Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nederlandse primeurs op gezellig drukke GTH DemoDoeDag Maaien

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, maandag 29 juli 2019
81 sec


Er waren geen duizenden mensen, maar gezellig druk was het wel op de GTH DemoDoeDag Maaien die op 2 juli plaatsvond op Fort Vechten in Bunnik. Het doel van dit laagdrempelige event is reuring creƫren rondom de beurs Groentechniek Holland, die later dit najaar zal worden gehouden. Alle soorten maaiers waren vertegenwoordigd, waardoor de DemoDoeDag met recht de grootste openluchtshowroom op het gebied van maaien genoemd mag worden.


Wim van Breda kwam naar de DemoDoeDag met een aantal primeurs voor de Nederlandse markt: de Kersten Hycus, de Reform R Metron P48 RC en de Herder CR10. De Hycus is een gloednieuwe, compacte, radiografisch bestuurbare talud- en ruwterreinmaaier van Kersten. De maaier wordt aangedreven door twee elektromotoren (3 kW /48 V), generatoren van Briggs & Stratton (23 PS / 17,3 kW) en een tweecilindermotor (stage V / 48V). De Hycus is inzetbaar op hellingen tot 50 graden. De afstandsbediening heeft een reikwijdte van 600 meter. De Reform Metron P48 RC is de eerste op afstand bestuurbare werktuigdrager met hybride aandrijving. Het voertuig heeft een Kobota-benzinemotor met 8 pk en vier elektrische wielmotoren en een accupack. De Metron P48 RC heeft een fronthef met PTO en optioneel een montageplaat aan de achterzijde. De Herder CR10-werktuigdrager is radiografisch bestuurbaar. De CR10 kan aan de voorzijde uitgerust worden met verschillende werktuigen, zoals een klepelmaaier of stobbenfrees. De machine is geschikt voor werkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen en steile hellingen tot 55 graden. De CR10 wordt standaard aangedreven door een 55 pk watergekoelde driecilinder-dieselmotor. Optioneel kan er gekozen worden voor een 74 pk sterke viercilinder.


Bob-cat-maaiers

Importeur R-Kempen heeft sinds een halfjaar het importeurschap van Bob-cat-grasmaaiers in handen. Robert Kempen en zijn zoon Joost mochten dus niet ontbreken op 2 juli. Met drie maaiers stonden ze op het veld. De Bob-Cat XRZ Pro 52 inch is de nieuwste professionele maaier van R. Kempen en Zoon. De maaier is gericht op duurzame prestaties voor de budgetgerichte professional. De maaier is robuust, duurzaam en heeft een consistente maaikwaliteit. De Bob-Cat Predator Pro RS 61 inch zit- en zeroturn-maaier heeft pas vernieuwingen ondergaan waarbij het rijcomfort, het design en de onderhoudstoegang zijn verbeterd. Met een 57 liter groot brandstofsysteem zijn er minder tankbeurten nodig en kan er dus langer gemaaid worden. De consumentgerichte zeroturn-maaier Bob-Cat CRZ 48 inch is voorzien van een Tufdeck-maaidek met een double wave- geleidingssysteem. De maaier heeft 20 inch aandrijfbanden.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER