Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bijzondere tuinen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
zaterdag 9 maart 2019
208 sec


De mooiste groenprojecten op een rij

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande tuinen. Uw project ook op deze pagina's in De Hovenier? Stuur een e-mail naar Lieke vander Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.


Aanleg tuin met poolhouse en een zwembad in Epe

Deze klant in Epe wilde graag een gedeelte van de tuin aanvullen met een rietgedekt poolhouse en zwembad. Vos Tuinvisie heeft hiervoor een plan gemaakt en ook uitgevoerd. Het gaat om een grote woonboerderij met zo’n 16ha grond in een landelijk gebied. Er is een vrij groot zwembad met alle gemakken van dien aangelegd, een luxe poolhouse geheel van Eikenhout vervaardigd met een groot leefgedeelte met bar/gashaard, televisie, douche, toilet en slaapgelegenheid. Het gaat om een gezin met opgroeiende kinderen dus het luxe poolhouse is een ideale louncheplek en wordt veel gebruikt. Een flink terras met een ruime eettafel biedt de mogelijkheid om lekker buiten te eten bij mooi weer, daarnaast hebben we voldoende zongelegenheid gecreëerd voor ligbedden. Het geheel is aangekleed met bloeiende beplanting, de meerstammige witte Berken zijn ’s avonds ook erg mooi als de spots het licht erop schijnen. Qua bestrating hebben we gewerkt met Oud Hollands tegels van 80x80cm. Ditzelfde materiaal is als zwembadrand gebruikt om een mooie eenheid te creëren.


Olympia Kantorenpark Hilversum

Hendrik Hoveniers, De Enk Groen & Golf en architect Donders van der Heijden verzorgden de buitenruimte voor kantorenpark Olympia Hilversum.

Een combinatie in moderne materialen zoals Cortenstaal en de La Linia bestrating, omzoomd met taxus-hagen en grotere vlakken met diverse siergras soorten maakt dat de buitenruimte een zachte touch geeft aan deze rationele mgevingsarchitectuur. Niet alleen was het belangrijk om het kantorenpark interessanter te maken voor nieuwe huurders maar ook om de werknemers een prettige werkomgeving te bieden die uitnodigt tot een gebruik van de buitenruimte tijdens de lunch en dergelijke. Deze benadering maakt dat een bedrijf zoals Nike Europe haar zetel op dit kantorenpark heeft gevonden. Gekozen is voor een buitenvloer materialisering die de komende decennia de Tand des Tijds kunnen weerstaan. De La Linia steen van het merk Metten is geselecteerd op de kleur in combinatie met de in de productie ontstane Cleantop-bescherming.

Deze productie technologie maakt dat het steenoppervlak vuil en vocht vertraagd opneemt en dit niet echt diep in de toplaag indringt. Het is daardoor in een voorkomend geval eenvoudig reinigbaar en het aanhechtende vermogen van algen en mos is gereduceerd. De beplanting is verwerkt in een lava-substraatlaag.Dit in verband met het lage eigen gewicht, er is een grote parkeergarage tussen de verschillende gebouwen, het grote absorbtievermogen van water en de lage groei van onkruiden.


Inrichting Castillo Vorden

Het project van 7 patiowoningen bevindt zich aan de rand van het dorp vlakbij het trein- en busstation en heeft een gezamenlijke binnentuin met een grootte van ca. 465 m2. Annelies Wolsink was verantwoordelijk voor de inrichting en beplantingsplan van deze binnentuin en heeft de uitvoering samen gedaan met Hoveniersbedrijf de Heesterhof/Peter Lubbers.

Om voor de nieuwe bewoners (50+) een onderhoudsvriendelijke, veilige en sfeervolle inrichting te maken, is uitgegaan van een ruime, vlakke en bloemrijke indeling. Ruim en vlak voor de mobiliteit en grote plekken met veel bloemen voor de biodiversiteit, bijen en vlinders. Een binnentuin die zowel geschikt is voor het eigen gezin/familie als ook voor gezamenlijk gebruik.


Tuinleg in Apeldoorn

Voor een klant in Apeldoorn met een jaren 30 woning is een mooi tuinontwerp gemaakt en gerealiseerd. De klant houdt van vrij strak en modern, het interieur is hele strak, dit is naar buiten doorgezet in de tuin. Een Leuk element in de tuin is een hardhouten zitbank met een rvs waterval, deze komt uit in een ondiepe watergoot. De watergoot is zeer ondiep, water kabbelt rustig over een bodem van zeekeitjes. Erg leuk en veilig voor kleine kinderen en toch is er water in de tuin. De klant wilde graag iets met water in een bepaalde zichtlijn vanuit de woning, dit element is zelf bedacht. ’s Avonds is de waterval leuk verlicht door middel van een onderwaterspot die het geheel vanuit het water aan licht. Verlichting in de tuin is erg belangrijk een geeft dan ook veel sfeer, tijdens de donkere wintermaanden geeft het een stuk veiligheid en ’s zomers is de tuin veel gezelliger met wat leuke spots onder bijvoorbeeld bomen.


Veranda in Barneveld

De veranda is een opkomende trend in hedendaagse tuinen en wordt dus ook steeds vaker toegepast, zowel in grote als kleinere tuinen. Om aan ieders wens tegemoet te komen, maakt Van den Top Tuinhout uit Barneveld ook veranda's op maat. Het resultaat is te zien in deze tuin in Barneveld: een prachtige, sfeervolle veranda van bruin geïmpregneerd douglas hout. De bruine kleur geeft het geheel een warme uitstraling. Het hout aan de buitenzijde is fijnbezaagd en lichtruw wat weer mooi past bij de landelijke uitstraling van de tuin.

Het ontwerp is speels door de combinatie van een dichte wand, afgewisseld met delen van lamellen. Je zit altijd droog en uit de wind, maar door de lamellen valt ook aan de zijkant mooi licht binnen, zo voorkom je een donkere hoek. Het doorgetrokken dak maakt de veranda letterlijk een verlengstuk van het woonhuis. Het formaat van de veranda is niet al te groot wat dan ook mooi in deze tuin past. Wat de inrichting betreft is de ruimte zoals gewenst, omdat er nu ruimte is voor zowel een eethoek als een zithoek.


Toepassing Bio Based RootBlock op daktuin

De meeste platte daken hebben een bitumen dakbedekking. Voor een groendak wordt normaalgesproken eerst een wortelwerende folie van HDPE of EPDM gelegd. Earth Kweek maakt samen met Groenpand gebruik van een biobased oplossing van GreenMax; een plastic gemaakt van restafval van suikerriet.

Earth Kweek is een kwekerij van groendakplanten voor platte en hellende daken, terrassen en balkons, men richt zich op natuurlijke, biologische teelt en circulaire bedrijfsvoering. Dit onder andere door het plastic gebruik te minimaliseren, chemische middelen uit te sluiten en afvalproducten een tweede kans te geven.

Bio Based Plastic wordt geproduceerd op basis van het restafval van suikerriet en wordt ook wel groene polyethyleen genoemd. Door het gebruik van het restafval van suikerriet ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor het standaard polyethyleen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Groenversneller
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER