Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Innovatie centraal bij Husqvarna

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 25 december 2019
98 sec


De Groene Sector Vakbeurs heeft zich ontwikkeld tot de opening van het 'groene jaar'. Husqvarna neemt dit jaar meer dan twintig nieuwe, professionele producten mee naar de stand in het Inspiratiepark. Ook in 2020 zal Husqvarna op de professionele markt vasthouden aan de drie pijlers voor innovatie en ontwikkeling: accu, brandstof en autonomie, zoals de Automower Professional.

Accubosmaaier 535i RXT
Accubosmaaier 535i RXT

Accu is een belangrijk speerpunt voor Husqvarna. De 550iBTX-ruggedragen bladblazer, met een vermogen vergelijkbaar met 50 cc, werd afgelopen jaar bijzonder goed ontvangen tijdens de Groene Sector Vakbeurs. Afgelopen herfst hebben veel hoveniers, groenverzorgers en gemeenten al met deze machine gewerkt. Dit jaar wacht de 535i RX(T)-accubosmaaier dezelfde ontvangst. De bosmaaier is immers ook een machine waar veel mee wordt gewerkt. En het meeste werk in gebieden waar uitstootvrij en geluidsarm moet worden gewerkt, kun je prima uitvoeren met een vermogen vergelijkbaar met 35 cc.

Brandstofinnovatie

Met de huidige stand van de techniek is een vermogen van 50 cc ongeveer de limiet voor accumachines, als men nog een redelijke werktijd wil halen met de (ruggedragen) accu. Met zijn nieuwe generatie kettingzagen toont Husqvarna aan dat om die reden ook de brandstoftechnologie zal worden doorontwikkeld. De 572 XP is na twee jaar inmiddels een bekende verschijning voor het zware werk. Deze machine werd in 2019 aangevuld met de 550 XP MkII in het 50 cc-segment en met de budgettair interessante 545 XP. In combinatie met de steeds uitgebreidere range X-Cut-zaagkettingen blijft Husqvarna vooroplopen op het terrein waar ze zich al jaren bewijzen.


Over innovatie op brandstofgebied gesproken: de P500-serie professionele zitmaaiers wordt uitgebreid met een zeer innovatieve versie: de 535 HX. Deze combineert de voordelen van hybride-accutechniek met de kracht van diesel. De machine is vanaf najaar 2020 op aanvraag beschikbaar.

Onbegrensde autonomie

De Husqvarna Automower bestaat in 2020 25 jaar, en dat jubileum krijgt tijdens de Groene Sector Vakbeurs een centrale plaats. Inmiddels heeft ook de Professionele Automower zijn plaats ingenomen. De lijn bestaat in 2020 al uit vier modellen: de Automower 520, 550 en 535 AWD met vierwielaandrijving die in 2019 op de Groene Sector Vakbeurs werd gelanceerd, en een nieuw model, de 510. De 510 vult het gamma aan de onderkant aan, met alle functionaliteiten van de professionele Automower, zoals de integrale bediening via Husqvarna Fleet Services.


Maar autonomie gaat bij Husqvarna verder dan de Automower. Husqvarna introduceert op de beurs ook de EPOS-technologie: autonoom maaien zonder begrenzingslus. Hiermee wordt het dankzij RTK-technologie mogelijk om op 2 centimeter nauwkeurig te navigeren. Daarmee is Husqvarna EPOS honderd keer zo nauwkeurig als gps. Epos is vanaf 2021 beschikbaar op de professionele Automower-modellen, maar zal ook worden ingezet voor machines met een hoog maaivermogen. Al in 2020 gaat Husqvarna experimenteren met Husqvarna Autonomous: een hybride P500-maaier die zelfs op gevaarlijke terreinen zoals luchthavens onbemand kan maaien. Ook op deze editie van de Groene Sector Vakbeurs wil Husqvarna laten zien dat het merk permanent blijft innoveren om groenverzorging milieuvriendelijker, efficiƫnter en eenvoudiger te maken.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER