Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

WeedControl: de markt een paar stappen voor

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 27 december 2019
99 sec


Voor WeedControl begint het jaar altijd met deelname aan de Groene Sector Vakbeurs: een perfecte netwerkbeurs met een groot aanbod en diversiteit op het groene vlak, die elk jaar professioneler wordt. Dit jaar staat WeedControl voor het eerst in een andere hal.

Met de 3D-onkruidborstel is het snel afgelopen met onkruid.
Met de 3D-onkruidborstel is het snel afgelopen met onkruid.

WeedControl is actief in een groot deel van Europa op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding. De klantengroep loopt uiteen van grote gemeentes tot aannemers, van werkvoorzieningschappen en groenaannemers tot de kleinere hovenier. Met ambitie voor techniek, kennisdeling en service wordt iedere dag hard gewerkt om de klanten te voorzien van de nieuwste producten. De markt ontwikkelt door; de vraag van de klant verandert. De werkvloer van de klant is voor WeedControl een kweekvijver voor innovatie. WeedControl blijft dan ook onverminderd doorontwikkelen, sterker nog, probeert zelfs de markt een paar stappen voor te zijn.

Van chemie naar chemievrij

WeedControl staat voor mens en milieu. Denk aan de eikenprocessierups: een probleem dat we in feite zelf in stand houden met al die (chemische) bestrijdingen. Daarmee bestrijdt je namelijk ook de natuurlijke vijand van de rups. Het is beter en duurzamer om het probleem bij de bron aan te pakken. Als wij een landschap helpen ontstaan waarin deze 'vijanden' zich thuis voelen, zal de eikenprocessierups vanzelf verdwijnen. Hang nestkasten op! De mezen zullen blij zijn.


WeedControl werkt hard aan ontwikkelingen in waterstof, autonome voertuigen, alternatieven voor chemie en andere vormen van onkruidbestrijding. Met de kennis en kunde uit het verleden en de ambitie van nu wordt gewerkt aan een oplossing in de toekomst.

Van emissie naar emissievrij

Vorig jaar was de introductie van de AllTrec 4810T, een volledig elektrische werktuigdrager met een flinke capaciteit en inzetbaarheid aan boord. Deze machine is, in tegenstelling tot andere op de markt, ontworpen om de accu heen. Energie-overbrengingen zijn vermeden; hiermee verbetert de efficiëntie van het voertuig. Maar doordat ook de volledige hydrauliek is uitgesloten, is het voertuig eveneens emissievrij en fluisterstil.


Prestatieladder en fiscaal voordeel

Aannemers worden bij aanbestedingen steeds vaker beloond voor gunstige emissie- en CO₂-prestaties. Met dit elektrische voertuig kan daarop gescoord worden. Bovendien zijn er fiscale voordelen bij aanschaf. Daar komt bij dat de kosten per draaiuur wegens het lage energieverbruik lager liggen dan bij dieselapparaten. Met ongeveer 3.000 acculadingen en 15.000 draaiuren zit dit voertuig op hetzelfde niveau als de nieuwste generatie elektrische auto's.


In combinatie met de AIR E-Variator kunt u maar liefst twee volledige werkdagen werken zonder op te laden! Door het ontwerp consequent af te stemmen op minimaal energieverlies én dankzij steeds betere accu's is het WeedControl gelukt om zo'n lange gebruiksduur te realiseren.

Innovatie

Dit jaar kunt u de unieke en slimme 3D-onkruidborstel zien. Deze borstel maakt gebruik van drie soepele borstelelementen die planetair draaien. Er is een dubbele rotatie, waarbij de borstelstrengen ook in de lengterichting van de voeg het onkruid benaderen. Er is dus minimale schade aan de bestrating. Voegen worden bij deze 3D-borstel wel meegenomen in de bewerking, én met veel minder energie van het voertuig. Een beter resultaat op alle fronten!


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER