Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Ga grondig te werk

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 16 september 2019
210 sec


Als hovenier heeft u een bijzondere gave. U creëert namelijk plekken van rust en ruimte. Een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt, kan ontspannen en even de zorgen van de dag kan vergeten. Een prachtige tuin of juist openbaar groen met een zee aan groen gras en bloeiende planten, wie wil dat nu niet? Zo'n oase realiseren is niet altijd eenvoudig. Dit vereist steeds meer kennis van planten, bodem, materialen en aanverwante zaken. Hierbij geldt dat een solide basis belangrijk is. Alles begint namelijk bij de bodem of beter gezegd: ín die bewuste bodem. Veel problemen zijn vaak te herleiden tot een kwetsbare bodem. Omdat elke bodem anders is, is de uitgangssituatie heel belangrijk. Hier geldt het aloude credo: meten is weten. Wat is er specifiek voor deze bodem nodig? Dit is eigenlijk alleen te achterhalen door een bodemanalyse in combinatie met een gedegen advies. Samen met onze klanten gaan we bij ECOstyle voor preventief handelen en oorzaken bestrijden.


Bij ECOstyle gaan we uit van de slimheid van de natuur. Onze filosofie is dat alles begint met een weerbare bodem. Dit realiseren we door de inzet van onze duurzame producten. Onze visie op bemesting is gebaseerd op de 'organische kringloop'. Deze kringloop houdt in dat organisch materiaal in de bodem door allerlei levende organismen stap voor stap wordt afgebroken tot voor de plant beschikbare voedingselementen. Behalve wormen en in de bodem levende insecten zijn vooral micro-organismen zoals schimmels, gisten en bacteriën zeer belangrijk voor de afbraak van organische stof tot mineralen. De 100% organische meststoffen van ECOstyle bevorderen het bodemleven en verbeteren de bodemstructuur.

Natuurlijke processen stimuleren

Door op 100% organische manier te bemesten worden de natuurlijke processen in de bodem dus gestimuleerd. Zowel planten als het bodemleven krijgt de broodnodige voeding. Het belang van een actief bodemleven is dat voedingselementen geleidelijk ter beschikking komen, natuureigen ingrediënten die door het bodemleven worden omgezet tot opneembare voeding voor de plant. Het bodemleven is daarom een belangrijke schakel tussen de bodem en de plant.


Meervoudige werking

Organische meststoffen zijn echt bijzonder door de meervoudige werking; de bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Daarnaast nog een voordeel: er kan geen verbranding plaatsvinden. Omdat de processen in de bodem niet heel eenvoudig zijn, proberen we ECOstyle-oplossingen altijd zo makkelijk mogelijk te maken.
Met de inzet van 'the big five' kunnen de meeste problemen worden ondervangen en nog beter worden voorkomen. Met Myco-Siertuin, Myco-Gazon, bodemverbeteraars Terra-Fertiel, Terra-Actif en Opmaat-Kalk ligt het gewenste resultaat binnen handbereik.


Terra-Actif
Terra-Actif

Klimaatbestendigheid

Op veel factoren is invloed uit te oefenen. Toch hebben externe factoren ook enorme invloed. Klimaatverandering krijgt een steeds duidelijker gezicht: perioden van extreem weer volgen elkaar snel op. Door deze langere natte of droge perioden ontstaan nieuwe uitdagingen. Klimaatbestendigheid zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Deze uitdaging vraagt om slimme producten die samenwerken met de natuur. Myco-Siertuin is zo'n product. Uniek door de toevoeging van fosfaatvrijmakende bacteriën, protozoa en Mycorrhizae-schimmels. Deze unieke samenstelling maakt dat deze meststof al werkt bij 5°C. Daarnaast zorgt Myco-Siertuin voor een gezonde bodem met veel micro-organismen. Hierdoor blijven planten langer mooi.


De gehele Myco-meststoffenlijn bevat overigens het gepatenteerde Protoplus, de unieke combinatie van protozoa en Mycorrhizae-schimmels. Deze wonderschimmels vormen als het ware een verbinding tussen bodem en plant. Deze slimme schimmel is perfect in staat om in de bodem water en voedingsstoffen te vinden voor de plant.

Naast het weer is duurzaamheid al langer een thema in de samenleving. De consument kiest tegenwoordig bewust voor duurzame, lokale producten. Een argument om voor ECOstyle te kiezen is de natuurlijke oorsprong en circulariteit. Kiezen voor ECOstyle-producten is verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid op het gebied van klimaat. De meststoffen en bodemverbeteraars zijn namelijk tot vijf keer minder belastend voor het milieu ten opzichte van kunstmest. Gebruik zorgt dus voor veel minder CO2-uitstoot en als geheel zijn ze beter voor mens, dier en milieu.

Graszaad
Graszaad

Geen minerale stoffen

De gehele ECOstyle-productrange voor professionals is tot op de laatste procent organisch, van de bodemverbeteraars tot de meststoffen. In tegenstelling tot vele andere producten op de markt zijn onze artikelen niet verrijkt met minerale stoffen. Merknamen zorgen vaak voor verwarring, maar het etiket op de verpakking spreekt de 'echte' waarheid. Een organische-minerale stof is een samengestelde meststof met zowel positieve als negatieve eigenschappen. Mineraal is een anorganische stof die hoofdzakelijk voorkomt in de niet-levende natuur, kortom chemisch. Binnen de ECOstyle-filosofie past een dergelijke samenstelling niet. Bij onze producten ligt de focus op de lange termijn, een gezonde bodem vol met bodemleven. Wanneer de bodem in balans is, creëert u een fantastische plek voor zowel mens als dier. Het neveneffect is gezond groen met weinig inboet. Dat wil toch elke professional?


Met kunstmest heb ik snel resultaat. Waarom zou ik dan organische meststoffen gebruiken?
Op korte termijn geeft kunstmest snel resultaat. In kunstmest zitten echter veel zouten die bodemleven en schimmels doden. Omdat kunstmest snel oplost in water kunnen ze ook snel uitspoelen. Daarnaast komen voedingstoffen niet geleidelijk vrij, maar vaak in één keer.
Alle ECOstyle-meststoffen bestaan volledig uit organische materialen. Ze bevatten dus geen voor het bodemleven schadelijke zouten. Echter, door de grote hoeveelheden organische stof in onze meststoffen wordt in eerste instantie het bodemleven gevoed, waarna het bodemleven op haar beurt ervoor zorgt dat de planten gevoed worden.

Die 'beestjes' die jullie toevoegen aan jullie producten, is dat niet gewoon marketing? Want het unieke aan de protozoa in ProtoPlus is dat zij zich voeden met bacteriën in bodem, en niet met de bacteriën van ECOstyle uit de zak.
De ECOstyle-bacteriën kunnen hierdoor beter een plekje veroveren in de bodem en zo nog beter hun nuttige taak uitvoeren. Daarnaast houden protozoa bacteriën bij lage temperaturen actief. Hierdoor werkt de meststof sneller. De toevoeging van protozoa garandeert een betere omzetting van de meststof, een gezondere bodem en een sterk gazon of sportveld dat minder vatbaar is voor ziekten en plagen.

Filosofie

Vanuit onze filosofie vinden wij het belangrijk om alleen te werken met producten die geen schade toebrengen aan mens, dier en milieu. Dit om samen de natuurlijke balans van plant en dier te herstellen en te behouden, om de wereld beter door te geven aan volgende generaties. Alle producten zijn gebaseerd op de slimheid van de natuur: werkzame stoffen of natuurlijke processen. Inspiratie in de natuur is er volop. Kennis en ervaring delen we graag met u als professionele gebruiker.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER