Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Goed, beter, Becx!

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 2 januari 2020
117 sec


Becx Machines kijkt vooruit naar een emissievrije toekomst

Becx Machines is in 2009 opgericht in het Brabantse Moergestel. Het bedrijf staat waarschijnlijk het meest bekend om zijn heggensnoeier, de HS130HR, waarvan er ruim vierhonderd verkocht zijn. Maar het bedrijf zit niet stil. In Hardenberg wordt onder andere een nieuwe elektrische heggensnoeier voor de professionele markt gelanceerd, en een heggensnoeier met een werkbreedte van 2,4 meter. Vakblad Stad+Groen kreeg de primeur.


Nieuw decennium

Het is duidelijk dat directeur Erwin Hommen zin heeft in Hardenberg. Hij klinkt enthousiast, en niet zonder reden, want 2019 was een jaar waarin Becx Machines mooie mijlpalen heeft bereikt. Zo werd de duizendste machine gebouwd in dit jubileumjaar. Het Brabantse bedrijf is voornamelijk bekend van zijn heggensnoeier voor de professionele markt, de HS130HR. Voorheen importeerde oprichter Frans Becx heggensnoeiers, maar na een ongelukkig voorval met een machine werd het besluit genomen om zelf een machine te ontwikkelen en te bouwen. Bij de ontwikkeling hiervan stond veiligheid voor mens en machine voorop.


De HS130HR is de eerste machine die het bedrijf zelf op de markt brengt. Hij onderscheidt zich door het gepatenteerde messensysteem, waarmee in één werkgang de heg netjes wordt gesnoeid én het afgesneden materiaal zodanig wordt verkleind dat het terugvalt in de heg. Opruimen en afvoeren van snoeiafval behoort met deze heggensnoeier dus tot het verleden. Hoveniers besparen hiermee arbeid en kosten.

Deze heggensnoeier, waar inmiddels naast een Nederlands ook een Europees patent op rust, vindt dan ook wereldwijd gretig aftrek. Van de HS130HR zijn meer dan vierhonderd stuks verkocht. Tot in China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten werken hoveniers veiliger en sneller met de Becx-heggensnoeiers.

'Daar ligt onze kracht en onze passie: inspringen op de behoeftes van de klant'


Inspringen op behoeftes

Maar het Brabantse bedrijf kan meer. Mede dankzij een voorgeschiedenis van ruim veertig jaar in de tuin- en parktechniek weet het bedrijf waar de behoeftes liggen in de groene sector. En als er behoefte is aan een machine die nog niet bestaat, maken ze hem zelf.
Naast heggensnoeiers in diverse werkbreedtes produceert Becx ook eigen onkruidborstels, kantensnijders en hydraulische armen: alles voor de professionele markt en gebruiker.
Hommen ziet de toekomst rooskleurig in, zeker ook voor accu-aangedreven machines. Hommen: 'Wij gaan met de tijd mee. Emissievrij werken wordt een steeds belangrijkere eis voor hoveniers en wij springen daarop in. Daar ligt onze kracht en onze passie: aanhaken bij de behoeftes van de klant, machines ontwikkelen en bouwen die zorgen voor een lagere werkdruk en een hoog rendement, waarbij de belasting van mens en milieu wordt verlicht. Daarbij gaan ook wij graag elektrisch.' Een van de nieuwste heggensnoeiers van Becx, de HS75ER, beschikt dan ook over elektromotoren. De E in de typeaanduiding staat voor elektrisch. 'Een mooie innovatie voor ons bedrijf, met het oude vertrouwde gepatenteerde messensysteem!' aldus Hommen.


De elektrische HS75ER
De elektrische HS75ER

Extra grote werkbreedte van 2,40 meter

Verder heeft Becx een heggensnoeier met een werkbreedte van 2,40 meter op de markt gebracht: de HS240HR. Dit is de grootste machine uit de heggensnoeierserie van Becx Machines. Deze heggensnoeier met vijf messenkoppen is gebaseerd op de HS131HR en heeft dus alle voordelen van de voorgaande modellen. De behuizing is standaard uiterst robuust uitgevoerd, zodat bijvoorbeeld bij de aanbouw aan een kraan geen extra beschermbeugel nodig is. Verder kan ook deze Becx-heggensnoeier heggen in één werkgang inkorten, zonder concessies te doen aan het resultaat en zonder het gebruik van kettingen of V-snaren, waardoor het geluidsniveau laag blijft. Kortom, een machine waarmee je meters kunt maken!


Becx Machines is van 14 tot en met 16 januari te vinden in stand 523 op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER