Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hoe kies je als hovenier de juiste accumaaier?

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 1 mei 2019
157 sec


Het maaiseizoen is volop aan de gang. Vaak is dit ook het moment om de oude grasmaaier te vervangen door een nieuwe, een keuze waarbij je niet over één nacht ijs gaat. Vooral vanwege de veranderende wet- en regelgeving op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden kun je als hovenier eigenlijk niet meer om de accumaaier heen. Er is keuze in overvloed. Hoe neem je nu de juiste beslissing, waar je ook de komende jaren nog profijt van hebt?


Er zijn tal van merken op de markt die stuk voor stuk geen slechte machines leveren. Belangrijk bij het maken van de juiste keuze is het kiezen van een goed accusysteem. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want de techniek erachter is complex. Het vermogen, de gebruiksduur, het aantal laadcycli en de kosten - zomaar een greep uit de belangrijke eigenschappen waarop je moet letten bij het maken van je aankoopbeslissing. Kies je een nieuwe accumaaier, houd dan ook rekening met de toekomst. Accusystemen zijn merkgebonden. Sommige merken hebben zelfs meerdere soorten accu's, waardoor deze niet onderling uitwisselbaar zijn. En dat is een gemiste kans, want juist daar kan veel rendement worden gerealiseerd. Naast de uitwisselbaarheid van de accu's is het belangrijk om voor een platform te kiezen waarbij de accumachines minimaal dezelfde prestaties leveren als brandstofaangedreven machines. Hierbij is innovatie het sleutelwoord.

Financieel voordeel

EGO Power+ is een van de weinige fabrikanten met een uitgebreide R&D-afdeling die puur en uitsluitend is gericht op de ontwikkeling en productie van accutuingereedschap. Hierdoor heeft EGO Power+ nu al een significante voorsprong opgebouwd op het gebied van productdesign en technologische innovatie van accutuingereedschap. Zij zijn de enige in de markt die een 56 V Arc lithiumaccu hebben ontwikkeld voor tuinmachines. Voordelen van deze accu ten opzichte van andere merken zijn de lange gebruiksduur, de zeer korte laadtijd en de lange levensduur: tot 1200 laadcycli. Maar belangrijker nog, deze accu is zo krachtig dat de machines hiermee dezelfde kracht hebben als brandstofaangedreven tuingereedschap. Daarbij zijn de accu's weer- en schokbestendig en uitwisselbaar met alle accutuinmachines uit het assortiment van EGO Power+.
Dan is prijs natuurlijk ook nog een niet geheel onbelangrijk punt. De aanschafprijzen van EGO Power+-maaimachines zijn nagenoeg gelijk aan die van benzineaangedreven machines. Accumaaiers zijn echter onderhoudsarm en hebben geen brandstof nodig, waardoor ze vele malen goedkoper en eenvoudiger zijn in het gebruik dan brandstofaangedreven machines. Als het gaat om accu's en machines kan de juiste keus op de langere termijn dus een behoorlijk voordeel opleveren.


Verschillende maaiopties

EGO-grasmaaiers zijn in vele opzichten technologisch geavanceerd en net zo krachtig als brandstofaangedreven grasmaaiers. Dankzij het Arc lithium 56 V-accusysteem maken ze minimaal geluid, stoten ze geen dampen uit en starten ze eenvoudig met een druk op de knop. Alle accumaaiers van EGO zijn ontworpen om gazonverzorging sneller, gemakkelijker en efficiënter te maken. De grasmaaier is met twee simpele klikken op te vouwen, zodat hij eenvoudig en compact is op te bergen. Deze voordelen gelden voor alle grasmaaiers van EGO Power+. Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor diverse gazons. EGO Power+ heeft vier verschillende modellen maaiers, waarvan er twee zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik. De maaibreedte varieert van 50 cm (LM2020E-SP) tot 52 cm (LM2120E-SP).


Zelfrijdende maaiers

De LM 2020 en de LM 2120 zijn beide voorzien van aandrijving, waardoor met minimale inspanning maximaal resultaat kan worden behaald. De snelheid van de zelfrijdende maaier kan worden ingesteld, zodat men eenvoudig de controle kan behouden. De zeer efficiënte motor met hoog koppel zorgt voor nog meer comfort en controle. De maaiers zijn geschikt voor het maaien van grote oppervlaktes en hellende ondergronden. Het maaibereik van deze maaiers is groot; er kan namelijk een maaioppervlakte worden behandeld van 1000 m2 op één enkele acculading van 7,5 Ah. En wil je nog langer kunnen maaien, dan kun je zelfs een hele dag continu doorwerken als je een tweede accu aanschaft, want de accu laadt sneller op dan dat hij wordt ontladen.


Verschillende maaifuncties

De maaiers van EGO Power+ zijn uitgerust met verschillende functies. Afhankelijk van het model zijn er functies beschikbaar voor mulchen, zijuitworp of opvangen in de grote opvangzak van 60 tot 70 liter (afhankelijk van het model). De hoogte van het maaidek is in zes standen verstelbaar, van 25-94 mm. Ook de handgreephoogte is aanpasbaar aan de gebruiker, zodat de ideale werkhoogte eenvoudig kan worden ingesteld. Een grappig detail is dat alle EGO Power+-maaiers zijn uitgerust met ledkoplampen, zodat zelfs 's avonds het gras nog gemaaid kan worden.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over de technologie achter EGO Power+ en de verschillende maaiers of overige accuaangedreven machines in het assortiment van EGO Power+? Kijk dan op www.egopowerplus.nl of neem contact op met de importeur voor de Benelux: Stierman De Leeuw, tel.0575-59999 of info@stiermandeleeuw.nl.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER