Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Voorjaar: tijd om de tuin in te gaan

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Job Steunenberg, donderdag 30 april 2020
104 sec


Nu het voorjaar is begonnen, breken drukke tijden aan in de tuin. Dit is het ideale moment voor een opknapbeurt van een bestaand gazon of de aanleg van een nieuw gazon. April tot en met juni is ook bij uitstek de tijd om kleur aan te brengen in borders door het zaaien van veldbloemen. Met het gevarieerde aanbod van Advanta, afgestemd op uiteenlopende bodems, milieus en toepassingen, ontdek je wat kleur kan doen in de tuin.


Doorzaaien bestaand gazon

De bodemtemperatuur is dit jaar vroeg op peil, maar door de hoeveelheid regen heeft het wat langer geduurd voordat we met doorzaaien kunnen beginnen. Het Advanta Recover 2-doorzaaimengsel met Headstart Gold-coating is speciaal ontwikkeld om snel te kiemen en zich te vestigen tussen de pollen van de bestaande mat. Dat betekent dat open plaatsen in het gazon snel worden opgevuld, waardoor de zode dichter wordt en de levensduur van het gazon verlengd wordt. Met de Fast Repair-aanpak herstel je een probleemgazon in acht stappen (advantaseeds.nl/fastrepair).



Een probleemgazon herstellen met de Fast Repair-aanpak. Maai het gras kort op 2 cm, verticuteer in twee dwarsrichtingen, voer het verticuteersel af, zaai door met Recover 2, breng een dressing van zand en humus aan en beregen indien nodig.

Aanleg nieuw gazon

Advanta biedt ook een speciale gazonoplossing voor hoveniers. Zo garandeert het mengsel Ravot - met enkel aanbevolen grasrassen uit de Nederlandse Rassenlijst (Grasgids) - een professioneel gazon voor de particuliere tuin. Het multifunctionele gazon is visueel een plaatje en gemakkelijk in onderhoud. Het robuuste gras vestigt zich snel en kan tegen een stootje. Dankzij de kiem- en wortelstimulerende Headstart Gold-coating heeft het mengsel een hoge slagingskans op elke grondsoort.


Veldbloemen in de tuin

Tuinen met een natuurlijke, landelijke uitstraling zijn in opmars. Particuliere tuinbezitters willen ook hun steentje bijdragen aan de biodiversiteit, zorgcentra zetten steeds meer in op een gezonde groene omgeving voor hun inwoners en tuinarchitecten gaan voor duurzaamheid en natuurbeleving. Het aanleggen van tuinen met veldbloemen is duidelijk een nieuwe trend!


Het inzaaien van eenjarige mengsels vindt plaats in het voorjaar. Je ziet dan binnen vijf tot zes weken na inzaai de eerste bloei. Tot wel twintig weken lang geniet je van een uitbundige bloei in een gevarieerd en wisselend kleurenpalet. Meerjarige mengsels kun je tot in september zaaien, maar bij zaaien in het voorjaar bloeien in het eerste jaar de eenjarige soorten en de jaren erna zet de bloei door als er meerdere soorten tot ontwikkeling komen.


Bumble Bee, een meerjarig mengsel (2-3 jaar) met een kleurrijke uitstraling (links); Speciaalmengsel 17, een landschappelijk meerjarig mengsel (> 3 jaar), bestaande uit inheemse soorten.

Keuze uit groot aanbod mengsels

Advanta heeft als grootste aanbieder van veldbloemenzaden speciale mengselpakketten samengesteld van eenjarige en meerjarige kleurrijke mengsels en landschappelijke mengsels voor de korte termijn (twee à drie jaar) en de lange termijn (meer dan 3 jaar). Ook voor speciale toepassingen biedt Advanta maatwerk met twintig mengsels, bestaande uit 100 procent inheemse soorten, acht mengsels voor bijen en vlinders, vier mengsels voor waterkant/wadi en zes mengsels voor agrarisch natuurbeheer.


MEER INFO? Gebruik de handige mengselwijzer op advantaseeds.nl/veldbloemen of bekijk de nieuwe veldbloemenbrochure met 47 bladzijden inspiratie online op advantaseeds.nl/catalogus.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER