Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Atami: expert in plantenvoeding en substraten sinds 1997

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 26 juli 2019
187 sec


Vloeibare plantenvoeding, stimulatoren, boosters en substraten zijn steeds belangrijker geworden, zowel voor de ervaren als voor de beginnende kweker.
Om aan deze groeiende vraag te voldoen, focust Atami zich op het samenstellen van de beste producten voor elk gewas. Atami blijft constant innoveren en ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel.



De letterlijke vertaling van Atami is: 'hier ben ik'. Sinds 1997 is Atami uitgegroeid tot een gerenommeerd technisch biologisch onderzoeksbureau. Met een groot klantenbestand verspreid over meer dan veertig landen slaagt Atami erin de wereld te veroveren.

Het assortiment van Atami bestaat uit een brede selectie van producten voor verschillende manieren van telen en voor iedere fase van de groeicyclus. Alle producten zijn van hoge kwaliteit, optimaal gebalanceerd en sterk geconcentreerd. De producten worden voortdurend getest en verbeterd, waardoor Atami kan voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

Uitgebalanceerd startmateriaal

Het eerste wat elke kweker nodig heeft, is goed uitgebalanceerd startmateriaal dat vrij is van ziekteverwekkers. Om aan alle wensen van kwekers te voldoen, heeft Atami substraten van hoogwaardige kwaliteit ontwikkeld voor verschillende manieren van telen.


Naast de perfecte basis is startvoeding ook heel belangrijk. Hierdoor krijgt het gewas naast de juiste basis ook een perfecte start van zijn groeicyclus. Alle soorten voeding bestaan uit een eigen voedingscocktail met secundaire voedingselementen. Deze elementen zijn essentieel voor een optimale groei, de vorming van celwanden en de absorptie van lichtenergie.

Geef je gewas een boost

Naast basisplantenvoeding biedt Atami ook verschillende boosters en stimulatoren aan. Boosters bieden een goede stimulans voor de bodem en beïnvloeden de micro-organismen en bacteriën in de bodem. Bovendien bevatten de boosters essentiële microvoedingsstoffen die de plant zelf niet kan produceren.
Atami heeft stimulatoren ontwikkeld voor de wortels, bloemen en vruchten van gewassen. De wortels maken een explosieve groei door en ontwikkelen hierdoor ook meer wortelharen, wat de opname van voedingswater bevordert. Deze wortelstimulatoren hebben ook een remmend effect op bodemziekten. Bloeistimulatoren zorgen ervoor dat de bloeifase langer en intenser wordt. Ze verhogen het suikergehalte van het gewas; de bloemen worden dus zwaarder, groter en compacter en de vruchten zwaarder, groter en smaakvoller.


Grootverpakkingen

Atami biedt zowel kleinverpakkingen als grootverpakkingen aan. Zo zijn onze producten niet alleen verkrijgbaar tot 10 liter, maar op verzoek ook in 1000-literverpakkingen. De substraten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 20 tot 50 liter en op verzoek in bigbags.


B'cuzz VEGA en B'cuzz GENA!

Atami presenteert met trots de nieuwe productlijnen B'cuzz VEGA & B'cuzz GENA, speciaal ontwikkeld voor de reguliere tuinbouw en horticultuur.
B'cuzz VEGA en B'cuzz GENA zijn productlijnen van suspensiemeststoffen om planten in de vegetatieve en generatieve fase te ondersteunen met voedingsstoffen. Doordat de producten in suspensievorm zijn, kan de voeding geconcentreerder worden gemaakt. Eenmaal verdund blijven de meststoffen ook beter aan de bladeren plakken. Dit zorgt voor een betere opname van de meststoffen.


B'cuzz Vega 2-19-6

B'cuzz Vega 2-19-6 is het eerste product in de B'cuzz Vega-productlijn dat speciaal bedoeld is voor wortelgroei en gewassen die een hoge dosis fosfaat nodig hebben tijdens de groei. Fosfor is tijdens de eerste en laatste paar weken van de kweek zeer belangrijk. Wortelstelsels zijn erg gevoelig voor fosfortekort, zeker bij de start van de vegetatieve groei. Als zo'n tekort optreedt, zal het wortelstelsel zich volledig richten op het 'zoeken' naar fosfor en minder op bovengrondse groei. Daarnaast is fosfor belangrijk voor de vorming van nieuwe cellen en voor het energietransport in de plant.


B'cuzz Vega 2-19-6 bevat minder stikstof. Een plant die nieuwe structuren en weefsels wil aanmaken, heeft hiervoor eiwitten nodig. Deze eiwitten zijn grotendeels opgebouwd uit stikstof en zijn daarom belangrijk voor de groei van wortels. Als de plant echter veel stikstof krijgt, kan er ongecontroleerde groei optreden. Dit willen we voorkomen met B'cuzz Vega 2-19-6.

B'cuzz Vega 2-19-6 bevat ook kalium, wat belangrijk is tijdens de vegetatieve groei voor de wortelgroei en de aanmaak van eiwitten. Verder bevat B'cuzz Vega 2-19-6 diverse micronutriënten die de plant ondersteunen en daarmee eventuele tekorten voorkomen.

B'cuzz Gena 13-15

B'cuzz Gena 13-15 is het eerste product in de B'cuzz Gena productlijn dat speciaal bedoeld is voor de bloei en de smaak van vruchten. Dit nieuwe product is een geconcentreerde suspensiemeststof met een hoog gehalte aan fosfor, kalium en ijzer.
Als energiedrager is het element fosfor is zeer belangrijk tijdens de gehele groeicyclus. Vooral in de plantdelen die nog in ontwikkeling zijn (zoals wortels, groeischeuten en bloemknoppen) speelt fosfor een belangrijke rol, omdat de plant daar meer energie nodig heeft om nieuwe cellen te maken. Tijdens de laatste paar weken van de groeicyclus levert fosfor een belangrijke bijdrage aan de bloei en de aanmaak van vruchten.
B'cuzz Gena 13-15 bevat kalium, dat betrokken is bij allerlei processen die nodig zijn voor de vorming van bloemen en vruchten. Zonder kalium kan er geen suiker getransporteerd worden en kan er geen zetmeel aangemaakt worden. Beide zijn essentiële processen voor de vorming van smaakvolle vruchten.
Verder bevat B'cuzz Gena 13-15 ijzer, dat belangrijk is voor de aanmaak van zowel chlorofyl als cytochromen. Chlorofylmoleculen zijn de moleculen die het zonlicht opvangen, waarna cytochromen ervoor zorgen dat er chemische reacties plaatsvinden die nodig zijn om de energie uit het zonlicht vast te leggen.


Diverse N-P-K-ratio's

B'cuzz Vega 2-19-6 en B'cuzz Gena 13-15 zijn de eerste producten uit de productlijnen B'cuzz VEGA en GENA. Ieder gewas heeft andere behoeften, waardoor de ideale N-P-K-ratio per gewas kan verschillen. Daarom worden de B'cuzz VEGA- en GENA-productlijnen aangevuld met meerdere producten met diverse N-P-K-ratio's. Ieder gewas en elke kweker heeft immers andere wensen!


Wil je meer weten over B'cuzz VEGA en GENA? Neem contact op via info@atami.com of bel naar 073 522 3256. Ga voor de laatste ontwikkelingen rond Atami of informatie over Atami-producten naar www.atami.com of volg ons op social media!

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER