuze geweest. Het gebruik van kant-en-klaarhagen neemt toe en zal ook in de rest van Europa zeker nog groeien.'

Hedge to Go wordt onder meer geproduceerd bij de Voorste Stroom in Dongen. Halverwege dit jaar zal de kwekerij verhuizen binnen de gemeente Dongen, naar een grotere locatie met meer mogelijkheden om de ingezette groei verder vorm te geven.

Het gebruik van kant-en-klaarhagen neemt toe en zal ook in de rest van Europa zeker nog groeien

Hoveniers kunnen via de website online producten bestellen en op hun project laten afleveren. Zelfs het exact aangeven van het levermoment behoort tot de service. Het platform biedt dan ook de beste bestelmogelijkheid voor de professionele hovenier: vers vanuit de kwekerij direct geleverd op de projectlocatie.
Naast hedera's en kant-en-klaarhagen kan ook meststof eenvoudig online worden besteld via www.hedgetogo.nl. Meld je aan als hovenier; dan wordt de order afgeleverd op het aangegeven adres.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
karel hoenjet
Thursday 6 May 2021
Wij hebben een helling van ongeveer 100 m2 met Hedera aangeplant en zijn op zoek naar de juiste kwaliteit en hoeveelheid mest. Kunt u ons adviseren en de mest leveren?Kunt u ons ook vertellen wat de kosten zijn?

dank u
mv fam Hoenjet

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER