Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

AquaBag tegen verdroging en overbewatering jonge bomen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, donderdag 12 september 2019
66 sec


De afgelopen tijd was het tropisch warm in Nederland. Als we de voorspellingen mogen geloven, krijgen we alleen maar meer hete zomers de komende jaren. Door een verstoorde bodemstructuur kan regenwater vaak nauwelijks diep genoeg doordringen in de bodem. Daardoor slaan (jonge) bomen slecht aan of verkeren ze in stress, waardoor de vitaliteit afneemt en bomen gevoelig worden voor ziekte, plagen en afsterven. Om jonge bomen hiertegen te beschermen heeft GreenMax een nieuw product ontwikkeld: de AquaBag.


Om ervoor te zorgen dat jonge bomen zich goed wortelen, is een geleidelijke en gematigde toestroom van water noodzakelijk. De AquaBag voorkomt verdroging en overbewatering van nieuw aangeplante bomen die hier erg kwetsbaar voor zijn. Met de AquaBag heeft GreenMax een eenvoudig distributiesysteem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat het water in een langzaam tempo rondom de stam van de boom druppelt. Op deze manier geeft de waterzak in zes tot tien uur 75 liter water af. Dit maakt de AquaBag bij uitstek geschikt voor het bewateren van bomen en struiken in stedelijk gebied. Door middel van een ritssluiting wordt de AquaBag om de stam van de boom gehouden. GreenMax raadt aan om de waterzak een à twee keer in de week te vullen voor een optimale groei van (jonge) bomen. De AquaBag is meerdere keren herbruikbaar. Er kunnen ook meerdere waterzakken per boom worden gebruikt.

In zes tot tien uur geeft de AquaBag 75 liter water af

AquaMax
AquaMax

AquaMax

Het is ook mogelijk om bomen ondergronds te bewateren, namelijk met AquaMax. Dit bewateringssysteem is gemakkelijk te monteren voor bomen die geplaatst zijn in plantvakken en in de bestrating. Door middel van bewateringsslangen en -kokers vervaardigd uit PP infiltreert het water direct bij de wortels. Dankzij een polyester filterdoek wordt het water gelijkmatig aan de bodem afgegeven. Het filterdoek heeft een lange levensduur. AquaMax is beschikbaar in verschillende sets en diameters zodat de bewateringsset naar eigen wens is samen te stellen. Er is ook een bioversie van AquaMax beschikbaar die compleet composteerbaar is.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER