Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

H2Pro wetting agents van ICL Specialty Fertilizers maken het verschil voor efficiënt watergebruik

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 23 december 2019
92 sec


De Groene Sector Vakbeurs biedt ICL Specialty Fertilizers ieder jaar de kans om te netwerken en is een fijne mogelijkheid om partners en klanten te spreken. Deze editie zal tevens de eerste keer zijn dat de nieuwe medewerker Erik van Wijhe in de stand aanwezig is. Sinds 1 december 2019 vervangt hij Twan van Wijk in de functie van segment sales-coördinator turf & landscape. Dit is dus het ideale moment om kennis te maken met Erik.

Sierrablen Plus met Pearl-technologie
Sierrablen Plus met Pearl-technologie

We zien de laatste jaren steeds meer uitdagingen die worden veroorzaakt door extreme weersomstandigheden en de behoefte om duurzaam om te gaan met baan- en veldbeheer. ICL Specialty Fertilizers speelt hierop in door oplossingen te ontwikkelen die als onderdeel van geïntegreerd turfmanagement het verschil kunnen maken. De H2Pro wetting agents zijn een voorbeeld hiervan. Watermanagement is een cruciaal onderdeel van gezonde groei in planten, en dat is voor turf niet anders. Maar er kunnen zich twee problemen voordoen met water. Ten eerste is het kostbaar en is het de vraag of geschikt irrigatiewater beschikbaar is. H2Pro helpt om efficient om te gaan met water en het watergebruik te verminderen. Ten tweede kan waterafstotendheid van de bodem droogteplekken, structuurproblemen en ziektes veroorzaken, wat afbreuk doet aan de kwaliteit, gezondheid en bespeelbaarheid van de grasmat. Als onderdeel van het onderhouds- en bemestingsprogramma helpt H2Pro deze problemen aan te pakken en een gezonde grasmat te behouden, door water beter door de toplaag van de bodem te laten opnemen, of waar nodig juist sneller te draineren.

Andere hoogwaardige meststof
Andere hoogwaardige meststof

Pearl-technologie

Daarnaast introduceert ICL Specialty Fertilizers Pearl-technologie, een unieke toevoeging aan de premium Sierrablen Plus-gecontroleerd vrijkomende meststoffen. Pearl is de eerste korrel die graszoden met doorlopende afgifte voorziet van een gerycled fosfaat. Dankzij deze technologie zien we aanzienlijk verbeterde beworteling en een efficiënter gebruik van voedingsstoffen ten opzichte van traditionele fosforbronnen. De productie van Pearl gebeurt in een duurzaam circulair proces. Er wordt fosfaat gebruikt dat is gewonnen uit fosfaatrijke waterstromen, afkomstig uit onder andere de industrie, mijnbouw, voedselproductie en veeteelt. Een uniek proces maakt de winning van een zuivere struvietkorrel (5-28-0 + 16 MgO) mogelijk. De korrel geeft de voedingsstoffen af in een reactie met organische zuren, die geproduceerd worden door de groeiende wortels van de grasplant. Terwijl de wortels de zuren produceren, geven de korrels fosfor, stikstof en magnesium af en bemesten ze de plant naar behoefte, het hele seizoen door. Dit vermindert de impact op het milieu die veroorzaakt wordt door overmatige uitspoeling van voedingsstoffen naar het oppervlaktewater. Sierrablen Plus met Pearl-technologie is beschikbaar in vier formuleringen.


Wilt u weten wat H2Pro of Sierrablen Plus met Pearl-technologie voor uw gras kan betekenen? De mensen van ICL Specialty Fertilizers helpen u graag. Tot ziens in stand 130!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER