Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Waardevolle upgrade van revolutionaire SteamPLUS-hogedrukstoomtechniek

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 24 december 2019
97 sec


De introductie van de door Meclean ontwikkelde SteamPLUS-hogedrukstoomtechniek dateert alweer van zo'n tien jaar terug. SteamPLUS bood uitkomst voor die lastige balans tussen grondig reinigen en het vermijden van beschadiging van de ondergrond door de hoge waterdruk of het gebruik van chemie.

Trailerjet, graffitiverwijdering
Trailerjet, graffitiverwijdering

Deze techniek kon de doorslag geven bij het wel of niet aannemen van dergelijke opdrachten. Bij traditionele hogedrukreiniging wordt water onder zeer hoge druk losgelaten op de vervuiling; door deze 'impactenergie' wordt de vervuiling aangepakt. Hoe hoger de druk, hoe groter de kans dat de vervuiling verwijderd wordt, maar hiermee neemt uiteraard ook de kans op beschadiging van de ondergrond toe. SteamPLUS maakt gebruik van een geheel andere manier van energietransport. Deze techniek pakt de vervuiling grondig aan zonder beschadiging van de ondergrond. Dankzij SteamPLUS kon ineens op een heel andere manier de strijd worden aangegaan met bijvoorbeeld graffiti en atmosferische vervuiling van gevels.

De extra 'plussen' van SteamPLUS 2.0

Het research & development-team van Meclean heeft de afgelopen jaren achter de schermen goed gekeken naar manieren om deze techniek nog een extra boost te geven. Hoe mooi zou het zijn om nog eens wat extra 'plusjes' achter deze SteamPLUS-techniek te kunnen zetten? Met de wensen van gebruikers in het achterhoofd is nagedacht over een upgrade die echt iets toevoegt. De uitkomst is SteamPLUS 2.0. Alle unieke voordelen van SteamPLUS zijn uiteraard behouden gebleven én het is gelukt om het stoomvolume en de stoomdruk met nog eens 25 procent extra te verhogen.


De Nationale Bibliotheek Finland tijdens (links) en na (rechts) reiniging met SteamPLUS
De Nationale Bibliotheek Finland tijdens (links) en na (rechts) reiniging met SteamPLUS

Breed inzetbaar met respect voor de ondergrond

De ondergrond van de vervuiling wordt niet beschadigd omdat er geen gebruik gemaakt wordt van impact-energie, maar van zogenaamde warmte-energie. Door van water stoom te maken, ontstaat heel veel van dit soort energie. Door deze onder hoge druk los te laten op de vervuiling ontstaat een 'thermoshock', waardoor de vervuiling uitzet en losbreekt los van de ondergrond, zonder die te beschadigen. Het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti of atmosferische vervuiling van monumentale gevels of kunstwerken geeft dus een prachtig resultaat, zonder schade aan de vaak toch erg kwetsbare ondergrond aan te richten. Daarnaast is het waterverlies vergeleken met traditionele hogedrukreiniging ook minimaal: een besparing tot maar liefst 60 procent. Het water wordt puur als 'transportmiddel' voor de vervuiling gebruikt.


Ook de verwijdering van kauwgom (tot maar liefst 1.800 stuks per uur) en van wegbelijning, reiniging van houten objecten, geurbestrijding en desinfectie van machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages enzovoorts, zijn dankzij deze techniek mogelijk met verbluffende resultaten.

De SteamPLUS 2.0-techniek kan optioneel worden geleverd op de Hogedruktrailer- en Trailerjet-serie van Meclean, maar ook op de Trailerpack-serie die als basis gebruikt wordt voor bijvoorbeeld inbouw in bedrijfsbussen. De SteamPLUS 2.0-techniek zal nog steeds volgens de Meclean-filosofie gebouwd worden: bewezen mechanische techniek zonder overbodige elektronica en moeilijke bediening. De machines zijn tenslotte bedoeld om reinigingsprofessionals dag in, dag uit probleemloos hun werk te laten doen. SteamPLUS 2.0 zal in de laatste maanden van dit jaar in de markt gezet worden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER