Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Een lager geluidsniveau en geen schadelijke uitstoot: de e-rider is de toekomst

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, dinsdag 29 oktober 2019
106 sec


Cub Cadet lanceert e-riders, nieuwe zeroturn en cirkelmaaier

Volgend jaar lanceert Cub Cadet drie nieuwe machines voor de Europese markt. Het gamma wordt uitgebreid met twee e-riders en een nieuwe serie zeroturnmaaiers. Jacco de Kinkelder is marketingmanager bij MTD Products en neemt ons alvast mee de toekomst in.


XT2 ES107, LR2 ES76 en XZ5 zijn de namen van respectievelijk de elektrische zitmaaier, de eveneens elektrische mini-rider en de nieuwe zeroturnmaaier. 'De demomodellen hebben we in Belgiƫ al op de Foire de Libramont getoond', vertelt De Kinkelder. 'We kregen veel positieve respons, vooral op de e-riders.'

Cub Cadet e-mini-rider

De door lithiumbatterijen aangedreven LR2 wordt ook wel de mini-rider genoemd. Een opgeladen mini-rider kan 60 minuten onafgebroken werken. De voordelen van elektrisch rijden zijn bekend: minder geluid, geen olie meer nodig en veel minder onderhoud. Voor het milieu is gunstig dat er geen uitstoot is. De Kinkelder: 'En met een laadtijd van maximaal 4 uur kun je snel weer verder met de klus, mocht dat nodig zijn.'


E-rider XT2 ES107 met een draaicirkel van slechts 17 cm

Nieuwe elektrische zitmaaier

Voor grotere oppervlakten ontwikkelde Cub Cadet een elektrische variant van de XT2-zitmaaier. De XT2 ES107 kan een snelheid van bijna 9 km per uur bereiken en werkt met opgeladen accu 90 tot 120 minuten. Met een zeer korte draaicirkel van 17 cm is de zitmaaier heel wendbaar en uitermate geschikt voor lastigere terreinen. De Kinkelder: 'E-riders hebben geen benzine nodig. Onderdelen zoals een V-snaar hoeven niet vervangen te worden, omdat deze er simpelweg niet op zitten. Het geluidsniveau dat met een e-rider wordt ervaren is aanzienlijk lager dan dat van benzinemodellen en er is geen schadelijke uitstoot. Voor Cub Cadet hebben we de sterke punten van onze topmodellen, zoals de zeer korte draaicirkel met Tight Turn Xtreme-technologie, de ergonomische zit en het robuuste frame, verwerkt in deze nieuwe e-riders.'


XZ5 Ultima-zeroturnmaaier

De XZ5 Ultima-zeroturnmaaier van Cub Cadet is leverbaar in drie verschillende modellen, c.q. maaibreedtes, namelijk 107, 127 en 137 cm. Het kleinste type wordt geleverd met een MTD-motor, de andere twee zijn uitgerust met een Kawasaki-motor. De maaihoogte is instelbaar van 25 tot 102 mm. Bij elke machine wordt een mulchkit geleverd en ook aan het comfort van de bestuurder is gedacht.


De XZ5 Ultima-zeroturn

Lancering nieuwe Infinicut-cirkelmaaier

Naast deze drie nieuwe producten voor 2020 lanceert Cub Cadet dit jaar nog een nieuwe Infinicut. De SM34 Infinicut-cirkelmaaier volgt dezelfde ontwerpfilosofie als de rest van het Infinicut-assortiment. De Kinkelder: 'Deze cirkelmaaier biedt de beste prestaties in zijn klasse met de nadruk op een moderne, schone stroombron. De vorm doet denken aan de Infinicut-stadionmaaier, bekend om zijn duurzaamheid. Deze stadionmaaier heeft een maaidek dat is ontworpen op basis van onze jarenlange ervaring op het gebied van cirkelmaaiers.' De cirkelmaaier is zeer geschikt voor sportvelden en kan zowel een motor als een accu als krachtbron herbergen. Met een accu als krachtbron is de SM34 stiller in gebruik, milieuvriendelijk en kan hij aanzienlijke brandstofkostenbesparingen opleveren in vergelijking met andere cirkelmaaiers.


De SM34 Infinicut-cirkelmaaier heeft een maaibreedte van 34 inch, een opvangbak van 70 liter en de maaihoogte kan ingesteld worden van 15 tot 50 millimeter. Het instellen van de maaihoogte kan zelfs op afstand via de speciale InfiniApp. De maaier is uitermate geschikt om prachtige banen te maaien op sportvelden.

De nieuwe e-mini-rider LR2 ES76
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Mini ter wengel
Thursday 17 September 2020
Hallo.

Ik heb een vraag.
Ik zit op dit moment in Frankrijk, en heb een cub cadet LR2 hydro,nu weet ik niet wat voor soort olie daar in moet,en ik hoop dat u mij het antwoord kunt geven,durf het hier niet te vragen te veel slechte ervaring.

B.v.d Mini

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER